Eleccions

Original post and comments at Quina mandra!


Ja he votat. És el que té viure fora: o votes per correu (o a l'ambaixada) o et quedes fora de joc.
Parlant de votar, però, hi ha una qüestió que em sembla interessant comentar: per tal de poder complir amb el meu dret, el Ministerio corresponent em va enviar a casa un sobre que contenia 32 paperetes de sengles partits, més un sobre per les eleccions al Congrés, un altre pel Senat i alguna altra documentació. 32 paperetes. Per què els mitjans de comunicació restringeixen la informació a cinc partits, en el cas de Catalunya, i pràcticament a només dos en el cas de l'estat espanyol? Lleig. I poc democràtic, de fet.
Per això avui vinc disposat a fer una feina que hauria de fer el govern (el que sigui) i els mitjans tradicionals, no un ridícul blog que es llegeixen una desena de persones. Però bé, si ells no s'hi posen ens hi posem nosaltres, oi? Som-hi, doncs!

Partits que es presenten, per la circunscripció de Barcelona, a les eleccions del 9.03(Els enumero amb l'ordre amb què m'han enviat les paperetes. Cadascun té un link al seu propi web)

1. Partido Popular
2. Convergència i Unió
3. Esquerra Republicana de Catalunya
4. Partit dels Socialistes de Catalunya
5. Els Verds - L'alternativa ecologista
6. Partido antitaurino contra el maltrato animal
7. Partit per Catalunya
8. Solidaridad y autogestión internacionalista
9. Partido comunista del pueblo de Catalunya
10. Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa
11. Alianza Nacional
12. Els Verds - Los Verdes
13. Ciudadanos en blanco
14. Izquierda republicana - Partit republicà d'esquerra
15. Falange española de las J.O.N.S.
16. Partido de los pensionistas en acción
17. España 2000
18. Partit republicà català
19. Partit Humanista de Catalunya
20. Partido de las libertades civiles
21. Ciutadans - Partido de la ciudadania
22. Unión Progreso y Democracia
23. Partit carlí de Catalunya
24. Alternativa Española
25. Falange auténtica
26. Alternativa motor y deportes
27. Partit obrer socialista internacionalista
28. Escons insubmisos
29. Lluita internacionalista
30. Democracia nacional
31. Por un mundo más justo
32. Partit família i vida

Algun d'aquests partits, pel que he vist en el seu web, és dubtosament democràtic. N'hi ha un, per exemple, que parla de "nosotros" per una banda, i de "los demócratas" per una altra. Així com sona, sense cap vergonya, declarant-se directament fills del franquisme. Això no és antidemocràtic? Perquè ells es poden presentar i els bascos no? No serà perquè aquests estan "por la indivisible unidad de la patria", oi? Quan em dóna per pensar malament...

Elections
Once again, my post is related to the elections in Catalonia and Spain, next Sunday. I recently received at home an envelope containing the 32 papers (one for each party you can vote for), so that I could send my vote by post. Since I live in Berlin, either that or voting at the Spanish Embassy were my options if I wanted to take part i the process.
What I find surprising is that 32 parties can be voted, but only very few of them have the option to be known by the majority of possible voters. Except for five of them, the rest have no option to be shown in the media, unless of course they pay the ads themselves. This is the reason why I have made a listing of all 32 parties, and included the link to their web sites (above).