A propòsit de les eleccions de diumenge

Original post and comments at Quina mandra!

Demà-passat prop de 10 milions de persones estem convocades a les urnes. Al Principat les eleccions són municipals (a la Vall d'Aran, a més, al Conselh Generau), mentre que alPaís Valencià i a ses Illes escolliran també els representants als seus respectius governs. Aquests són uns quants pensaments sobre aquesta convocatòria:
1. El PP de ses Illes em fa molta ràbia.
El del País Valencià em provoca nàusees. Tan de bò en tots dos casos, una coalició de partits normals porti la regeneració als dos governs i als seus territoris.
2. El mateix partit governa la ciutat de Barcelona des de fa prop de 30 anys. Aquells que volien CiU fora del govern i parlàven de la imprescindible renovació política després de 23 anys de pujolisme, com jo mateix, que siguin coherents i actuïn en conseqüència.

3. El lema de campanya dels socialistes barcelonins és brutal. ¿Què han pretès amb "Nou alcalde, noves idees"? ¿Amagar el fet que el "nou alcalde" és del mateix partit que governa des de fa tres dècades? ¿Ens han pres per estúpids?
4. El PSC ja ha canviat l'alcalde de Barcelona a dit en tres ocasions, a mitja legislatura. ¿Una vegada? Passi. ¿Dues? Ep, comença a fer pudor. ¿Tres? Són uns impresentables.
5. C's fracassarà.

6. Com no vigili, CiU perdrà fins i tot la samarreta, en aquestes eleccions. És qui més s'hi juga.
7. ERC, no et tanquis en tu mateixa. No oblidis que hi ha més d'una combinació possible (no parlo només de Barcelona).
8. El PSOE-PSPV és al valencianisme el que l'Ibarra i el Bono al federalisme.
9. Si jo fos d'esquerres-esquerres i nacionalment destrempat votaria IC-V i no el PSC. El partit socialista és a les esquerres el què el cafè amb llet descremada és al cafè-cafè!
10. La Maria de la Pau té moltes opcions de no arribar a ser consellera de cultura. Aquesta dona deu estar gafada: s'apropa a CiU i CiU perd la Generalitat. Si ara el PP perd el govern de ses Illes... Jané, reina, dedica't a escriure.
11. L'alta abstenció en les eleccions no és única i exclusivament "culpa" dels polítics. La responsabilitat entre els nostres representants i la dinàmica de la pròpia societat és compartida. Que cada abstencionista hi pensi, en les seves motivacions (però que vagi més enllà del "és que la política és una merda" o "és que amb aquests polítics, qui va a votar!).


Regarding the elections next Sunday
I'm just summarizing my post, since it is a bit too local and you might not be very interested. There are elections on Sunday. In
Catalonia, we will vote for the mayors of our 950 towns and cities. In the Valencian counties and the Balearic Islands, they are also voting for their own governments.
In my post I give a few hints on what might happen on Sunday in these three territories. Also my opinion on some of the political parties taking part in this event. About the Barcelona city hall, where the same party has been ruling for almost 30 years, a change is absolutely necessary; few things can damage democracy more than a government ruled by the same party for too long (ask the guys of the Mexican PRI!).
As for the Balearic and, especially, Valencian governments, where the right-wing, Spanish nationalist Partido Popular has been ruling each of both territories, a change is -more than necessary- a must, in order to regenerate the political and social life and bring a bit of fresh air to the institutions.