Panem et circenses

Passi el que passi aquesta nit a Stamford Bridge, prometo que l'IVC recuperarà el seu senderi habitual, a partir de les pròximes hores. Mentrestant, molta positivitat i bon rollet mental, per transmetre bones vibracions i que el Barça arribi a Roma. Si el futbol és, en realitat, intrascendent -que ho és, un Barça que guanyés la Lliga, la Copa d'aquell i la Champions seria un balsàmic per, per uns instants, no pensar en esgarrifoses terralitats com...
.
1) el finançament, que el PSOE deu a 7 milions de catalans des d'abans del 9 d'agost de 2008 (Zapatero, ets un fals del copón)
2) la crisi, que segons alguns "experts" farà arribar les taxes d'atur a l'estat, al 20,5%
3) l'estatut, amb minúscules, que pot ser podat en qualsevol moment... des de fa mesos
4) la grip nova/A/porcina, i totes les "grips" molt més virulentes, que pel que sembla els mitjans no consideren "de moda"
5) (afegiu-hi el que vulgueu)
.
Total, que desconectar per unes hores no està gens de més, així que panem et circenses per tots, i Sant Barça, sisplau, endu-te'ns una estona d'aquesta dura realitat!
.
.
Panem et circenses
Today Barça plays against Chelsea, in an allegedly vibrant match that will take either one team or the other to Rome, to play the final of the Champions League on May 27. I hope Barça will beat the brits, just like Real Madrid was beaten last Saturday by 2-6. Barça has been playing an amazing league, this year, and so the Catalans have been able to break some records. To win at Stamford Bridge should be no especial thing for our team!
In the meantime, we poor Catalans will forget -yet for some hours, about the terrible situation over here, where unemployment is reaching incredible heights; where the Spanish government keeps delaying the issue of the Catalan financing (ever since August 2008 we are waiting for an agreement to be reached, between the Catalan and Spanish governement, due to the lack of interest of President Zapatero); where the A/swine flu/H1N1 virus appears to be worse than serious killing viruses in the world, just because the media have placed it amid the current agenda -maybe to speak less about the crisis?
All the best to FC Barcelona!
.

12 comentaris:

XeXu ha dit...

Ja tens raó. Per unes hores només pensarem en el partit, i deixarem de pensar en les desgràcies. I si a més el Barça es classifica, crec que seguirem flotant, i sembla que ja res no sigui tan important. Em pregunto què farem quan acabi la temporada. Posar-nos tots les mans al cap?

Kostas ha dit...

De tant en tant, parlar na mica de futbol no és dolen, jo no ho acostomo a fer, però de vegades és innevitable i aquest mes sembla propici per fer-ho , i com bé dius, també és balsàmic.
Salut i força Barça

Clidice ha dit...

I després n'hi ha que es pregunten quina funció fa això, doncs mira, generar optimisme per una estona, tenir quelcom que, en pensar-hi, et faci somriure, malgrat tot.

Ah! i per a mi digueu-li al Guardiola que no cal que ho faci bonic. En guanyant a l'últim minut, de penalty injust i amb el porter del Xelsi lligat al pal, en tinc més que suficient :D

DooMMasteR ha dit...

Tant de bo tinguem sort aquesta nit!!

merike ha dit...

I saw one Chelsea game, was it against Liverpool? Chelsea was good, they both were very good. It was a really fast game. Always something going on.
Hopefully FC Barcelona will be better, they will have to travel.. Maybe they will get the same flu from the plane as my husband did;-) The H1N1 is a joke. Just read in the paper that in Helsinki doctors don't shake hands with their patients anymore, we are advised to wash our hands all the time, and how to do it right. But they already are making a specific vaccination. This will not be anything pandemic. Normal influenzas kill five hundred thousand people in the world each year, malaria kills a million. It really amazes me why all this fuss. So in your post it is again a question on politics. An interesting point of view, always, politics. To turn people's interest away from the real issues.
We will only see the best spots of today's football on TV. The focus here is the World Championships of Ice Hockey in Switzerland.

Cristina ha dit...

Que hi hagi molta sort!!!Aquest Barça està imparable!

kweilan ha dit...

