Integració? Ummm...

Aquesta és grossa de debò. Penjo un extracte de la notícia, en català i en castellà, obtingudes de dos mitjans de comunicació: el 3cat24 i una cosa que es diu Minuto digital. D'aquest últim, una ullada als comentaris dóna una idea, una més, de l'estat de la qüestió a l'estat espanyol.
I encara es pregunten perquè no ens sentim espanyols...

¿Integración? Ummm...
Esta es de las gordas. Abajo he colgado la noticia, extraída de un medio en castellano que responde al nombre de
Minuto digital. Aparte de lo impresentable/impresionante del hecho que la noticia cuenta, impagables resultan la mayoría de comentarios que una serie de paletos firman al final de la misma.
Y aún hay quien se pregunta porqué no nos sentimos españoles...

EN CATALÀ
El president d'una associació de colombians relaciona immersió lingüística amb consum de drogues
La campanya que ha posat en marxa l'Associació Colòmbia Unida (Asocolombia) afirma que tant el castellà com el català són llengües oficials a les illes Balears i demana que cap de les dues llengües sigui discriminada. Sota el títol "No ho compris si no ho entens", el missatge difós, després de demanar a "tots els hispanoparlants i mallorquins" que no comprin en establiments que no tinguin rètols en castellà ni comprin productes etiquetats exclusivament en català, titlla de "xenòfobs" el partit Unió Mallorquina. Asocolombia també critica durament la política d'immersió lingüística a les escoles. "Ens han obligat a continuar amb el dol de la llunyania dels nostres fills", assegura, ja que segons l'associació molts immigrants s'han vist forçats a tornar a enviar els seus fills al país d'origen perquè "no pateixin la incultura derivada de la política lingüística" del govern. El missatge esmenta la polèmica amb la companyia aèria Air Berlin, el director de la qual va afirmar el juny passat que a les illes es discrimina el castellà, i afegeix que s'ataca els turistes alemanys, cosa que va en contra de l'economia precisament en un moment en què la conjuntura no és positiva.
Segons informa l'"Avui", però, el president de l'associació ha anat encara més lluny. José William Vega García, espanyol d'origen colombià que ha estat vinculat al Partit Popular, ha afirmat en declaracions posteriors que la immersió lingüística fa que els nens colombians "no es puguin integrar", fet que "provoca absentisme a les aules" i els aboca "al món de les drogues". El missatge ja ha estat rebutjat per les institucions balears, i la mateixa Asocolombia l'ha matisat i ha afirmat que no pretenia discriminar ningú. De fet, ha publicat un nou comunicat en què assegura que en cap moment ha parlat de boicot. Ara, el nom de la seva campanya és: "Per seguretat, no ho compris si no ho entens".

EN CASTELLANO
La Asociación Colombia Unida en Balears (Asocolombia) ha iniciado una campaña de boicot a los productos etiquetados en lengua catalana
La Asociación Colombia Unida en Balears (Asocolombia) ha iniciado una campaña de boicot a los productos etiquetados en lengua catalana y en todos aquellos comercios rotulados en la lengua propia de Balears. Además, la entidad califica a Unión Mallorquina de «nacionalista xenófoba». La iniciativa de esta asociación de inmigrantes colombianos lleva por lema «No compres si no entiendes» y se hizo pública el sábado a través de un comunicado firmado por el presidente de la entidad, José William Vega García.
En la nota, Asocolombia insta a «los hispanohablantes y mallorquines» al boicot de todos aquellos productos y comercios que no estén rotulados en castellano, cargando así contra el esfuerzo de aquellos empresarios que se han implicado en la defensa de la lengua y cultura propias de Balears. Así, la campaña pone en el punto de mira la normalización de la lengua catalana aplicada en los últimos veinticinco años en el archipiélago.


Els comentaris, impagables, aquí / los comentarios, impagables, aquí :
http://www.minutodigital.com/actualidad2/2008/10/01/la-asociacion-colombia-unida-en-balears-asocolombia-ha-iniciado-una-campana-de-boicot-a-los-productos-etiquetados-en-lengua-catalana/
.

23 comentaris:

Núria ha dit...

Coi, ja només ens faltaven aquests!

Xavi ha dit...

Un inmigrant colombià al del PP i fotent canya en aquest sentit... recorda al relat orwelià "La rebel·lió dels animals"

Asimetrich ha dit...

Tristísim. El que trobo increïble és que les institucions i polítics catalans sembla que no facin res davant aquests atacs. Cada cop són més bèsties i insultar-nos s'està posant de moda. Som un fotut sac de boxe!. On ha quedat allò de Cap agressió sense resposta!?

Finestreta ha dit...

Osres m'acabo d'indignar mooooooolt!!! Però de què van?!?!?! És increïble!!! A tu ferran vivint a Alemanya no et costa que la gent entengui la realitat del nostres país?! A mi em costava molt... Un dia em va agafar plorera i tot!

Mireia ha dit...

Jo no sé si plorar o riure, sobretot amb els comentaris que es poden llegir en el link de mundodigital. Quin nivell! Menys mal que aquest Albert els fa una bona repassada!

Si Finestreta, jo a Holanda també em vaig trencar les banyes per explicar la nostra situació, i si, casi em poso a plorar també. Quina impotència! Els costa molt entendre-ho...

Rita ha dit...

Naturalment que em molesten i molt aquestes actituds, però, quan són tan fora de mida, penso que per elles mateixes es desqualifiquen prou, la veritat.

Sara Maria ha dit...

Ho vaig llegir, i avui diuen que el català no podrà ser obligatori a Catalunya...

David ha dit...

