Pensaments al voltant del terrorisme

Original post and comments at Quina mandra!

Aquests dies segueixo a la premsa catalana la notícia de la detenció d'un grup de presumptes terroristes pakistanesos. La policia va actuar divendres passat i va aconseguir, pel que sembla, aturar un gran atemptat a Barcelona. Al voltant d'aquesta notícia m'han vingut al cap uns quants pensament:

1. Perquè el jutge que porta el cas, un tal Sr. Moreno, ha hagut de dir que si la policia no hagués arrestat el grup divendres a la nit, haurien fet esclatar un artefacte hores després? M'ho pregunto, de debò, perquè no ho entenc. A la majoria de mortals que viuen a Barcelona, el que els importa és que hagin detingut uns pressumptes terroristes; que es faci públic que el cap de setmana passat hi podia haver hagut una matança a la ciutat no fa cap servei a cap ciutadà i, per contra, suposa una dosi important d'angoixa. No costa gaire suposar que aquests dies, qui agafa el metro o el tren a l'àrea de Barcelona no deu poder evitar pensar en tot plegat. No, senyor jutge, la policia i vostè facin la feina que els toca, que per això l'han triada lliurement i cobren, i deixin la ciutadania el més tranquil·la possible. Irresponsable!

2. Els detinguts són pakistanesos, em sembla que tots. A mi me la pendula que siguin d'on vulguin, el que m'interessa és que detinguin tots els terroristes, per fills de puta i eventualment per assassins. Ara bé, la cosa bonista dels "papers per a tothom" em toca cada dia més allò que no sona. "Papers per a tothom" i sense preguntar, perquè sinó ets un racista. Alto!, a Catalunya com a la resta del món occidental, tothom sap que algunes mesquites s'utilitzen per adoctrinar en aquesta mena de guerra santa del segle XXI. Immigrants? Clar, sense problemes... però amb controls i sent conscients que en un cistell de pomes sempre hi ha algun cuc. Ah!, que això no es pot dir perquè sona racista? Defensar el contrari em sembla terriblement ingenu!

3. A l'AVUI es poden deixar comentaris de notícies. Aquesta, la dels presumptes terroristes detinguts, en té molts. La majoria són lamentables. Molts barregen la relació Catalunya-Espanya amb el terrorisme islamista (mostra: Criminals castellans! L'únic que volen és anorrear els Catalans, i ara tenen aqueixa nova tècnica d'enfurir els nostres germans islàmics perquè ens fotin unes quantes de bombes. El paio que ha escrit això deu patir alguna malaltia greu, evidentment al cervell). Altres hi barregen la política catalana (mostra: Carod, Montilla i Saura i tota la rècula de sangoneres fastigoses haurien de fotre el camp si tinguessin gota de decència que no tenen. Malparits. No sóc precisament fan de l'actual (des)govern de Catalunya, però d'aquí a barrejar el govern català, sigui quin sigui, amb qüestions de terrorisme jihadista... A més, cal recordar que la lluita contra el terrorisme no depèn de la Generalitat?).

Mentrestant, tothom segueix amb l'aigüa al coll per arribar a final de mes, pagar el lloguer o la hipoteca, omplir la nevera cada setmana... Aixo sí, entre uns i altres ens tenen distrets; no deuen voler que pensem en les foteses del dia a dia.