Pedagogia a la catalana

Original post and comments at The Berlin Chronicles

Gràcies al Mikel he sabut que trobaria a YouTube l'enregistrament del programa de TVE on en Carod va ser entrevistat per un grup de ciutadans espanyols. L'acabo de veure i només se m'acut dir: chapeau a la intervenció d'en Carod. Se'n sigui o no partidari, ningú podrà dir mai que en Carod no és coherent: diu exactament el mateix a Catalunya que a la resta de l'estat, clar i català.

En relació amb el programa, penso que el públic objectiu, el target, no va ser l'audiència espanyola... sinó la catalana. Avui per avui, una majoria de catalans no estan per la independència, si més no segons les enquestes. Després de la intervenció d'en Carod, ¿algú dubta que molts espanyols seguiran dient que nacionalisme és igual a terrorisme, que en Carod és amic d'ETA, que els catalans "son muy suyos", etc etc etc? Per més explicativa que sigui, la intenvenció d'en Carod no modificarà substancialment la percepció que molts espanyols tenen del "problema catalán". I en Carod ho sap. Per això el seu target van ser, sense dubte, els catalans que per ara segueixen sense apostar per la independència (per impossible que em resulti d'entendre, dit sigui de pas).

La lliçó està donada. Que s'aprengui ja no depèn del professor, sinó dels alumnes.Catalan-style pedagogy
Thanks to 
Mikel I learnt that I could download from YouTube the program where the independentist leader, and current vice-president of the Catalan government, Josep Lluís Carod-Rovira, was interviewed by 15 Spanish citizens. Since Mr. Carod politically fights for the independence of Catalonia, he was asked with regards the language, terrorism, relations between Catalonia and Spain... even sports!
One might agree or disagree with Mr. Carod's opinions, but nobody can say that he is not coherent: his opinions are exactly the same if he speaks in Catalonia or in the rest of Spain. His speech does not change at all: he wants the independence of Catalonia, he is obviously against terrorism as a mean to achieve this goal, he believes we Catalans would live better in an independent Catalonia in the EU than in a territory in Spain... I absolutely agree with him.
The lesson has been taught. That is is learnt or not is now a responsibility of the students.