Ser nazi és dur... afortunadament

Pl. de la Revolució, Vila de Gràcia, Barcelona 2008

Per sort, els bons temps pels nazis queden ja molt enrere. A Barcelona no només els pocs intents de donar-los àire són sistemàticament denunciats pels mateixos ciutadans, com passa sovint en relació amb aquella llibreria (no seré pas jo qui li'n faci propaganda). Ara, a més, els quatre imbècils que encara van per la vida defensant aquelles idees, saben que si són caçats es convertiran en abonament per cactus.
Se m'acut que el chachiajuntament de Barcelona podria difondre aquesta imatge per tota la ciutat, en lloc del repugnant "Visc/a Barcelona". Els cedeixo els drets... si em perdonen l'IBI dels pròxims 40 anys.

It is hard to be a nazi... fortunately
"Any nazi that we catch will be buried in a plant pot". This is what the grafitti on the picture says. Luckily the good times for the nazis belong to the past. Nonetheless, a few *ssholes still defend those ideas, also in Catalonia. Now these people know they'd better not be caught, at least in the Catalan capital, unless they want to feed cactuses!

Ein Nazi zu sein ist hart... zum Glück
"Angefangene Nazis werden in einem Blumentopf beerdigt sein", so das Graffiti oben. Glücklicherweise gehören die gute Zeiten des Nazis zur Vergangenheit. Es gibt trotzdem immer noch *rschlöcher, die seine schreckliche Ideen verteidigen. Auch in Katalonien. Jetzt wissen sie, dass sie Barcelona am liebsten verlassen sollten, es sei denn, sie möchten Kakteen füttern!

23 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

hauríem de rebutjar qualsevol tipus de violència

Sadurní Vergés ha dit...

Realment, per l'únic que deu servir el cervell d'un nazi és per abonar el terreny. Com que està fet de massa excrementícia...

Rita ha dit...

Molt bo, sobretot l'intent de pacte amb el chachiajuntament... ;-)

Assumpta ha dit...

La foto és teva? :-))
A veure què hi diu el chachiajuntament jejeje

zel ha dit...

Molt bo, Ferran, però...bé, sense directament relacionat amb el nazisme, has sentit la Tura i el seu criteri sobre els mossos?

Vull dir, que, atonyina que fa fort!

Petons, amic!

Deric ha dit...

ja quedaran ben triturats, ja, si els han d'enterrar a un test amb els geranis

quim ha dit...

Si substituissim 'nazi' per 'negro' o 'catalán' ens semblaria tan edificant aquesta imatge? És curiós com canvien les coses si canvies de complement directe

òscar ha dit...

quína "gràcia": treballo al costat i no havia vist el quiosc (jajaja ... potser perquè quan hi passo és obert, tot s'ha de dir!).

entre seguir pagant l'ibi i que els nazis desapareguin de damunt de la terra; em quedo amb la primera opció. i mira que fot pagar l'ibi, eh!

Trina Milan ha dit...

Ferran,
aquesta foto i alguna cosa més per aturar el nazisme, que està més present del que sembla...no es cremen donen als caixers per casualitat.
Salut amic

Charlie Hi-Hat ha dit...

juasjuasjausjausjas

kweilan ha dit...

En una visita guiada recent a un búnker de Berlin, la guia ens va comentar que no feien massa publicitat d'aquests espais per por als grups nazis de la ciutat que s'estaven revifant. És així segons tu?

Edurne ha dit...

Pues menos mal que se sabe qué hacer con ellos! Ahora me quedo más tranquila, pero... como abono para cactus, no tendrán efectos secundarios? Que, no vaya a ser que compre un cactus y me salga... un poco nazi!!! Horroreur!

sergi m. ha dit...

òndia! Això em fa pensar en l'acudit del paio de la funerària que pregunta al gendre què prefereix per la sogra: enterro, incineració o que l'embalsamin... Les tres coses -diu- millor no córrer riscos!
En un test? No seria millor una altra mètode i evitar que floreixi?
Discrepo d'en Quim en fer aquesta comparació que he trobat fora de lloc i que no pateixi que fora de catalunya ja n'hi ha d'aquests escrits. Només puntualitzar que el complement és indirecte i que no voldria polemitzar per això.

quim ha dit...

