Misèries de Barcelona...

I am offering no English version, this time!

Casualment, just quan la Sara Maria i jo mateix estem preparant un post que tocarà, més o menys de ple, alguna de les misèries de Barcelona, me n'assebento que aquesta nit TV3 emet un reportatge, a l'espai Entre línies, que sota el títol "Droga fàcil" la pròpia cadena resum així:

Dos equips del programa han comprovat la facilitat amb què es pot aconseguir no només alcohol al carrer, sinó també haixix i cocaïna. Passejar-se pels carrers de Ciutat Vella de Barcelona vol dir esquivar constantment tot tipus d'oferiments de drogues. Un fet que s'agreuja amb l'augment de l'anomenat "turisme de borratxera", la prostitució, els robatoris i la brutícia, i que comporta que els veïns se sentin desemparats des de fa uns anys.

Caram, caram, la chachi-piruli-que-guapos-que-som (pels guiris, of course) s'està posant maca, eh?
Escalfant motors...
.

20 comentaris:

Mireia ha dit...

Aquí a Holanda si dius que ets de BCN has fet amics a l'instant: where are you from? from BCN. Oh! Barcelona! I love it, I've been there 3 times. I jo sempre els hi dic: si, com tothom, però no acabo d'entendre què li trobeu...molt Gaudí i molta tapa però el centre fa pena, ple de brutícia, gent xunga (entre ells els guiris) i el que més pena em fa, el número de gent sense casa. És increïble el 4t món que tenim a BCN, realment m'entristeix cada cop que hi vaig.

Francesca ha dit...

Acabo de tornar de Londres i he de dir que m'he mogut força per la ciutat i... sorpresa!... ni un paper al carrer he vist!
Si perdem la capacitat d'autocrítica no avançarem gaire... i ens manca molt per fer abans no ser una ciutat realment civilitzada!

Sara Maria ha dit...

Com a resistent de Ciutat Vella (molts dels meus amics que hi vivien han marxat farts de la situació), puc dir que el nostre ajuntament a venut la ciutat als guiris, a qui els deixa fer el que volen, sense més.
Francesca, els turistes que més enrenou, i brutícia, fan són els anglesos, i americans. Veuen el que no poden al seu país, criden el que no criden i fins i tot es posen violents (tal jooligangs) i no et dic les dones angleses que venen a fer els acomiadaments de solteres... Ara, això és el que els ha venut l'ajuntament...

Sara Maria ha dit...

Una cosa més... Si Ferran, escalfant motors! Serà interessant veure el programa d'avui.

Asimetrich ha dit...

Jo visc a Anglaterra i aqui passa el mateix, es dificil trobar algu que no hagi anat a Barcelona. En defensa dels Anglesos haig de dir que son igual de buts i Hooligans aqui que alla (be, no se si aixo es una defensa). Potser a Londres no hi ha papers pel carrer i la gent no s'emborratxa i es supercivilitzada i el carrer es de color rosa (ho dubto moltissim), pero veniu a Liverpool, veniu. Nosaltres, diga-li Catalans o diga-li Espanyols tenim certa fama de bruts i desorganitzats ... JA! com diu la meva avia "en toas las casas cuecen habas".

Nacho Hevia ha dit...

només a ciutat vella? Hummmm....

petons!

Efrem ha dit...

Ja tinc ganes de llegir aquest escrit els ingredients del qual teniu ja a la cuina, com quan tens gana i sents l'oloreta de menjars pels carrers del poble hehehe. Ara mateix fa just un any que visc en un pis d'estudiants aquí a Tetuan, i la veritat és que també tinc crítiques. Per aquí dalt diuen que l'Ajuntament ha venut la ciutat als guiris, doncs bé, és força contradictori això amb que encara no he vist les fonts de Pça Catalunya ni un sol cop obertes en un any. Si l'han venut ho han fet força malament...

