Polònia o Catalunya?

Original post and comments at Quina mandra!


Foto: EFE

"És el primer govern de la història d'Espanya en el qual existeix un ministeri d'Igualtat, que encapçala la dona més jove de l'executiu, el primer en el què una dona es fa càrrec de la cartera de Defensa i el primer en el què hi ha més dones que homes". Són paraules del president del govern espanyol un cop donada a conèixer la composició del seu nou executiu. Li ha faltat acabar la frase dient alguna cosa com: "... i el primer en què una inepta integral repeteix càrrec. És la meva forma de fer públic el que penso de Catalunya i els seus problemes d'infrastructures".

D'acord que els "polacs" deuen estar encantats, amb això de la Maleni, però des d'un punt de vista seriós mantenir-la al capdavant del ministeri de Foment és tota una boutade. La seva ratificació és LA mostra, així, en majúscules, del que pensa Zapatero de Catalunya i alguns dels seus problemes més greus (rodalies, aeroport de Barcelona, alta velocitat...). Si al llarg de l'anterior legislatura la màscara de ZP va anar caient de forma paulatina, la present comença amb el president espanyol sortint a la palestra a pèl, con dos cojonesporque yo lo valgo! No només se la bufa el tema "Catalunya", és que ni tan sols li fa angúnia demostrar-ho. No està de més recordar que al capdavant del Congrés espanyol hi ha posat el Sr. Bono que, en qüestions territorials, igual que és membre del PSOE podria ser-ho del PP o del partit de la Rosa Díez. Ara, mantenir la Sra. Alvarez com a responsable del ministeri que gestiona les infrastructures és la màxima expressió del cashondeo. Afortunadament visc 1.700 km al nord dels Pirineus, així que la ferum de tot plegat només m'arriba d'esquitllada, via internet. No sé què n'han dit, d'això de la Sra. Alvarez, els del PSOE de Catalunya. Em jugo les garrofes, però, que continuen "fardant" de la influència que tenen sobre el PSOE d'Espanya. Amics del PSOE català, si tanta influència teniu després "d'haver contribuït de forma clara a la victòria socialista del 9 de març", ¿com és que hi ha tants ministres catalans ara... com fa tres mesos? I sobretot, ¿com és que Foment continua en mans de la inepta de la Sra. Alvarez i no se n'ha traspassat la responsabilitat, posem per cas, a un membre del vostre partit? Aquest sí que és un ministeri important pels interessos del nostre país, i no Defensa!

Afegitó d'última hora: les preguntes són retòriques, perquè la resposta la tenen els propis catalans des del vespre del 9.3.2008: el PSOE sap que en té prou de treure, poc abans de cada procés electoral, el fantasma del PP (compte, Caputxeta, que vindrà el llop!!) perquè milers de milers de catalans els votin a ells. Per tant, ¿perquè hauria d'arriscar-se a "desagradar" a les Espanyes, per exemple semblant pro-Catalunya, si l'amor dels catalans és incondicional? Em fot sentir-ho així, però com a poble sóm patètics.

English version


The president of the Spanish government, José Luis Rodríguez Zapatero, who was reelected after his Socialist Party won the elections one month ago, informed yesterday who will be the ministers of his second term in office. To the surprise of most Catalans (and very probably also many Spaniards), he decided that the person in charge of the Infrastructures Ministry will not be substituted. Her name, Magdalena Alvarez, was on the papers almost every day in the past months. Her ministry, and therefore herself, is responsible for the train service, for example, which has been repeatedly malfunctioning within the past maaany months. A crap service, something hard to believe. Not only thousands of workers have been arriving late to work and back home, for weeks; also the fast train line has suffered indescriptible delays and technical problems in its way to Barcelona. Not to talk about the tiny airport which, far from being a first-class facility for a city like Barcelona, is still a third-class infrastructure.


So, this disaster-woman will be, once again, responsible for such an important ministry. Which proves, with no trace of doubt, that president Zapatero doesn't care at all about Catalonia and the problems that the country has been facing lately... and will have to face, undoubtfully and unfortunatelly.