No és això, companys, no és això!

Original post and comments at Quina mandra!

Quan fa un parell de mesos advocava per la subtitulació de sèries i pel·lícules a televisió, així com també de les declaracions en llengües estrangeres que difonen els TN, em referia a subtitular... en català! Recentment TV3 ha començat a subtitular "El cor de la ciutat", entre d'altres, però... en castellà i àrab! Bingo, nens, això és justament el que cal per fomentar el català!
L'efecte PSC s'està deixant notar més a la televisió pública del que vaig pensar inicialment que podria passar. Si es tracta d'ajudar els immigrants a integrar-se a Catalunya, cosa que em sembla perfecta i que suscrit totalment, no seria cosa de subtitular els programes... en la llengüa del país? D'aquesta manera, escoltant i llegint, aprendrien més fàcilment el català, que finalment es del que es tracta. Coi, que la normalització lingüística va ser l'excusa principal per crear TV3 i Catalunya Ràdio!
El director del canal, Francesc Escribano, deia en una entrevista no fa gaire que el subtitulat en aquestes llengües resultava car, complexe i que per això ho anirien introduïnt a poc a poc. Però vejam, senyor Escribano, DE QUÈ COLLONS VA LA COSA??? Subtituleu, sí, però no en altres llengües. Que es tracta de difondre el català, coi!
Hòstia, quina mandra de país, de veritat.

It's not right, fellows, not right!
Catalonia has a public television & radio network, being TV3 the main tv station. A few weeks ago, the channel started subtitling the most famous "home-made" show into Spanish and Arabic. This was, according to the explanations by the station's managing board, in order to help immigrants to integrate in Catalonia.
And I say: given that the language of Catalonia is Catalan and, also, that in order to integrate people in a place, the best way is help them speak the language of that place...SHOULDN'T THEY SUBTITLE IN CATALAN??

Plus, the director of the station stated that subtitling into different languages was a complex, expensive procedure. Can anyone explain to me the sense of all this?
Common sense seems to be seriously in danger of extinction, in my country.