Deutsche Guggenheim Berlin

A Alemanya no és habitual sentir que t'han aixecat la camisa. Si més no, no tan com ho és al nostre país. Però, ai!, fa un temps vaig descobrir un lloc on, malauradament, et sents "com a casa": el Deutsche Guggenheim.
Un pensa en el "Gugge" de Bilbao, o en el de Nova York, i innocentment inclou la versió alemanya a la llista de visitables. Cal dir que el Guggenheim berlinès és diferent, sorgit de la col·laboració entre la Fundació Guggenheim i el Deutsche Bank. Així que un enfila Unter den Linden i s'endinsa en el món Guggenheim. Bé, en realitat no s'hi endinsa gaire perquè les dues sales de que consta l'espai no deuen fer més de 200 m2, en total. No hi ha col·lecció permanent i es canvia d'expo cada tres mesos. La que vaig veure era una mostra de fotografies d'un tal Jeff Wall. En total hi havia vuit imatges, per veure les quals s'havien de pagar 4€. Això era tot el que contenia el museu, doncs: 8 fotos!
A la sortida havien posat el típic llibre on deixar la teva opinió sobre el que has vist. També s'ha de ser burro, oferir un xurro i a sobre donar l'opció que t'ho restreguin per la cara! Tots els comentaris que hi vaig llegir eren del tipus: "Quina presa de pèl!" i "Això és un robatori!". Definitivament, estalvieu-vos el Gugge quan visiteu Berlin.
.
Deutsche Guggenheim Berlin
Feeling like you're being cheated is not as usual in Berlin as it is in my hometown. But some time ago I discovered a place where I could "feel like home": the Deutsche Guggenheim Museum. After thinking of the "Gugge" in Bilbao or in New York, I included the DGB in the list of "to be visited". Actually, the museum in Berlin was created thanks to the cooperation between the Guggenheim Foundation and the Deutsche Bank. It is a pretty small space, not bigger than 200 m2, and so the exhibit area can be seen in less than 15 minutes. Exactly, nothing to do with its "brothers" in the Basque Country and the US.
If you're thinking about visiting Berlin, remember not to spend your money at the Guggenheim!
.
Deutsche Guggenheim Berlin
Ungefähr vor einem Jahr habe ich das Deutsche Guggenheim Berlin besucht. Ich kennte schon das Guggenheim in Bilbao und in New York, und deshalb dachte, dass es interessant sein wurde, die berliner Filiale kennenzulernen.
Unglücklicherweiser habe ich die 4€ für den Eintritt bezahlt! Der Raum bestand aus zwei Zimmer, mit einer Fläche von maximal 200qm. Die Austellung, die alle drei Monate verändert wird, könnte man in weniger als 15 Minuten sehen. Es war peinlich!!
.

11 comentaris:

Rita ha dit...

Una bona presa de pel, sí...

Curiós que acceptin posar el nom els de Guggenheim per una cosa així...

sergi m. ha dit...

Pel què dius, la gent paga 4 euros per 8 imatges i a més té l'opció de despotricar de l'artista... l'obra d'art deu ser la que exposen els mateixos visitants en aquest llibre.
S'han de tenir molt grossos per voler conèixer la reacció del respectable...

enric ha dit...

Algunes vegades jo també tinc aquesta sensació en visitar alguns museus o sales d'exposicions diverses. Per això intento informar-me exhaustivament per evitar perdre el temps i tenir la impressió de que m’han aixecat la camisa.

Assumpta ha dit...

Ai!! la veritat és que he acabat rient quan he llegit lo del llibre per les opinions! ;-)

Si a cada Museu cobressin 50 cèntims per obra exposada!! :-)

Asimetrich ha dit...

De un i do com se les gasten. El que es estrany es que continui anant-hi gent, suposo que com dius s'aprofiten del nom.

defak ha dit...

Això és un secret a l'inversa! :-)

zel ha dit...

Entès, ja veus, a tot arreu corren llebres...

kweilan ha dit...

Bé, al menys aquest post és una mena de "dret a la pataleta" :)

Sara Maria ha dit...

Doncs no, no el vaig anar a veure... Ara ja sé que no hi aniré.

Edurne ha dit...

Efectivamente, es un robo a mano armada y a cara descubierta!
En el de Bilbao, al menos te entretienes con el museo en sí...
Una abraçada!

Ferran ha dit...

Aquest és el tema, Rita, que et deixes endur pel nom, i... sorpresa! :-(

Sergi llegir els comentaris va ser la manera que sortís del Gugge una mica menys cabrejat del que estava quan vaig adonar-me de l'"estafa"! :)

Sí, i fas bé, Enric però de vegades...

Assumpta en aquest cas... caldria estalviar durant anys per visitar el Pèrgam, per exemple!

Asimetrich és així, saben que amb el nom atreuran gent. D'aquí la decepció... i els comentaris.

i com aquest n'hi haurà algun altre, defak!

Cert, zel, però en alguns llocs en corren més que a d'altres ;-)
Espero que avui hagis estat millor, bonica.

kweilan això... i un "aviso para navegantes"

Sara Maria faràs bé

Edurne he estado 2 veces en el Gugge de Bilbo, y la verdad es que en ambas ocasiones... lo que más me ha gustado ha sido el edificio. Es genial!
Una abraçada per tu també :-)