La môme Piaf (La noia pardal)

Original post and comments at Quina mandra!
.
Hi ha persones a qui la felicitat els és esquiva des que arriben al món. Tota la vida, del començament al final. Estic segur que hi ha d'haver alguna raó, per això. Sigui com sigui, d'Edith Piaf només en coneixia algunes cançons i una veu espectacular. Ara, després d'haver vist La môme (a l'Estat traduïda com La vida en rosa, el títol en castellà d'una de les seves cançons més conegudes) en conec, també, una existència terrible, plena de patiments, pèrdues i degradació.
La pel·lícula m'ha deixat tocat i, al mateix temps, m'ha encantat. A partir d'ara, l'arxiconeguda Rien de rien té, per mi, tot un altre sentit. La Piaf és una mostra més que el dolor més profund amaga, en ocasions, el geni més gran. Us deixo amb la môme (abaix en teniu la lletra):La môme Piaf (The sparrow girl)
There must be a reason why some people seem to be sentenced, from the very moment of their birth, to a life of unhappiness. The only thing I knew about Edith Piaf were a few songs and an amazing voice. Now, after seing the French movie La môme, I also know she had the hardest lifetime, packed with suffering, loses and degradation.
The movie touched me deep inside and, at the same time, I loved it. From now on,
Rien de rien, famous all over the world, has got, for me, a new meaning. Piaf is another example that the strongest suffering hides, some times, the biggest genious. Meet la môme.

La lletra / The lyrics

Non ! Rien de rien ...

Non ! Je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait
Ni le mal tout ça m'est bien égal !
Non ! Rien de rien ...
Non ! Je ne regrette rien...
C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé !

Avec mes souvenirs
J'ai allumé le feu
Mes chagrins, mes plaisirs
Je n'ai plus besoin d'eux !
Balayés les amours
Avec leurs trémolos
Balayés pour toujours
Je repars à zéro ...

Non ! Rien de rien ...
Non ! Je ne regrette rien ...
Ni le bien, qu'on m'a fait
Ni le mal, tout ça m'est bien égal !
Non ! Rien de rien ...
Non ! Je ne regrette rien ...
Car ma vie, car mes joies
Aujourd'hui, ça commence avec toi.
.