¿Perquè McCain?

Fa 20 anys que la Barbara i jo som amics. Ella és de York, Pennsylvania, va passar uns anys a Europa i a l'Amèrica Central, i a començaments de segle se'n va tornar als Estats Units. Avui, després de llegir-se l'últim post d'In varietate concordia, m'ha enviat un mail amb una reflexió sobre què representa McCain per a molts nordamericans. Li he demanat permís per publicar-la, i aquí la teniu:

Most of the signs you see here in York are for McCain. What does this mean? Well, it doesn't mean that these McCain supporters are anti-world, anti-healthcare-for-all or anti-taxes-on-the-rich.... Instead, I firmly believe, these supporters feel McCain represents an America of the past, which was simpler, gentler, more polite. They believe that they can re-capture some of that in McCain. They do not see Bush in McCain, per se, because Bush NEVER served his country in the military the way McCain did, and around here, that means honor and high values. So, a vote for McCain equals a vote for an America that no longer exists, but that many would like to see return..... not the world's dominator, but the world's example of justice.... not the world's polluter, but the world's promoter of clean living.... not the world's pop culture exporter, but the world's beacon of honesty and hard work. This is just my take on the whole thing, but I think it's important for people to understand why so many Americans will vote for McCain.

L'he trobat un punt de vista molt interessant, per poder interpretar una mica millor el suport que rebi el candidat republicà. Potser a vosaltres també us dóna una clau més.

Why McCain?
Barbara is a close friend of mine. We met almost 20 years ago and have been in touch ever since. She spent a few years in Europe and Central America, and in the early years of the century she moved back home, to York (PA).
Right after reading my last post, she sent me a very interesting e-mail where she gives her opinion on how many Americans see McCain, and why many of them will vote for him. She's granted me permission to publish it (above).
.

13 comentaris:

Oscar 7m76 ha dit...

Brillant apunt. Gràcies Ferran.

M'hauria agradat sentir aquestes explicacions en alguna tertúlia o en algun informatiu en els nostres mitjans de comunicació, però sembla que dir que McCain no és el dimoni no és políticament correcte.

Sara Maria ha dit...

Doncs si, per què em considero desinformada en respecte al McCain, tots els mitjans ha fet un clar partit per Obama... I avui he dit això a la feina i, com podeu imaginar i tal com diu l'Oscar, se'm han tirat a sobre.
Si jo hagués de votar, amb la informació que he rebut aquests dies, no podria pas fer-ho en igualtat de condicions i sense ser manipulada.

quim ha dit...

És important llegir 'both sides of the story' però sembla que fins ara només hem llegit 'the Obama side'. El que comenta aquesta noia fa reflexionar i motiva a conèixer una mica més els ciutadans dels Estats Units, aquests grans desconeguts de tan coneguts que són. També he sentit avui un comentari tan engrescador intel·lectualment com el de la teva amiga. Deia que és curiós que els catalans i espanyols trombem més normal que els americans votin un president negre que tenir un president del govern espanyol gitano.

Assumpta ha dit...

Noi... em costa molt llegir en anglès... quan tingui el cap i els ulls menys cansats ho torno a intentar :-)

Barbara (York, PA) ha dit...

Wow! Jo no escric molt be en catala pero em sembla increible el comentari de Quim!! Just avui jo pensava: Que pasaria si en Espanya la gent votava a un gitan per president!!?? Pasaria mai??? Que penseu vosaltres catalans? O, encara millor, un president catala???!!

Puji ha dit...

Fortunately past is past, and future is future.

Barbara i Quim, és més fàcil que sigui President d'Espanya un gitano que un català (i un gitano català ya ni te cuento).

Sara Maria ha dit...

Completament d'acord Puji!! Però potser jo tampoc el voldria un català president d'España... Quant més lluny millor!

Deric ha dit...

Home, a mi m'agradaria llegir una traducció perquè se m'escapen moltes coses

Kostas ha dit...

Sincerament crec que ens agrada penjar etiquetes de racistes a tothom però seria molt honest veure el punt racista (que no és poc) de la nostra i segur que un president gità li molestaria a més d'un , de fet un presi andalús ja ha molestat

Francesca ha dit...

Compartia el que comenta la Barbara, i aquesta era la idea que jo tenia de McCain, però a la seva campanya i ha hagut un abans i un després, en fons i formes, amb la incorporació de la Sarah Palin (segurament imposada)... un gran error, al meu parer, perquè des d'aquell moment res va tornar a ser el mateix... fins aquesta nit, en la qual, amb l'acceptació de la seva derrota, he tornat a veure el McCain dels primers moments.
Dit això, d'haver pogut votar, el meu vot no hauria canviat, però penso que si s'hagués mantingut en la línia inicial, la derrota no hagués estat tan aclaparadora.

Ferran ha dit...

Traducció/Resum:

La Barbara explica que "els que donen suport a McCain pensen que ell encarna l'Amèrica del passat, una Amèrica que era millor. En McCain no hi veuen Bush, per se, perque Bush MAI va servir el seu país des de l'exèrcit com McCain sí va fer, cosa que a Amèrica vol dir honor i valors. Per això, votar per McCain vol dir votar per una Amèrica que ja no existeix, però que molts voldrien veure de nou".

First of all, Barb, I just can't believe you can still write in Catalan after all these years!
Tens raó -teniu raó tots, de fet- que un president d'Espanya català, avui per avui, continua sent impensable. Abans votarien un gitano que un català, sense dubte.

Francesca el que comentes penso que és clau: Sarah Palin ha fet un flac favor a la causa, i em sembla clar que no té ni una opció a presentar-se a les eleccions de 2012.

Gràcies a tots per les vostres opinions!

Kostas ha dit...

Suscric fil per randa tot el que dius. Es creen més espectatives del compte amb Obama del que desconeix les seves intencions reals però si estic ben segur que que tindrà les mans lligades pels veritables poders. Pel que fa a Zp, cert totes les esperances han fet figa. No sé si l'ha canviat Espanya amb ell o es que era un lobo con piel de cordero.
Salut i sort per a tots

Kostas ha dit...

perdó el comentari pel post del dia 5.
Salut