Com esborrar un país del mapa... "sin que se note el cuidado"

Original post and comments at Quina mandra!
.
"Pondrá el mayor cuidado en introducir la lengua Castellana, a cuyo fin dará las providencias más templadas y disimuladas para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado".
.
El decret de Nova Planta que Felip V va dedicar amb tot l'amor a Catalunya i als catalans, inclou aquesta frase sobradament coneguda. Em quedo amb les sis últimes paraules per exemplificar el que està passant, actualment, amb el nostre país. El mateix esperit que va dur aquell Borbó a mirar d'acabar amb un poble que li feia nosa segueix en ús avui dia, sense dubte.
.
Títol: "Com desmantellar un país... sense que es notin les maneres"
.
Decàleg:
.
1. Insisteix per terra, mar i àire en una mateixa idea: "El nacionalisme (que no és mai espanyol sinó exclusivament català) és una aberració". Lobotomitza el poble i no deixis de repetir-ho fins que tothom ho tingui assumit (El nacionalisme és aberrant, el nacionalisme és aberrant, el nacionalisme...). Quan has aconseguit que qualli entre els propis catalans
.
2. Impulsa les teves infrastructures (carreteres, ferrocarril, aeroports i, sí!, també ports) en detriment de les del rival. D'aquesta manera atraus les inversions estrangeres, que requereixen bones xarxes de comunicació. Com no tens port (perque, clar, no tens mar), compra a cops de talonari els valencians, que sí tenen mar, i problema resolt. De fet, amb aquesta tàctica mates dos pardals d'un tret, a saber:
2.1. Ja tens port.
2.2. Divideixes els catalans del nord i del sud. Com? Aplicant la coneguda màxima Divide et Impera, Divideix i guanyaràs.
.
3. Segueix insistint en la mateixa idea inicial: nacionalisme (recorda: només es dóna a Catalunya, no a Espanya!) = terrorisme = ETA = Balcans = guerra... (ves canviant aquests elements i afegeix-ne de nous, perque no canti massa).
.
4. Continua dividint el rival. Guanya't als catalans del sud omplint-los d'orgull per la seva llengüa pròpia, naturalment diferent de la de la resta de catalans. A més, difon la idea que Catalunya pretén fagocitar les comarques valencianes.
.
5. Triga més de 15 anys a portar el Tren de Gran Velocitat a la capital catalana, en relació amb l'arribada a la capital andalusa el 1992. Total, la via més recta per anar a Europa és, tothom ho sap, passant per Sevilla.
.
6. Segueix insistint que qualsevol queixa feta des de Catalunya obeeix a criteris estrictament nacionalistes, que com sabem són una aberració integrada en els gens d'alguns catalans.
.
7. No pateixis per la pasta que no inverteixes a Rodalies de Barcelona (perque no te'n queda, ja que l'has utilitzat per la T4 i, important, per comprar els valencians). Pensa que la idea del punt 1 ja ha quallat: si algú es queixa de manca d'inversions i deixadesa per part de l'Estat, serà assenyalat pels propis catalans amb la frase: "Què pesat ets amb Madrid, sempre estàs amb el mateix!".
.
8. Pel que fa al tema lingüístic, denuncia de tant en tant que el català s'imposa a Catalunya igual com Franco va imposar l'espanyol durant la dictadura. Quan et responguin que el 80% dels canals de tv que es veuen a Catalunya són en castellà, que el 90% de la premsa és en castellà i que tothom parla castellà però no tothom parla català, replica que l'escola és obligatòria en català i que això és feixista. Com el punt 1, com saps, ja ha quallat, qui defensi les postures catalanistes serà titllat com a nacionalista (i ja saps: nacionalisme = aberració = ETA = Balcans... blablabla).
.
9. Per anar rematant la feina hi ha dues opcions: un president amb bigoti, baixet i poca cosa, que parla català en la intimitat o bé un d'afaitat, alt i prim que menteix tant com somriu. Tots dos, amb diferents maneres, treballlen per nosaltres.
.
10. Finalment, deixa'ls que tinguin un govern de fireta. Ells solets remataran la nostra feina.
.
How to dismantle a country... cunningly
This post is about the relation between Catalonia and Spain, but it can actually be related to other political cases in Europe and the world. What I explain here is how Spain is trying to dismantle my country, Catalonia, by economic means. I am positive about economy being the most important axis on which a country is based. More than politics, of course. In my opinion, what Spain is doing... cunningly! is to suffocate the Catalan economy and, thus, suffocate also the possible yearning for independence.

This has been made quite obvious in the past years: the central government, that rules for the whole of Spain, has built one of the biggest terminals in Europe in the Madrid airport, while it is almost impossible to fly non-stop from Barcelona to any destinations outside Europe. Not to speak of the fast train AVE (like the TGV in France or the ICE in Germany): back in 1992 the first line, from Madrid to Seville, was built. 15 years later, there is no AVE to Barcelona. Just in case you do not locate Barcelona in a map, the main connection between Spain and the rest of Europe is... through Barcelona!
Also in terms of our language, the pressure put by the Spanish institutions is incredible: for years, the unity of the Catalan language has been called into question thus dividing the 10 million people who speak the same language. Spain has done all possible to convince the Catalans, the Spaniards and the rest of the world that Catalan and Valencian are different languages. The intention, needless to say, is to diminish the strengh of the language: a minorized language is less rival to Spanish than a stronger one. No doubt they know perfectly well what their interests are!
.