ZP buit (ZP vacío)

Original post and comments at Quina mandra!


Zapatero és el president espanyol més buit des de la reinstauració de la democràcia. Maneres amables, darrera de les quals no hi ha res. Forma sense fons. Continent sense contingut. No seré jo qui lloï el seu antecessor, ni l'antecessor d'aquell, però pel que fa als missatges que surten de La Moncloa, a Espanya han anat a menys des del 1982. Pels catalans, el problema és que les decisions dels presidents espanyols, avui per avui, ens toquen de ple. La buidor de ZP és la buidor de les competències que l'estat es reserva per Catalunya: l'economia en majúscules, les grans infrastructures, gran part de la representativitat davant la resta del món, ... Ser, en definitiva.
Un diari proPSOE publica avui una entrevista amb el pitjor president que ha tingut Espanya en els últims 30 anys. Un cop més, Zapatero deixa ben clar que per ser president de govern, si més no a Espanya, no cal tenir sentit de la coherència ni estar preparat. Dona respostes ridícules a situacions que li plantegen els periodistes. Un exemple:

Preg.: El hecho de que, por vez primera, se diga en un texto legal que alguien puede estar detenido hasta 18 meses sin haber cometido ningún delito, ¿no es un desastre para la tradición democrática europea?
Resp.: No es un desastre, es un avance. A mí me hubiera gustado que el límite de tiempo fuera menor, que hubiera más garantías jurisdiccionales, sí, claro, pero no puede decirse que sea un desastre.


Parlen de la directiva europea de retorn d'immigrants. No calen comentaris a la resposta del Sr. Zapatero. D'exemples d'aquest nivell n'hi ha desenes al llarg de l'entrevista. Res més lluny de la meva intenció que fer publicitat a aquest diari, però si voleu entendre què vull dir quan parlo d'un Zapatero buit, llegiu-vos l'entrevista (per internet, així no llenceu l'euro i pico que deu costar el diari).