En fí, el primer post del meu bloc descriu el que sentia just fa un any quan vaig arribar a Barcelona, no ha canviat gaire, però ara sóc molt més crític. També cal de ser exigent si no volem aturar-nos.

Salutacions!

Xavi ha dit...

Serà interessant, dintre del reportatge en sí, a veure quina és l'opinió del senyor Hereu: una alcalde chachi piruli per a una Ciutat chachipiruli.

nur ha dit...

Espero delerosa el vostre post a dues mans! Quin plaer :)

Assumpta ha dit...

Ferran, Sara Maria, això és que els de TV3 us llegeixen i es volen adelantar :-))

Bé, ara seriosament, espero aquest article vostre amb moltíssim interès!!!

Tan de bo aquestes denúncies servissin d'una vegada per totes per arreglar les coses!

Abraçades!!

Tristancio ha dit...

Sembla que parleu de Santiago de Xile...
Cuánto contribuyen los turistas a la miserias de una ciudad?? I ara parlo de Barcelona, que de Santiago ja ens ocupem els xilens de totes les sevas misèries.

ddriver ha dit...

per molt que ho denunciis,res no faran,ja els hi va be,ves a saber perque

Ferran ha dit...

Amigues i amics, no sé si heu pogut veure el reportatge que us comentava. Jo sí, i ha estat interessant comprovar com el text del post que aquest migdia hem deixat enllestit i aviat penjarem la Sara Maria i jo, sembla el guió del que hem pogut veure i escoltar per televisió (o internet) aquest vespre! Ja ens ho sabreu dir.

Gràcies a tots per les vostres aportacions, des dels Països Baixos, Anglaterra i Xile, però també Barcelona: Ciutat Vella, Tetuán i, com diu en Nacho, altres punts de la ciutat.

Crítics? I tant que ho hem de ser, només faltaria! Crítics i exigents com els primers, que per alguna cosa es paguen els impostos!

Nacho Hevia ha dit...

sí, vaig veure el reportatje... va estar molt bé...la veritat...
és un programa que m'agrada molt...

petons!

Mikel ha dit...

cal ser critics per que no ens mereixem una bcn aixi.
Roma tenia historicament molt mala fama , jo vaig estar-hi fa uns dies i us puc assegurar que actualment es plena de policia i la seguretat es molt gran i aixo un turista la veritat es que ho agraeix.

enric ha dit...

No ens hem d'oblidar que drogues, alcohol, armes, malalties, guerres, etc. són negocis que a molts no els interessa erradicar.

elisabet ha dit...

com diu en Mikel jo també he constatat com Roma ha fet aquest canvi d'imatge i fa ràbia veure com ciutats considerades tercermundistes cuiden més al visitant i la seva seguretat que nosaltres. Em fa ràbia que tot es faci de cara a la imatge i al visitant i res pels que hi vivim. Ferran, a vegades també m'entren ganes de marxar del país

Miquel ha dit...

Hablaís así, porque no habeis visto...Vicky, Cristina, Vomitera...Ayyy, señor, Deu meu..Salut

Ferran ha dit...

Oi que sí, Nacho? Jo penso que els responsables del dictricte i de l'ajuntament alguna cosa haurien de dir, després del que vem veure i escoltar ahir...

Mikel un turista... i un autòcton encara més!

enric, deu ser això perquè sinó no s'entén. Com deia una veïna de Ciutat Vella, "si nosaltres ho veiem, ¿no ho veu la policia?". És incomprensible.

Elisabet sé que Alemanya també et tira molt així que, si per aquí van mal dades, ja saps... hehe

Miquel la he visto, la he visto... vaya postalitas de Barna, eh? ¡Pagadas de nuestros bolsillos!

Rita ha dit...

Estic absolutament d'acord amb tu. És molt penós com està Barcelona actualment. Molt turisme, excessiu, mala qualitat. I tots venuts a ells.

Vem morir d'èxit, però ben morts, la veritat.
Bona nit!