I'm from Barcelona

Original post and comments at Quina mandra!
.
Efectivament, sóc de Barcelona, per si algú no ho sabia. Però titulo el post "I'm from Barcelona" perque aquest és el nom de guerra d'un grup suec, format per prop de 30 persones, que va aparèixer a l'escena musical ara fa dos anys (tot i que alguns no hem sabut de la seva existència fins ara; digueu-me lent, en qüestions musicals!).
El més curiós és d'on surt el nom: recordareu la sèrie que TV3 va començar a emetre cap a finals dels vuitanta, Hotel Fawlty. El cambrer, un "mexicà" inepte que posava constantment dels nervis en Basil, l'amo, en la versió original anglesa de mexicà no en tenia res; era de... Barcelona! Sí, què hi farem, així ens veien els anglesos, si més no a finals dels setanta, quan es va gravar la sèrie. El cas és que cada cop que en Manuel en feia alguna de grossa, en la VO deia: "I'm from Barcelona", justificant d'aquesta manera que fos tan maldestre. "Fawlty Towers" va trionfar a mig món, Suècia inclosa, i d'aquí van treure el nom els nostres amics.
PS: Per cert, vist el vídeo... ¿no trobeu que recorden els de "Amo a Laura"? Glups!

I'm from Barcelona

Yes, that's where I come from as some of you know. But "I'm from Barcelona" is also the name of a Swedish group, which first album was realeased last year. To be honest, I hadn't heard from them until now...
The story about the name is a funny one. You might recall a show named "
Fawlty Towers", starred by John Cleese, which was a hit back in the 80s. If you remember, one of the carachters was a waiter from Barcelona, a chaotic guy which constantly brought boss Basil into nervous breakdowns. Every time Manuel did something wrong he would say "I'm from Barcelona", as justifying his stupidity (oh, well, being born in Barcelona ain't my fault, is it? :-)
Well, in any case, this is where these Swedish guys took the name for their group from.
.
http://www.youtube.com/watch?v=mxpjWmgaZSw
.