Lapidada

Aquesta és la notícia:
Una noia somali de 23 anys ha estat lapidada fins a la mort sota l'acusació d'adulteri en una ciutat del sud d'aquest país africà, segons han informat alguns testimonis. L'execució es va fer ahir al vespre en una plaça pública, on centenars de persones van veure com els islamistes la lligaven de mans i peus i van participar en el llançament de pedres contra el cap de la jove. De fet, la van arribar a deslligar tres vegades per comprovar si ja era morta. Les mateixes fonts han explicat que els familiars de la víctima van intentar impedir-ho, però els organitzadors de l'acte van disparar contra ells, i van matar un nen. Els líders islamistes han justificat la sentència per la vulneració de la llei islàmica.

La llegeixo, m'esgarrifo, penso que quina mort més horrorosa, que quina merda d'interpretació religiosa és la que permet assassinar una persona (una noia, una dona, que si "l'adulter" fos un home no l'haurien pas lapidat). Penso com les religions, que haurien de ser de seguiment voluntari i individual, són des dels origens dels temps una forma de control, una manera d'imposar-se sobre la resta... una vergonya.
Penso també -i lamento si la poca correcció política posa nerviós algú- com l'islam, que té greus mancances pel que fa al respecte de les "minories", està sobreprotegit a Europa mentre el catolicisme és objectiu de mitjans, institucions i persones irades. Penso en la caricatura del Papa que surt al Polònia, de TV3, i en els collons que els falten, als responsables del programa, per fer el mateix amb algún representant de l'islam, encara que hi hagi qui, amparant-s'hi, cridi a la puta guerra santa contra els "infidels", les dones adúlteres, els gais i la mare que no els va parir...
Quina ràbia em fan el correctisme polític i el progressisme mal entès.

Stoned
This is the piece of news:
The Islamic courts union administration in the town of Kismayo carried out death penalty on Somali woman for allegedly committing adultery, officials said on Monday.
Residents report said that the woman whose name Aisha Ibrahim that was 23 years old was stoned by villagers to death at Vekio stadium when she was found guilty of making adultery - this kind of punishment allowed under Islamic law and more commonly reported under the Islamic countries. The edict was issued by a leading cleric but the Islamic officials in the town told Shabelle that the girl asked them to castigate on her crimes according to the Islam. They also said that they've lastly decided to carry out death sentence on her.

The bastards who murdered this girl are not only criminals, but also liars. That the poor victim asked to be punished (meaning 'killed') is for sure a huge lie. What kind of a nasty religious interpretation is that, that leads to a cruel assassination in the name of God? Who are these bastards to kill a person in His name?
I'm tired to see how critical many media, institutions and individuals are against the catholic religion and, at the same time, how benevolent they are with regards the islam, a religion that thousands of fanatics all over the world use as an excuse to impose their points of view and, not having enough with that, even to kill "sinners"!
Any religion's rules should be followed by the individuals who, freely, chose it. Religions should not be a means to control people, but they have always been.
.

30 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres, Ferran, no puc estar més d’acord amb tu i et felicito pel teu escrit.

Imagino el terror, la por, el terrible patiment físic d’aquesta noia fins que, pedrada a pedrada, aquesta colla d’animals descerebrats i fastigosos li han robat la vida... i la ràbia de la seva família que ha intentat defensar-la i ha vist com disparaven contra un dels seus petits. Què no hi ha res a fer internacionalment contra aquestes bestieses? (i perdó per les bèsties i els animals)

I no puc més que donar-te la raó quan penso en l’exemple que poses del Polònia, que és molt fàcil fer burla del Papa perquè cap catòlic emetrà un ordre d’assassinat contra Toni Soler i els seus... A part de tot, sempre m’he preguntat què nassos hi pintava el personatge del Sant Pare a aquest programa d’humor polític que se suposa centrat en Catalunya i en les relacions amb la política espanyola... Montilla, Mas, Carod, Rajoy, Zapatero... i el Papa??

Un article de Matrícula d’Honor, Ferran, des de la primera a l’última lletra, passant per tots els punts, comes i tot el que hi hagis posat.

Efrem ha dit...

Quina pena. No et falta raó, però a Polònia és normal que riguin del Papa, que és el que ens toca a nosaltres per història, proximitat, etc. I perquè no ens enviarà a suïcides perquè ens destrueixin!

òscar ha dit...

estic amb tu. crec que la majoria de governs europeus mimen, fins i tot acaronen, algunes religions per no ser acusats de carques o fatxes.

aquí, no sols pel polònia, no en fan befa per la mateixa raó. riure's del papa és proper i queda modernet. si et rius d'altres coses et diran xenòfob i/o feixiste.

malauradament jo, si hagués de fer humor, acabaria tirant pel mateix camí: pel còmode.

trist, sobretot si acabes de llegir el d'aquesta noia a somàlia.

Rita ha dit...

Una notícia que esgarrifa. Sóc força respectuosa amb les qüestions culturals, sempre que no atemptin les persones, però això no té cap tipus de disculpa.