A veure si guanyem i ens oblidem de les penes per uns moments!!!

Rita ha dit...

Una mica de felicitat nacional ens convé a tots, em sembla...

La crua realitat hi serà tan si com no i per tant, millor que sigui que sí. :P

FORÇA BARÇA I SALUT A TOTS!!!!!

reflexions en català ha dit...

Sí, Ferran, va bé desconnectar una mica. Jo penso que no passarem a la final i no sé per què. Potser perquè seria massa bonic.

Bé, abans de desconnectar, us dono unes dades que publica l'Emili Valdero a l'Avui:

"Segons les dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística el març passat, Catalunya va ser la segona comunitat autònoma de l'Estat amb menys creixement del PIB el 2008: només un 0,7% d'augment. En canvi, les dues comunitats que més van créixer el 2008 van ser el País Basc -un 2,1%- i Navarra -un 1,9%.

D'altra banda, la Fundación de las Cajas de Ahorros (Funcas) va presentar el febrer passat les xifres econòmiques de les autonomies per al 2008. El més interessant de l'estudi de Funcas és la informació que proporciona un indicador anomenat índex de renda regional en poder de compra per habitant (IRR). Aquest índex permet analitzar l'evolució del nivell de renda disponible dels residents de cada comunitat tenint en compte el nivell de preus que hi ha, i és molt útil per fer comparacions del nivell de vida de les diferents comunitats.

L'índex mitjà de l'IRR per al conjunt de l'Estat és de 100. L'any 2000, Catalunya tenia un IRR de 117,95; en canvi, l'any 2008, l'IRR va ser de 109,09, cosa que vol dir que en els darrers vuit anys, el nivell de vida dels catalans s'ha reduït un 7,5% en relació a la mitjana espanyola. En aquest mateix període de temps, el País Basc ha incrementat el seu nivell de vida un 4,8%, en passar d'un IRR de 117,82 l'any 2000, a un de 123,50 l'any 2008."

Assumpta ha dit...

A mi l'IVC (primer havia llegit ICV i pensava "què dirà ara d'Iniciativa per Catalunya-Verds amb aquesta preciositat de bandera culé?") fins que el meu cap esquerrà (que no "d'esquerres") ha llegit en ordre correcte jejeje

Deia que, a mi l'IVC m'agrada llegir-lo tant quan es posa "seriós" com quan perd el senderi.

Jo, com tenir el senderi perdut, és el meu estat habitual jejeje

Doncs bé, que JO CREC QUE PASSAREM!!! :-))

FORÇA BARÇA!!
VISCA CATALUNYA!!!

Jaume Puig ha dit...

Qui dius que juga avui a què i contra qui? :-) He , he...

Ferran ha dit...

XEXU, estaria bé que ens les haguéssim de posar al cap... pel flipe de veure el Barça campió a tres competicions, hehe...

Jo tampoc no ho faig gaire, KOSTAS. Com ja he explicat algún cop, sóc zero futbolero (només culé!), però és veritat que, tal com estan les coses, desviar una mica l'atenció és fins i tot imprescindible!

Haha!! Molt bona, CLIDICE; jo també li demano el mateix, a Guardiola i els jugadors. Em sembla que els aquí presents firmariem ara mateix :)

DOOMMASTER, tots a confiar i enviar energia positiva al Barça!

MERIKE, you say it very well: the whole thing (with regards the H1N1) is ridiculous. I can't add anything to what you say; you're right!

Això, això, CRISTINA, KWEILAN i RITA, sort... i a guanyar!

MARC, moltes gràcies per les dades, que no fan més que confirmar que l'objectiu no ha de ser un "bon finançament" (això ja se suposa!!) sinó el concert: nosaltres recaptem, nosaltres repartim.

Gràcies, ASSUMPTA, ets la llum que guia l'IVC (In varietate!!, jiji). Bé, tu i tots elsque passeu per aquí sovint, hi dieu la vostra, i a qui també m'agradar llegir. Gràcies! :)

JAUME, és un partit de petanca, i juguen els Nanos de Blanes vs els Joves de Tossa. A veure si feu un bon paper! jiji...