No, TV3, no t'entenc (comentari d'una participant en el programa)

TV3 emetrà aviat un programa titulat Oik mentns?, en relació amb el qual vaig escriure aquest petit post. Avui, una participant hi ha enviat un comentari, però com possiblement ja no tindrieu ocasió de llegir-lo perquè el post el vaig publicar fa dies, el penjo aquí sota perque conegueu també la seva opinió.
Cal dir que el comentari de la Laura sembla estar basat més en alguns comentaris que va generar aquell post, que no pas en el propi post.
.
Feliç tornada a la rutina, els qui ahir veu acabar les llargues Festes nadalenques de Catalunya!
.
El comentari de la Laura...
he llegit tot el que heu dit sobre aquest nou programa que TV3 començarà a emetre pròximament. En primer lloc, no he vist l'anunci, però en cap moment per "participar" en oik m'entens, has de tenir uns requisits, es una mena de no em ratllis, s'ha gravat als instituts i en els nois/noies han estat escollits pels professors i desprès de respondre unes preguntes, escollits pels responsables del programa. En aquest programa no nomès tenen veu els adolescents entre 14 i 18 anys, sinó també els pares, professors, etc. i no es dona en cap moment premis, solament intenta reflexar com veuen la societat els adolescents.Jo personalment he estat escollida per parlar dels "instituts" i de la "guerra de sexes". Crec que teniu mal entesa la dinàmica del programa.
.
La meva resposta...
Hola Laura. Merci per deixar la teva opinió!
El que comento en el meu escrit no fa referència, de fet, als continguts del programa -perquè els desconec-, sinó al "reclam" per atraure-hi participants. En l'article he posat el link del web de l'oik mentns?; si hi vas, veuràs que l'anunci està escrit com explico i això és el que em pregunto si és correcte: el fet que TV3 es dirigeix directament a menors perque es posin en contacte amb el canal, per eventualment sortir a televisió, sense passar primer pels pares.El programa en sí, com comento més amunt, no té perquè estar malament. Caldrà veure'l.
I parlant de veure'l, ja t'hi veurem, doncs, parlant dels instituts i la "guerra de sexes" :-)
.

10 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

totalment d'acord, menors d'edat, permís del pares i tv3 pot tenir problemes

salut

Trina Milan ha dit...

Ferran,
exactament el que dius és el que no està bé...no hauria de ser adreçat a menors directament; ja prou que la gent es queixa de com els adolescents i els infants utilitzen les eines tic com perquè la mateixa tele les malbarati...no es percep un mal ús sino que tot va dins el mateix sac, quant una bona utilització dels mitjans i d'Internet són molt recomanables...s'ho hauran de fer mirar a TV3...salut i Bon any

Sara Maria ha dit...

Si com diu la Laura els participants han estat elegits pels professors... La primera enganyifa és aquesta, no? Quin reclam a participar-hi fa TV3 quan l'elecció va per un altre camí.

Sergi ha dit...

Encara m'estic fent creus que se m'escapés el post que enllaces...
:-(

El què:
Coincideixo en que no m'agrada que es faci una crida als menors (els de 14 als de gairebé 18) amb la finalitat de vendre qualsevol producte, encara que sigui televisiu. Precisament acabem de passar una època de constant bombardeig publicitari destinat als més petits, que ratllaria la indecència.
El còm:
I no m'agrada gens que es facin malbé les llengües per causa de la tecnologia... alerta, eh? Estem criant mandrosos!

Josep Amílcar Albert ha dit...

D'acord Ferran, a més efectivament alertar sobre la baixada de qualitat en els continguts. Ara a més també en les formes. Tant costa escriure bé?.
De què val que els universitaris suspenguen un examen si escriuen així de mal (ojo, i ho fan), si després els mitjans de comunicació públics ho reforcen per simular una enetsa incorrecta modernitat?

Jaume Puig ha dit...

Estic completament d'acord amb el que dius Ferran. I hi afegeixo que aquest programa , si reflecteix realment el món dels nostres adolescents pot resultar un serial de terror. Ara be, si dona més importancia als adolescents excepcionals, que n'hi han, podrem seguir mirant-nos el malic i pensar que el país té un futur acollonant.

Assumpta ha dit...

Glubs!!
Com pot ser que digui que no hi ha requisits si allí mateix hi consten?
I també parlen mestres i pares?
Doncs l'anunci semblava ben bé dirigit als adolescents...

No entenc res...

Ferran ha dit...

Total, que TV3 s'hauria "colat", amb aquest programa, ja abans de començar-ne l'emissió: per haver-se adreçat a menors de la manera com ho fa, i per acabar d'espatllar la nostra trepitjada llengua, utilitzant l'incomprensible llenguatge SMS per al títol.

A veure si, com a mínim, com suggereix en Jaume, el programa és "salvable".

Salut a tots!

Núria ha dit...

Aquest programa, com d'altres és dels "fàcils", "superficials", sense pràcticament contingut i amb temàtiques repetitives. Em pregunto quin programa hi ha a TV3 que atregui als joves pel contingut, perquè expliqui nous invents, nous reptes, nous conceptes i no pel número de sabata que gasta una noia. No anem bé per aquest camí.

Ferran ha dit...

Núria entenc pel teu comentari que vas veure el programa i el vas trobar, això, "fàcil". No puc jutjar-lo, no el vaig veure però ganes de mirar-me'n un capítol no me'n falten, per poder-lo comentar.

No sé quina audiència va tenir, però segur que cal capítol més superarà la del primer.

Ai...!