Veurem quants mitjans se'n fan ressò i qui gossa qualificar això de cruel assassinat.

Un post clar i impecable, ferran.

Cristina ha dit...

Coincideixo amb tu desde la primera coma fins a l´últim punt. Realment esgarrifa i indigna que encara hi hagin aquestes costums salvatges per part de quatre descerebrats que han radicalitzat unes creences religioses i les han convertit en autèntiques animalades. No vull imaginar el patiment pel que va passar aquesta noia. Molt bon post!!!

Sara Maria ha dit...

Completament d'acord amb tot el que dius, amb l'esgarrifosa mort de la noia i la absurditat que sigui en nom d'una llei religiosa. I, especialment, amb el tractament de les religions per correcció política.

kweilan ha dit...

Davant d'aquest assassinat que quedarà impune - un més- només em queda la impotència.

Francesca ha dit...

Només puc dir-te que tens tota la raó!... no tinc paraules més encertades que les teves per opinar sobre aquest fet tan terrible! Jo també sento impotència i molta, molta, pena.

Jaume Puig ha dit...

Tens tota la raó. Tot i que penso que l'islam més que sobreprotegit ,com tu dius, el que passa és que ens te sobreacollonits. Si els catòlics reaccionessin amb violencia a les critiques o els sarcasmes tothom s'ho pensaria dos cops abans de fer conyes. Resultat: no estem tan lluny de la selva primitiva per molt que ens ho pensem.

Josep Lluís ha dit...

La lapidació és un acte de bestialitat absoluta, un sense sentit producte de la mala interpretació de l’home.

Com en moltes altres ocasions imperarà la llei de la por, tothom callarà i aquí no ha passat res.

I fixeu-vos respecte a Polonia i el “papa”. No fa gaires dies, en una entrevista a Jordi Pujol a RAC1, aquest li fotia una “bronca” a Toni Soler, pel tractament que li donen...

nur ha dit...

Subscric tot el que dius punt per punt: és indignant que això passi al món mentre d'altres s'entesten a trobar les formes masculines i femenines de totes les paraules, tingui o no tingui sentit.

Pel que fa a la religió, també és un referent cultural. Sorprén que ara sapiguem quan se celebra el Ramadà o el Halloween (que ha deixat de ser la Nit de Tots Sants) i, en canvi, les criatures no sàpiguen qui hi ha en un pessebre o desconeguin què és la Bíblia.

Ai, en Pujol, quin home! Em sembla increïble trobar-lo a faltar!

Ferran ha dit...

Assumpta reconec que al començament em feia gràcia, la caricatura del Papa. Però quan vaig adonar-me que la burla era unidireccional (vaja, que només amb la religió catòlica, de manera obsessiva), em va deixar de fer gràcia. Ara (si és que encara ho fan, que no ho sé) em fa mandra grossa.

Efrem ni més ni menys. És el que comentava l'Assumpta: amb el Papa s'atreveixen, però amb els altres...

Òscar justa! Per això parlo del "correctisme polític" i del "progressisme mal entès" que, francament, em té una mica fart.

I la de casos com aquest, espantosos per igual, que no ens arriben, Rita. És terrible.
Gràcies pel comentari, també a la Cristina, Sara Maria, kweilan, Francesca

Jaume aquest és el punt, justament: la crítica -al meu entendre merescuda- a la jerarquia catòlica ha acabat sent un recurs fàcil. Vale que rallen, les bestieses de l'església, però ara ja em rallen, també, certes actituds que no gosen criticar altres religions, igualment -o pitjor- injustes i fora de la realitat.

Josep Lluís vaig llegir l'estirada d'orelles d'en Pujol a Solé, i ho vaig entendre.

Núria molt bé també el que tu dius: les tonteries aquestes de les "miembras" "només" afecten l'intel·lecte; criticar el que no ens agrada de l'islam pot provocar ires, i amb això alguns progres de "pacotilla" no s'hi enfronten.

Josep Amílcar Albert ha dit...

Lapidació en nom d'una religió (integrisme), però també electrocució, forca, injeccions letals, afusellament en nom de l'estat (terrorisme d'estat). Alguns en "païos desenvolupats", però tots amb la mirada cap a un altre lloc en nom del "políticament correcte" dels governs anomenats democràtics.
Merda, merda, merda!!!

Assumpta ha dit...

Ostres Núr, quina raó tens amb això del Halloween i el Ramadà... ara bé, el Pessebre està prohibit a algunes escoles maternals de Barcelona per "no ofendre" als nens d'altres creences... ufff

defak ha dit...

La cosa seria esperar la reacció d'alguna autoritat islàmica condemnant el crim. Si callen ja estarà tot dit...

Tristancio ha dit...

Malas noticias de dios...

Existe.

(Una abraçada).-

DooMMasteR ha dit...

Quant llegeixo aquestes coses me n'adono de que encara hi ha gent que viu a la prehistòria... Un gran text, Ferran!

Trina Milan ha dit...

