Joan Rosell, català i emprenyat

Original post and comments at The Berlin Chronicles


Pel que llegeixo al telenoticies.cat, sembla que el president de Foment del Treball, Joan Rosell, està cabrejat. Un altre català emprenyat. Aquesta és l'entradeta de la notícia:

La patronal Foment del Treball ha demostrat amb xifres el desequilibri que hi ha a Catalunya respecte a la resta de comunitats autònomes de l'Estat pel que fa a la inversió i ha reclamat a l'Estat que es publiquin les balances fiscals. Segons les dades de Foment, entre el 1997 i el 2007 Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversió que no pas Madrid o, el que és el mateix, cada català ha rebut 280 euros en inversions, mentre que la mitjana espanyola és de 310 i la xifra puja a 389 en el cas de Madrid. La patronal ha remarcat que aquest és un dels motius que provoquen l'allunyament dels catalans respecte a Espanya que aquest dimecres advertia el president Montilla.

Ja era hora que des de la patronal també es posessin les piles. Em sembla ridícul que no s'hi posin forts, com si el centralisme de l'estat no anés amb ells. Ens afecta a tots, empresaris i treballadors!

Joan Rosell, Catalan and mad
Mr. Joan Rosell is the president of "Foment del Treball", a Catalan sort of trade union... of entrepreneurs. In a press conference today, he reported that, within the past 10 years, the Spanish governments have been investing in Catalonia up to 28% less than they have invested in the Madrid region. This means that each Catalan citizen has received 280€ while each Madrilian got 389€ (310€/person is the average of Spain).
For some reason that I cannot understand, the Catalan entrepreneurs have always avoided reporting any information like this... so far. They used to say this is politics, and they are not politicians. Excuse, Mr. Rosell, this is not politics, this is everyday life and affects us all, entrepreneurs and the rest!