"Contaminació acústica municipal"

Recentment hi ha hagut a Catalunya diverses denúncies per contaminació acústica, que fins i tot han dut una persona a la presó. Així les coses, continua sorprenent-me que els responsables del metro de Barcelona no només no lluitin, sinó que afavoreixin la contaminació acústica a les seves instal·lacions, a través de les odioses pantalles situades a diverses estacions. Per què hem d'escoltar, ho vulguem o no, anuncis i notícies? Acabarà algun responsable de TMB davant del jutge i a la presó? Si no ho volen comprovar, aconsello els interessats que eliminin qualsevol tipus de sò de les malaïdes pantalles i utilitzin un sistema, d'altra banda gens novedós, com és el subtitulat.
.
"The city-hall's noise pollution"
Several people have been taken to court, lately in Catalonia, one of them even currently imprisoned, for causing noise pollution. They had restaurants or bars where loud music was played until late, this disturbing the neighbours who lived near by.
It is absolutely incomprehensible that the Barcelona city hall promotes the installation of tv sets in many metro stations, which constantly bomb the poor metro users with audible information (news and ads). This is, no doubt about it, an obvious example of city-hall promoted noise pollution. I wonder if any responsible will end up in front of a judge, and also if any responsible will be imprisoned. I am seriously considering sueing the metro company.
Is it possible that none of the "eco-friendly" polititians in the city-hall knows that noise is a type of pollution? I can't believe it.
.
"Stadt-unterstützte Lärmverschmutzung"
Der sozialistische Bürgermeister Barcelonas regiert in Koalition mit die Grünen, für den die Umweltverträglichkeit theoretisch eine Priorität ist. Eigentümlich, Lärmverschmutzung erscheint eine Art Verunreinigung nicht zu sein, zumindest für unsere Stadt-Politiker. Viele U-Bahn-Stationen haben in Barcelona Bild- oder Wandschirme, durch man Nachrichten (und Werbung) sehen kann. Leider nicht nur sehen, sondern auch hören, aber das darf man nicht, sondern muss!
Es ist mir absolut unerfindlich, warum Lärmverschmutzung bei einer "Öko-Regierung" erlaubt werden soll. Ist das nicht eine rirsige Gegenrede? Ich habe mich dafür entschieden, einen Brief an der TMB (die städtische Verkehrsbetriebe) zu schicken, um darüber zu klagen.
.

17 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres! No ho sabia això de la propaganda a les estacions del Metro... què fort!!

En quant a la contaminació acústica, jo en podria fer un Master (com a profe, perquè en sóc experta total):
Visc a un carrer on les motos passen presumint de soroll fins les tres de la matinada... a les cinc ja comencen els camions. També els de la recollida d'escombraries, que això està plè de contenidors de tot tipus... també hi passa la via del tren uns metres més enllà i les actuacions de manteniment les fan per la nit!! i a l'estiu, amb les finestres obertes, el dia que s'hi posen és insuportable... per acabar-ho d'adobar, hi ha una tapa de la companyia d'aigues que de tant en tant es mou i quan hi passen els cotxes per sobre ressona "cloc-cloc cloc-cloc" (el primer "cloc" són les rodes del davant, el segon les del darrera) per sort ara ja fa temps que no ho fa, creuem els dits perquè aquest estiu ho van venir a arreglar tres o quatre vegades i, al dia següen, cloc-cloc cloc-cloc.

Els gossos dels veïns també compten?

Amb lo bonic que és poder dormir bé!! snifff

Charlie Hi-Hat ha dit...

Fa uns mesos vaig enviar una Carta al Director de La Vanguardia per queixar-me de la contaminació acústica que genera el transport públic amb els "bossinassos de col·leguillas", al·legant que ja teniem prou contaminació acústica a Barcelona, com perquè a sobre haguéssim de patir la que era totalment innecessària i estalviable, i comentant que la gent que vivim fora de Barcelona, prop de les estacions de RENFE, estem farts de que ens despertin (a nosaltres i a les nostres criatures) cada vegada que es creuen dos conductors "amigotes" a les cinc i pico del matí, o a les onze i pico de la nit.
Ni me la van publicar i, lògicament, tot segueix igual.

Fa encara més temps vaig enviar una altra Carta al Director, posant en dubte la mastodòntica inversió que va fer TMB per instaurar una televisió al Metro, que era d'una qualitat pèssima, repetien les notícies durant setmanes i no respectava el dret al silenci dels usuaris. Tampoc va tenir resposta ni sol·lució.

Fa uns dies vaig llegir que la RENFE havia decidit eliminar el fil musical de l'interior dels trens. Per lo únic que ha servit és perquè la gent parli més alt, i els que volem llegir o dormir, hem de seguir patint hipertensió i aguantar-nos les ganes d'escanyar algú.
A més a més, aquesta decisió va anar acompanyada de la inaguració dels flamants trens Cívia, els timbres d'avis de tancament de portes dels quals, se senten a 200 metres de les estacions. De 5 del matí a 12 de la nit.

Total, que per una cosa o per l'altra, seguim rebent merda auditiva per tot arreu, totes hores, i sense que ningú hi posi solució.

C.

PS: No t'acostumis. :P

merike ha dit...

Thank you for this information. I can easily keep away from the metro stations now as it was impossible for me to buy a ticket in the strange automat anyway. Today I have had my second lesson in Skype "How to pronounce català" in order to be able to speak it during my next visit.. And I can't but wonder how beautiful all Catalans are! What is www.3cat24.cat?:-) They choose Catalan blogs of the day:-)

Deric ha dit...

conec molt de primera mà el cas del paio que envien a la presó (la meva tia era una de les afectades-denunciants) i la veritat és que em sembla exagerada la pena

Edurne ha dit...

