El mur

Original post and comments at The Berlin Chronicles


Sóc d'allò més fatal per prendre'm seriosament els éssers humans. Especialment dur em resulta, en alguns casos, el tema de les jerarquies: elles i ells, allà dalt, prenent decisions inversemblants que la resta ha d'acatar... com si elles i ells fossin déus i la resta, les seves creacions. De debò que em costa, i cada dia més.

Una de les proves més evidents de la futilitat de les decisions humanes ve representada per una paret, un tros de paret, per ser més exactes, de 1.300 metres de llarg. Un tros de mur que, quan estava sencer, es coneixia amb el nom de "Mur de Berlin". Tant de mur, tanta separació, tanta repressió i tanta gilipollada per... per no res. Aquell mur que va costar la vida a desenes de persones, assassinades perque van intentar anar-se'n d'un lloc a un altre, aquell mur avui dia és "grafitejat" com el que és: un simple tros de paret, totxana sobre totxana. ¿No és aquesta una mostra més que evident de la nula importància que, en el fons, tenen moltes decisions humanes? Decisions de tan de pes com inventar-se un nou país (digues-li RDA), dividir una ciutat en dos (digues-li Berlin)... decisions que en el seu moment impliquen nou status quo, nova moneda, passaport, normes per moure's (o no moure's) per la resta del món...

Parlava del mur. A sota hi ha un recull dels centenars de missatges que s'hi poden llegir actualment.

The wall
Taking the human beings seriously is, day after day, a bit harder to me. As for hierarchy, the many times incredible decisions made by humans have let me to a point, where orders are kind of difficult for me to cope with. I do not mean logical, explainable orders; I mean those made by "the really big ones", that imply huge changes in lifes of thousands, of millions of fellow humans.
An existing piece of wall, a 1,300 m. long piece of wall to be exact, is an excellent example of what I mean: a country was created in no-time after WWII, dividing Germans into Western and Eastern; later, a wall was built that split Berliners into Eastern and Western. New status quo, new passports, currency units, rules to get around... Hundreds were assassinated because of that wall. What is it nowadays? Just a piece of wall, covered with grafitti. Because of this shit piece of wall, hundreds died. How can I accept hierarchy, when hierarchy means so?
These are some of the messages I recently read on "the" wall.