Ferran,
la por mou més muntanyes que la voluntat i per això els que fan moure a la gent per la "fe" són els mateixos que generen aquests fets repugnants. Algú que pensi només per un moment que un deu misiricordiòs estaria d'acord amb una lapidació és que no ha entès el significat de la paraula misericòrdia...
salut amic

reflexions en català ha dit...

Recoi, jo em pensava que això ja s'havia acabat.

Pel que fa al 'Polònia', crec que fan la imitació del Papa per tenir el Toni Albà ocupat.

M'apunto a la crítica davant la permissivitat que hi ha envers el radicalisme i alguns 'costums' islàmics que no podem tolerar.

Edu ha dit...

La definició d'en Josep Lluís em sembla la més encertada: un acte de bestialitat absoluta.

Només puc dir, tal com diu l'Eudald Carbonell, que encara no som humans.

Ben trist.

Puji ha dit...

Per primer cop, i sense que serveixi de precedent, faré una defensa de l'església catòlica: que es puguin fer aquestes caricatures sense que hi hagi un terrabastall, diu molt a favor de la religió catòlica, comparada amb altres.

zel ha dit...

I si tanquem la paradeta i anem a Mart? Merda de món, sempre acabem explicant coses horribles...
Petons Ferran

Salvador ha dit...

Els únics que poden acabar amb això són els mateixos musulmans, des de fora no es pot fer res a part d'ajudar-los. Encara tenen una revolució pendent per escombrar moltes coses.

Ferran ha dit...

Josep tens tota la raó. És brutal que gentussa com l'ultrafonamentalista Bush siguin, com aquesta ultrafonamentalistes islamistes, els qui decideixen qui pot continuar visquent, i qui no. Clatellot etern per a ells, mentre s'estiguin podrint en el seu refotut infern.

Assumpta el tema Pessebre, en el nostre país i, sobretot, a la nostra capital chachi-piruli, també em toca força allò que no sona. Quina mania els ha agafat als progres de pacotilla de voler-se carregar les nostres tradicions, cony!
A mi m'agrada el pessebre, i què passa?? (els pregunto a ells...)

Defak callaran com callen amb totes les lapidacions, que no és pas la primera, aquesta. Callaran, i ja està tot dit.

Tristancio al pobre Dios, si existe, lo deben tener mareado, de tanto usarlo cada uno a su conveniencia.
Una abraçada cap a Xile!

DooM i tant, que n'hi ha. I molta entre nosaltres, també, com saps tan bé com jo. Ooohhmmm...

Trina ni més ni menys, amiga meva, ni més ni menys.

Marc és guay entendre els altres i ficar-te amb els de casa. Mola, fa obert i antiprovincià... (mmm...)

Edu sí, però jo puntualitzaria que alguns són més "protohumans" que d'altres.

puji no és el primer cop que tu i jo estem d'acord...

Zel et faig una contraproposta: i si ELS tanquem la paradeta i ELS enviem a Mart? ;-) Petons, maca.

Salvador fa exactament 7 mesos vaig escriure sobre la "revolució pendent" dins de l'islam. Hi estic absolutament d'acord, amb el que dius.

enric ha dit...

És esgarrifosa aquesta història. I totes les que passen diàriament pel món i que no ens assabentem.
Sí que fa fàstic i és preocupant totes les manifestacions que es fan de forma políticament correcte, per no ferir susceptibilitats. S’hauria de poder dir el que cadascú pensa, ep! només el que pensa, així tot estaria més clar.
El que passa és que els polítics, principalment, i la resta de la societat, ens hem acostumat a callar per por a ser incompresos.

Albert ha dit...

i cada dia es vol fer callar a la gent , hi ha tantes coses que no interessa que es parli.....país bananer.....

David ha dit...

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Asha/adolescente/violada/lapidada/elpepusoc/20081101elpepisoc_2/Tes#despiece1

sergi m. ha dit...

D'acord amb tot els comentaris referents al tema de la inconveniència dels mètodes islàmics en contraposició amb els catòlics i la resta en general, però no hem d'oblidar que hi ha hagut dues víctimes mortals: una per adulteri (cosa que també es dona en una societat com la nostra on un paio mata la seva dona perquè li ha posat les banyes (o s'ho ha imaginat) i l'altra, un familiar de la noia, un nen que va tenir la mala sort d'estar on no tocava (com tants altres).
Pot ser demagògia, però no professo amb cap religió.

Ferran ha dit...

Gràcies a tots quatre per les vostres aportacions!

Natxo Rovira ha dit...

Ostres, Ferran, quin article. Contundent, impecable. Ets molt lúcid i valent. Això és el que més m'agrada d'Internet, que hi ha paios com tu que ens ajuden a obrir els ulls, a formar-nos un criteri.
Davant aquest fet tan horrpiiliant, que no entenc com pot haver ànima que pugui executar o permetre una cosa així, i que se suma a mil.lers d'altres igual d'infames, no podem quedar callats. Felicitats, Ferran.