En el metro de Bilbao todavía no hemos llegado a eso, que ya me parece el summun!

kweilan ha dit...

No conec el cas del metro de bcn però sí que crec que hi hauria d'haver una sensibilització més gran cap al soroll, sobretot el que es produeix a les nits...potser sí que la pena és exagerada però no dormir a les nits per culpa del soroll et pot amargar la vida.

Cristina ha dit...

Jo crec que a Barna se les volen donar de moderns i aconsegueixen molestar amb les pantalletes. Com diuen per aquí des de que han tret el fil musical del tren se sent la gent parlar molt més alta i t´enteres de la vida de tothom i per contaminació acústica brutal tenim el típic que parla pel mòbil perque tothom ens enterem del que diu i el que el deixa sonar una estona abans de despenjar. Tot és contaminació acústica però concretament aquests casos són un indicador de manca de neurones.

núria ha dit...

L'administració s'ha de posar les piles en aquest tema, però no tot ho ha de fer l'administració: la gent ha de deixar de fer soroll que molesti, abans d'estar amanaçat de multa o presó! Vaig llegir que en alguna ciutat europea han prohibit parlar per mòbil a metro.. Tal com anem ara hi estic molt d'acord, però preferiria que NO fos necessari prohibir-ho, que la gent només emprenyés als altres, quan fos realment necessari. Per que tothom és tan maleducat???

sergi m. ha dit...

És curiós que demanis subtítols en un país que dobla per sistema totes les pel·lícules, i així ens va en nivell d'idiomes...
De tota menera, veig que tinc sort de no viure a BCN!

òscar ha dit...

la raó queda resumida en dos majúsculs mots: PER CALERS!!!

el sistema de subtítols el van utilitzar en un principi si no recordo malament i, intueixo, que els quatre anunciants que hi ha es deurien queixar per manca d'atenció dels viatgers.
ara, no ho mires igualment, però si no vas endollat amb un mp3 se't cola inexorablement per les oides.

Asimetrich ha dit...

Jo tampoc ho sabia, fa temps que no em passo per la capital, però el que dius dels subtítols és bastant de sentit comú. És més, ho llegia i se'm fa difícil imaginar tot de pantalles amb anuncis (també hi ha el movierecords? jejeje) entre el xivarri del metro i de la gent, quin mal de cap!

Sara Maria ha dit...

Just fa dos dies,estàvem a l'estació de metro de Maria Cristina amb uns amics, la TV del metro estava a tope, i quasi feia mal de cap. Un dels amics va comentar el que li molestava el soroll que generaven aquestes pantalles.

Francesca ha dit...

... i què em dieu de la música que posen a les estacions del Trambaix (a l'aire lliure!)?... i a sobre és d'aquella que cansa a un sord!... jo vaig sempre amb l'mp3 a l'orella, què no és gens bo perquè un dia d'aquests m'atropellaran... bé, també puc agafar el bus i sentir 3 converses de mòbil al mateix temps, sempre puc treure idees i aprofitar-les pel bloc!... millor ens ho prenem amb humor, no?

Kostas ha dit...

PROPERA ESTACIÓ : L'OTORRINO

Salut

Mireia ha dit...

Ferran, jo estic amb tu!

Puji ha dit...

Oh! Quina puta ràbia! a més les foten a tota castanya i no et deixen concentrar en res!

Ferran ha dit...

Assumpta, Charlie el que expliqueu és una prova que el concepte "contaminació acústica" no ha arrelat encara al nostre país. Què terrible!
Per cert, Charlie, el teu comentari m'ha arribat al fons de l'ànima. No em tens gens acostumat! :-)

Merike You will very likely be able to speak Catalan soon; after all, you practice it almost every day! :-)
www.3cat24.cat is the website of a news tv station, sort of a CNN which broadcasts in Catalan.

Deric si amb aquesta condemna realment s'han passat, és que en aquest país nostre tot és o blanc o negre. Ja n'he parlat algun cop, d'aquest extremisme tan ibèric...

Kaixo Edurne realmente, lo de las pantallitas sonoras en el metro barcelonés es terrible, en serio.

Kweilan i tant! Una nit passa, però tenir problemes constants per dormir, a casa teva!, per culpa de sorolls aliens és terrorífic!

Cert, cert Cristina manca de neurones.... i egoïsme absolut.

Núria per egoïsme, com acabo de comentar. Per pur egoïsme. Només compta el que jo vull, a la resta que els bombin (o encara pitjor: resta? Que hi ha algú més?)

Sergi no dubtis de la teva sort. A nivell acústic, si més no, no ho dubtis...

Òscar no se m'havia acudit que pugués ser per això. Si fos així, caldria que algú de TMB ho expliqués.

És maldecap, asimetrich, i encara pitjor: estrès, que és el que provoca la contaminació acústica.

Ho entenc perfectament, Sara Maria, perfectament :-(

Francesca el tranvia no l'he agafat mai, a Barna. No sabia que també hi ha soroll (perdó: música obilgatòria) a les estacions.

Kostas... i després, psicòleg. Estem tots fatal, i només ens falta acompanyament sorollós!

Mireia ets una dona assenyada :-))

Puji he enviat un mail a TMB. Veurem si/què responen, i us ho explicaré...