Qui vol ser milionari?

Original post and comments at The Berlin Chronicles
.
En el nostre món globalitzat deu resultar pràcticament impossible visitar un lloc del planeta on no hi hagi una marca, un model, un nom que no ens resulti familiar: Zara, Hard Rock Cafe, Vodafone... També els programes de televisió que es poden veure arreu, a qualsevol país, són nombrosos. La majoria són basòfia, tot s'ha de dir, però n'hi ha al menys un que, per mi, no entra en aquesta classificació; a l'estat espanyol es coneix amb el nom de "¿Quién quiere ser millonario?".
La versió alemanya, "Wer wird millionär?", s'emet per la privada RTL els dilluns i divendres a partir de les 20.15 h., que és quan aquí comença el prime time. El presentador és Günther Jauch, un tipus més sobri que el presentador espanyol del programa homònim.
Si sóc a casa, el "Wer wird millionär?" el veig sempre. Quan era a Barcelona ja m'agradava mirar-me'l, malgrat el moviment de celles del presentador. Aquí, tot i la dificultat que representa l'idioma, també m'enganxa. És una bona pràctica lingüística, de fet, tot i que de vegades no entenc la pregunta, o alguna de les possibles respostes... o fins i tot res de res! Però d'altra banda, no sabeu com disfruto quan sé la resposta... i el concursant no! Penso: "I això que el meu alemany no és precisament el d'un nadiu!". Avui ha passat justament això, amb l'agreujant que per no saber la resposta, al pobre concursant l'han fotut fora. La pregunta, ho sé del cert, agradarà a uns quants dels amics virtuals que visiteu el Berlin Chronicles. I, no cal dir-ho, haurieu sabut la resposta sense cap mena de dubte. Atenció:
Pregunta: "Was ist im Song 'Nothing for money' von den Dire Straits immer wieder zu hören?" Possibles respostes:
A) "I like the BBC" - B) "I have no ARD" - C) "I'd love more RTL" - D) "I want my MTV"
Aquí no hi ha premi, però s'accepten respostes...
.
Who wants to be a millionaire?
In the globalized world we live in, it is apparently impossible to visit a place where a well-known make, brand or name isn't familiar: H&M, Hard Rock Cafe, Vodafone... This is also the case with many tv programmes. Most of them are crap (I'm thinking of "Big brother" and similars), but there is at least one which would not qualify in this category, and that's "Who wants to be a millionaire?".
The German version, "Wer wird millionär?", is on RTL every Monday and Friday at 8.15PM, when prime time starts over here. The presenter is Günther Jauch, apparently a local star. When I'm home, I usually watch the quiz. I like it and, plus, it is a good way for me to practice the language. Of course, sometimes I do not understand either the question or some of the possible answers (or even anything!). But you cannot imagine how delighted I am when I do know an answer and the contestant doesn't! I then think: "And even without my German being good". This happened just today. Here you have the question and the possible answers:
Question: "Was ist im Song "Money for nothing" von den Dire Straits immer wieder zu hören?"
Possible answers:
A) "I like the BBC" - B) "I have no ARD" - C) "I'd love more RTL" - D) "I want my MTV"
There's no reward in this case, but answers are accepted...
.

3 comentaris:

Assumpta ha dit...

La resposta correcta és "I want my MTV" ;-))

Jejeje

Signat:
Assumpta, Master en Búsqueda Googleiana per la Universitat de la Pràctica Diària.

Ferran ha dit...

Hehe... molt bé, Assumpta!, tens un 10 en l'assignatura "Com saber més de Dire Straits amb Google"! ;-)

Que passis una bona setmana!

Assumpta ha dit...

Iupiiiiiii ;-)))

Jejeje posar comentaris aqui és com viatjar al passat :-))