Si ens hem de posar tristos o tristes perquè massa alemanys no en volen sentir res, del català o de Catalunya, anirem tots plegats de gairell:

http://www.avui.cat/article/opinio/43057/nazis/van/cap/tarragona.html

Al capdavall és un problema ben seu, dels alemanys i les alemanyes, aquesta hostilitat manifesta contra les nacions sense estat, que contrasta amb les actituds més civilitzades i neutrals d'altres països d'Europa. No és pas cap problema nostre ja que no els hi podem resoldre. L'únic que podem fer és oferir-los informació que obri angles de visió nous i diferents de la ignorància secular. Si un cop fet això, persisteixen en una hostilitat militant, no crec que hi hagi gran cosa a fer. Ja s'ho faran, forma part del seu trauma col.lectiu, que és d'abast incommensurable. Millor deixar-ho córrer sense amoïnar-s'hi gaire.

miq ha dit...

Com diria aquell polític mallorquí:

“És que és es colmo! És es colmo!!!”

Assumpta ha dit...

Ostres!!!!

Ahir vaig estar una mica malaltona... mareig, mal de cap... no em vaig connectar a l'ordinador perquè encara em marejava més...

I, de fet, llegint coses com aquestes, potser torno a vomitar, eh?

Apa, va!! Bitllet de tornada i cap a casa!!

Sempre he defensat que s'ha de rebre bé a tothom. Que la gent que ve a treballar els hi hem d'obrir les portes... ara bé, si poses la ma i et mosseguen, doncs "Bon vent, a Colombia falta gent!!"

Kostas ha dit...

Al·lucino, però espero que l'actitud d'aquesta associació sigui minoritària, jo conec un munt de sudamericans que estan aprenent català. El que més en fot és com s'aprofiten d'aquestes coses els de sempre, semblen gossos rabiosos.
Salut

Jaume Puig ha dit...

Això no te futur... com diu un amic meu : "poc-que-nem-pa-bé"!

Cristina ha dit...

Què fort! Ja només faltava això. Per què la gent no entèn que el català és la nostra llengua? La meva família és aragonesa però el meu pare és nascut a Barcelona i la meva mare a Fraga, així que des que he nascut he parlat en català i m´he sentit plenament catalana. Ara ve gent de fora que em sembla molt bé que vinguin però almenys que respectin la nostra cultura i les nostres arrels. I que no vagin de víctimes. Si visquessin per exemple a Holanda no tindrien més remei que aprendre el seu idioma però aquí això no val. Senzillament no ho entenc!!!

nur ha dit...

Déu n'hi do la penya que escriu comentaris: sembla que es vagin donant ànims els uns als altres i vinga a posar majúscules, com si els donés més raó!

M'excita tant llegir-los que m'estimo més calmar els meus ànims i no continuar.

I com diu l'amic del Jaume Puig: No anem pas bé, no :(

sergi m. ha dit...

Una vegada més: la imbecilitat humana no té límits...

Ferran ha dit...

My dear friends (així m'estalvio problemes de gènere, ja sabeu ;-)
Una nova agressió, i sembla que no se'n cansen. Suposo que no se'n cansaran. Deuen pensar que abans claudicarem nosaltres... i no sé si tenen part de raó. Voleu dir que aguantarem molt de temps més, llevant-nos dia sí, dia també amb notícies com aquesta? Jo sóc lluitador, però reconec que de vegades tinc ganes de deixar-ho estar, i que sigui el que hagi de ser...

A Alemanya, com saben la finestreta i en david, el tema de les "nacions sense estat" els costa un ou d'entendre. La Mireia ens explica que passa el mateix als Països Baixos. Penso que, a aquestes alçades, hem de tenir clar que aquesta és la nostra "guerra", no podem esperar que de fora vinguin a donar-nos ànims; tothom té algun "cadàver" a l'armari, i donar suport a una nació sense estat estrangera podria remoure les entranyes dels cadàvers propis (no sé si m'explico gaire bé; és tard...)

Per acabar, convinc amb en Kostas que, igual que aquests galifardeus, també hi ha moltes persones arribades d'altres països que sí treballen per integrar-se. Un aplaudiment per elles, i el nostre suport.

Salut a tots!

ddriver ha dit...

quan envien els nens cap alla en un avio patera d' aqets no poden fotre un s quants dls grans tambe,de fora vingueren..

Albert ha dit...

aquestes coses son les q et fiquen nervios i te'n adones en quin pais misserable vivim.....avegades valdria mes la pena fer com has f et tu, i marxar del pais per v eure les coses d'una forma mes relaxada....

reflexions en català ha dit...

És curiós comprovar que a vegades els que vénen dels països colonitzats i saquejats pels espanyols siguin els primers d'espanyolejar.

Cris ha dit...

Vaya tarats... el Jimenez Losantos ja el deu haver fitxat pel seu programa, perque la causa-conseqUencia "el catal`a aboca a les drogues" es digna del capullo aquest de la COPE.

Ferran ha dit...

ddriver de ben segur que algun s'ho mereixeria...

si et sóc franc, Albert, la distància de vegades tampoc no em tranquil·litza gaire. Veure què s'està coent a casa nostra fa angúnia, t'ho miris des d'on t'ho miris. Ai...!

Marc deu ser una mena de síndrome d'Estocolm

Ben vist, Cris. Gentussa com qui tu menciones són els que estan conduïnt les coses al punt que estem visquent aquests últims temps. Per alguna banda acabarà petant, tot plegat.


Gràcies a tos per deixar les vostres opinions!

Albert ha dit...

Per sort, l'altre dia, va sortir al pas , una altra associació Latina, en defensa del català a Malloraa, deu ser que encara queda gent amb coherència.

Ferran ha dit...

Ei Albert, merci per dir-ho, perquè això no ho sabia. Doncs sí, menys mal que una actuació així equilibra la balança!