Quina barra!

Original post and comments at Quina mandra!

Ho he llegit aquest matí al diari i m'ha provocat el mateix efecte que m'hauria causat una hòstia traicionera: "(...) més obsessionats pel debat sobre la identitat que no pas pel debat sobre el país real", va dir ahir el President del Govern en relació als anteriors governs de CiU.

Em sembla molt significatiu que Montilla hagi utilitzat el mateix argument del PP i de gran part del PSOE per referir-se al que podriem anomenar "la qüestió catalana". Més que significatiu, em sembla terrible. D'entrada perque el "debat sobre la identitat", com el qualifica ell, és absolutament compatible amb polítiques pel "país real". Però és que a més cal tenir en compte que Catalunya no és un país "normal", perquè no té estat propi. És per això, senyor President, que es produeix un continuat "debat sobre la identitat", no per una altra cosa.

El que ha fet el President dient això és fer encara més gran l'escisió entre els votants d'E (abans ERC), com jo, i l'actual govern del país. Em va costar païr en Montilla d'entrada, ho reconec, però vaig voler creure'm que allò de "fer president de la Generalitat algú no català d'origen ens mostrava oberts i tolerants". Ara confirmo que, oberts i tolerants o no, ens donen pel sac dia sí, dia també. Fins i tot "els de casa", i aquest és el veritable problema.