Sergi M.,

Em sembla que no has entès el meu comentari, segurament per la seva brevetat. El meu comentari ha estat motivat per l'efecte desagradable que m'ha produït la pintada, perquè no la dirigiria a cap ésser humà, per molt repugnant que em resulti, fins i tot un nazi. Aquesta és la idea que tinc jo d'estar en contra del feixisme i del nazisme, per suposat.

Jo tampoc vull polemitzar però sí que voldria comentar-te que potser t'ha confós la preposició 'a' al considerar 'a los nazis' com un complement indirecte. En castellà, a diferència del català, la preposició 'a' acompanya el complement directe de persona. De tota manera, per saber si 'al nazi que pillemos...' 'al nazi' és directe o indirecte hi ha una prueba del algodón que no falla: 'si pillas sempre pillas algo y si LO pillas y no LE pillas entonces es un complemento directo'. A més, si hagués estat indirecte el relatiu no hauria estat 'que' sinó 'al que' o 'al cual'. Per exemple, 'el hombre al que le transplantaron un brazo'

Una abraçada.

sergi m. ha dit...

Ja em va aconsellar el meu metge que no fes comentaris a blogs passada la mitja nit...
Quim: Digue'm radical si vols, però penso que hi ha coses que tenen un passi, però nazisme i feixisme per mi, per molts catalans i molts jueus, per citar alguns exemples, NO.
Em sap greu haver-te fet perdre temps en alliçonar un "iaio" (acadèmicament parlant) que té molt rovellada la sintaxi, però agraeixo el teu aclariment. Tot això m'ha servit, a més, per descobrir els teus blogs que he trobat molt interessants.
Rep la meva abraçada, també.

PD: Salut, Ferran!

ddriver ha dit...

tant nazis son uns com els altres

Ferran ha dit...

Amics espero que ningú no sigui capaç de creure que he penjat aquesta foto perquè me'n foto (perdó) de la violència, o perquè animo a cap tipus de violència.

No. Simplement, de vegades un veu coses que li fan gràcia. Això em (ens) va passar en veure aquest grafit. "enterrat en un test"? És freak, surrealista... i fa riure. Simplement.

Quim i Sergi, honestament, jo no hauria sabut dir si es tracta d'un compl. directe o indirecte. Sí puc dir-vos, això sí, que en alemany és un datiu ;-))

Gràcies i salut, com sempre, a tots

quim ha dit...

Sergi, em sembla que aquí sóc el més iaio en edat. M'alegro que t'hagi agradat el meu bloc. A veure si ens veiem per allà també. :D

Ferran, ja saps que de tant en tant em surt la vena provocadora. Per cert, hi ha estudis molt interessants sobre la relació entre el cas datiu i els complements que fan referència a una cosa animada. Però sí, sí... ja paro, que acabaré com aquell que consultava el diccionari de la RAE del concurs 'cifras y letras'

Salut!!!!

sergi m. ha dit...

Per al·lusions, Ferran: deixa que digui al "iaio" Quim que ens "veiem" per allà, doncs ;-)
Salut!

Ferran ha dit...

Quim he trobat fabulosa la puntualització "en edat". Rollo "val, sí, d'acord, potser sóc el més gran, però n'hi ha de més joves que semblen més grans que els més grans", hehe... :-))

Sergi veieu-vos, veieu-vos... però ara no deixeu de passar per aquí, l'un i l'altre! :)

Salut a tots dos!

Kostas ha dit...

Dins un test estarien molt amples.
Salut

Anònim ha dit...

Segurament els animals que han sortit avui 10 desembre 08 per Barcelona a liar-la et son més simpàtics, no?. Ni els uns ni els Altres

Ferran ha dit...

Anònim, un parell de coses:

1. No m'agraden els anònims. No costa res posar el teu nom de pila (ni cognom, ni DNI... amb el nom n'hi ha prou), i

2. ¿perquè dius això? Com no sé qui ets, no sé si ens coneixem o no. Dedueixo, però, que no. No sé qui ha liat res a Barcelona, avui, perquè he estat a un enterrament. Coses que passen. Però en qualsevol cas, si algú "l'ha liat" a Barcelona, a Berlin o on sigui del planeta, hi ha poques possibilitats que em sigui simpàtic.

Salut.