Jalar a Berlin

Original post and comments at The Berlin Chronicles
Berlin és una ciutat fantàstica per als afamats. A diferència del que passa a casa nostra, on als restaurants hi ha dos torns de cuina (de 13.30 a 16 h. i de 20.30 a 00.00 h., aprox.), aquí la majoria de locals obren cap a les 11 del matí i no tanquen fins a mitjanit. Per tant, aquella por que molts catalans tenen quan visiten la capital alemanya, pensant que els "obligaran" a dinar a les 12 i sopar a les 6, és infundada: aquí, un dina i sopa quan li dóna la real gana, que és molt més del que es pot fer a Barcelona.

Avui ha sigut un dia de seure i menjar: al matí, brunch de tres hores a casa la Nancy, amb companys de la VHS. Quan m'he aixecat de la taula ha estat només per travessar la ciutat, trobar-me amb la Katherina, i tornar a seure, aquest cop en un restaurant, durant cinc hores. Quina enveja, eh? ;-)

Hem començar prenent alguna cosa per beure, i xerrant, xerrant, xerrant... fins que ens ha entrat gana i hem demanat la carta... per sopar. A les 6 de la tarda, en Ferran s'estava fotent un salmó sobre una base de patata cuinada "a la berlinesa" (manera de dir que no sé com estava cuinada, però estava de conya), acompanyat d'amanida verda i una salsa ad hoc (manera de dir que no sé quina salsa era, però estava deliciosa).

Quan li he comentat a la Katherina que trobava de conya aquesta llibertat d'horaris, m'ha dit que Berlin és una ciutat molt turística i que per això... Llavors he pensat que, si Berlin és turístic, què coi és Barcelona. I he seguit pensant (quina mania!) i m'he imaginat un turista alemany intentant sopar a Barcelona a les 6 de la tarda: el millor que li podria passar seria que al restaurant no hi hagués ningú; altrament, encara ara estaria escoltant les rissotades del cambrer, em fa l'efecte...

PS: La foto no és del salmó, salta a la vista. És d'un Apfelstrudel, unes postres inhumanes que no us podeu perdre de cap manera quan visiteu Berlin.

Eating in Berlin
Berlin is a great city for hungry people. Unlike the schedules at restaurants in Barcelona (they open normally from 1.30 till 4 PM and 8.30 till midnight), most of places here open at around 11 AM and stay so until midnight. This means that Catalan tourists here should not be scared about being "obliged" to have lunch at noon or dinner at 6 PM: in Berlin, one can eat exactly when he feels like.
Today it's been a sit-and-eat day: in the morning, a three hours brunch at Nancy's, alongside with other colleagues from the VHS. I've only left the place to meet Katharina... and sit in a restaurant. There, we've started only drinking and talking, talking, talking.... but after some time we started to feel hungry and so decided to order something... for dinner. At 6 PM, Ferran was tasting a delicious salmon, with some kind of potatoes and also salat aside. Excellent dish!
When I've told Katharina how cool I find that you can eat at any time of the day, she has told me that is because Berlin welcomes many tourists. Then I couldn't avoid thiking that Barcelona welcomes many more tourists than Berlin and that, if a German tourist felt like dinning at 6 PM in my hometown, he simply couldn't do it (except in a McDonald's, which I would not recommend).
PS: Needless to say, the picture is not my salmon but an exquisite Apfelstrudel, a wonderful dessert you simply cannot miss when you visit Berlin.