Enquesta núm. 1

In Varietate Concordia ha dut a terme la primera enquesta de la seva curta història. Al llarg d'una setmana, 17 lectors del blog heu contestat la pregunta "Et costa tornar a la feina, després de vacances?", i aquestes han estat les vostres respostes:
· Molt - 41% (7)
· Una mica, sí - 35% (6)
· No gaire - 17% (3)
· No gens - 5% (1)
No són gaire sorprenents, oi? A la majoria, ja se sap, la "depresió postvacacional" li deixa una marca més o menys profunda. En part és curiós, perquè la feina ens permet tenir una rutina, cosa que, al contrari del que molts pensen, té un vessant positiu. De fet, probablement a una majoria de nosaltres no ens agradaria gens viure una vida anàrquica, sense horaris de cap tipus, sense cap mena d'obligació. Com tot, només és qüestió de gestionar-la amb seny.
Bé, l'enquesta no tenia pas una intenció científica però, ja que l'he publicat i vosaltres hi heu participat, m'ha semblat oportú deixar-ne constància.
Queda clar, doncs, que a 3 de cada quatre votants, la "tornada al col·le" més aviat us fastigueja. Ànims, que ja falta menys per les properes vacances!

Poll #1
Last week, all the readers of this blog had the chance to take part in the first poll of In Varietate Concordia. The question was: "How hard is it for you to go back to work, after the summer vacation?". These were the answers given by all 17 participants:
· A lot - 41% (7)
· A little bit - 35% (6)
· Not very much - 17% (3)
· Absolutely nothing - 5% (1)
Not very surprising results, are they? I mean, it is known that, for most people, routine is a negative thing. And, of course, the routine at the place where we spend 8 hours a day is specially hard to cope with. But you should realise that routine is actually a bit better than it is usually considered. Can you simply imagine a life without any kind of routine? No way, I don't want it, at least!
So, although 3 out of every four voters consider going "back to school" a pretty bad thing, just concentrate on the good things (meeting old, nice mates and all that stuff) and, more over, realise that it's now a bit shorter for next year's summer vacation :-)
.

13 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres Ferran!!

Has descrit a la perfecció el meu estil de vida "ideal" :-))

viure una vida anàrquica, sense horaris de cap tipus, sense cap mena d'obligació

Obviament, jo vaig votar que em costa molt... si hi hagués hagut una opció que digués "em costa moltíssim i ploro" hagués marcat aquella jejejeje :-)))

I ara seriosament... potser sí que una mica de rutina és bona... no sé... ho hauré de probar :-))

Ara seriosament, seriosament... a mi no m'agrada la meva "vida laboral"... per això vaig votar que "molt" (i em semblava poc extrema l'opció) suposo que quan treballes en quelcom que et fa sentir realitzat, doncs et costa menys :-)

Una abraçada!!

Josep Amílcar Albert ha dit...

Alguns encara estem de vacances, però us assegure que me costarà molt, molt tornar a treballar. Ara que ho dius, allò de "vida anàrquica, sense horaris de cap tipus, sense cap mena d'obligació" son bé.
Pense, com Assumpta, que les poques ganes de tornar a la feina té molt a veure amb la insatisfacció laboral d'unes feines en les que decidim poca cosa, per no dir res.
I a més, alguns hem de pringar per preparar unes oposicions per aquest tipus de feines!!!

Asimetrich ha dit...

Doncs trobo que això de la vida anàrquica, ara que ho dius ... Crec que no em faria res provar-ho per dir-te que tal! (sempre i quan trobi patrocinadors) :-)

zel ha dit...

Bé, Ferran, maco, és allò, costa, però en certa forma un agraeix que la vida obligui a horaris, si més no, jo, que sóc un desastre d'anarquia total i absoluta, em convertiria en una mena de tastaolletes que faria molt i res...així que, ja em va bé...saps què em fa mandra? la burocràcia!!!!

petons, rei!

Oscar 7m76 ha dit...

Jo vaig votar "Molt" i perquè no ens vas deixar escollir "Moltíssim" .

Altres anys hagués fins i tot dit "No gaire", però gaudint d'un fill de gairebé 2 anys durant 3 setmanes seguides no em podia venir de gust perdre'l de vista durant totes les hores que em passo treballant.

sergi m. ha dit...

Ja arribo tard, però diré que no gaire, perquè tot torna a la normalitat: menjar correcte, s'acosta la tornada al col·legi dels nens... i com a autònom, si no fas no guanyes i a més pagues, per tant, m'alegra que torni l'ordre.

Nacho Hevia ha dit...

jo vaig votar una mica...però després de vint dies a l'Argentina i ara que estic pasant una setmana a Formentera hauría de dirte que "molt"!!!!!!!
Petons!!!

Ferran ha dit...

Assumpta segur que sí, que el fet de tenir ua feina que t'omple, ajuda molt a sentir-te millor. Si no és ben bé aquest, el teu cas, s'entén perfectament que et costi. Ànims! :)

Exacte, Josep, el que comentava l'Assumpta. Bé, i a més tu estàs "enterrat" en les oposicions. M'imagino com vas de col·lapsat. Ànims per tu també!

La vida anàrquica, asimetrich, només val la pena quan és temporal i té límit conegut!

Buf, zel, si toquem el tema burocràcia podem acabar tots enrabiats!

Oscar separar-te, ni que sigui per unes hores, del teu fill, és una molt bona raó perquè et faci mandra tornar a curra, sí senyor.

Sergi jo també sóc dels que necessito ordre. I si l'hi posem una petita dosi d'anarquia, de tant en tant, encara millor!

Nacho Argentina (on no vas parar quiet, que lo sé todo! ;-) i Formentera. La vida no és gaire dura, no, per tu? ;-) Un petó.


Salut, amics!

reflexions en català (marc) ha dit...

No em vaig fixar en l'enquesta. a Mi la vida anàrquica no em va gens bé perquè a mesura que passen els dies agafes una altra rutina, la de l'anarquia, que és més degenerativa que la rutina del treball.


Salut

eudald ha dit...

Uuufff... sempre ens queixem ,però el cert és que de seguida ens acostumem a qualsevol cosa, fins i tot a l'opressió, fixa't tu!
Jo això dels horaris i les obligacions m'ho passo una mica pels... Però és cert que costa molt més portar decentment una vida anàrquica. A vegades necessitem uns paràmetres per situar-nos i no anar pel mó com un bou sense esquella!

Ferran ha dit...

Marc estem fets de la mateixa pasta, em sembla :-)

Eudald jo també ho veig així (i em sembla que en Marc també, si més no una mica :)


Salut i gràcies!

Sylvie ha dit...

No havia dit res... per què ja saps el que penso no?

Ferran ha dit...

Mmmm... Syl, em fa tot l'efecte que sí. El teu nen no et permetria tenir una opinió diferent, hehe... :-)