Enveja

Original post and comments at Quina mandra!
.
Les dades de participació a França, en les eleccions que han tingut lloc avui per escollir el president de la República, són envejables. Mentre que al nostre país, en les últimes eleccions al Parlament només el 56% de la població va passar pel seu col·legi electoral, avui el 85% dels gals ha exercit el seu dret a vot.
El baixíssim nivell d'alguns polítics (i no penso només en el PP) i una tradició democràtica encara no prou arrelada al sud dels Pirineus expliquen, entre d'altres, les raons d'aquesta lamentable diferència. Tan de bò algún dia el nostre país iguali, o fins i tot superi, aquestes envejables dades de participació.
No només la política, però, és la culpable d'aquesta situació: vivim en un país i un estat on, cada cop més, s'estén una manera d'entendre la vida basada en la superficialitat i l'absurditat. Un canal de televisió espanyol està preparant un concurs per buscar l'espanyol més important de la història... i resulta que un dels que va al capdavant és un tal Bisbal, un cantant creat per la pròpia televisió, a imatge seva. Pitjor encara, un altre dels que apareix a la llista és Franco, però no l'Antonio, exdirector d'un important diari, sinó Francisco, aquell que es va carregar un sistema legal a base d'afusellar demòcrates i va imposar una dictadura de 40 anys!
Quina angúnia de país.

Envy
In the Presidential elections which took place today in France, 85% of the citizens went to their polling stations to vote for either one candidate or the other. In Catalonia, in the 2006 elections, only 56% of the people did.
Two are the main reasons which explain this difference: the low, very low quality of some politicians in this part of the world as well as a short democratic tradition. Hopefully we'll reach these rates some day.
Of course, not only politics and politicians are to be blamed. Superficiality and absurdity are more and more often gaining space in Catalonia as in Spain. A Spanish television station is preparing a program to choose the most outstanding Spaniard in history. A singer, "created" by television itself to be consumed fast, is leading the contest. Another character in the list is dictator Franco, the guy who ruled Spain between 1939 and 1975 after causing a civil war and assassinating democrats.
What a country!
.