Que no sigui per manca d'informació...

Em refereixo a les eleccions a l'Europarlament d'aquest diumenge. Teniu dubtes sobre quin partit s'apropa més a les vostres idees? L'eu profiler (*) us pot ajudar a decidir-vos. Això sí, entreu-hi sent conscients que l'eina és lluny de ser perfecta. D'entrada, perquè només considera com a opcions els partits "grans"; no hi busqueu ni Iniciativa feminista, ni Solidaridad y autogestión internacionalista, ni Revolta global -Esquerra anticapitalista, ni Partido Familia y Vida (glups), ni Unión centrista liberal, ni tampoc el Partit republicà català. Tanmateix, no espereu trobar-hi el Partido comunista de los pueblos de España, Por un mundo más justo, Partido antitaurino contra el maltrato animal, el Movimiento Social Republicano, el Partido Humanista o la Iniciativa internacionalista -La solidaritat entre els pobles.
.
Una altra raó d'aquesta imperfecció de l'eu-profiler és que, esclar, una freda màquina no té en compte les casuístiques emocionals. I, en definitiva, l'eina en qüestió ens dóna una aproximació que, francament... no cal gaire. O és que hi ha algú que no sàpiga si és més a prop de les tesis d'esquerres o de dretes? O del catalanisme o de l'espanyolisme? O si vol una Europa dels estats, de les nacions, de les ciutats o dels ciutadans? O si no vol Unió Europea?
Val, d'acord, l'invent no és molt útil, però és curiós, i gratis. Sigui com sigui, amb profiler o sense, us emplaço que aneu tots a votar. No fer-ho és la millor manera de permetre els cràpules que ens governen (i que seguirant governant-nos, tant si votem com si no), que continuïn actuant com a tals. I als qui no ho són, de cràpules, que són la majoria dels polítics, els animarem a continuar treballant pel benestar de tots. Feliç jornada electoral!
.
(*) Danke, Ivan!
.
Elections in Europe
If you are an 18+ citizen from any EU state, you have the chance to vote for the European Parliament of the next period (2009-2014), these days. Most of the EU member-states will open their polling stations on Sunday 7, Germany and Spain amongst them. Besides the well known big parties, there are many others which do not have the means to promote themselves. This is the reason why I put the links to the sites of some of them, in the paragraph above.
In case you're not sure about your own political tendencies -a pretty unprobable thing, indeed- take a look at eu profiler; it might help you make your mind up, before you reach your voting place!
.

19 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Ferra,
gràcies per aquesta informació, demà cal votar, no pot ser d'una altra manera, la democràcia s'ho va ;-)
salut

Charlie Hi-Hat ha dit...

Has estat a punt d'acabar l'article dient: -no sé perquè us he posat l'enllaç, perquè l'euprofiler és una autèntica tifa.

Francesca ha dit...

Doncs mira, a mi m'ha sortit primer un partit que no votaré, perquè no puc (no es presenta aqui) i la segona opció és la que pensava votar. Tot i que vull deixar constància de que els polítics, amb aquestes campanyes gens docents que han fet, no es mereixen que vagi a votar, ho faig perquè si hi ha alguna cosa que em consideri és europea i estic farta de que la participació sigui tan baixa, quan al final les decisions polítiques realment importants es prenen allà. Però tinc ja ganes que devant unes eleccions els polítics facin debats on es vagi una mica més enllà de "qui la té més llarga" (i lamento ser grollera, però és el que han fet, si se t'acudeix com dir-ho més fi, estas autoritzat a censurar-me, Ferran :D)

Sadurní Vergés ha dit...

Hola Ferran, és interessant aquest EU Profiler. No m'ha donat el partit que en realitat votaré, però sí que m'ha fet adonar que en algun aspecte sóc més proper al partit que m'ha donat com a resultat que no pas el que votaré. Interessant de debò.

Salutacions,
S.

Deric ha dit...

Ostres! Ho he fet i ara resulta que he de votar a Izquierda Unida!!! I a mi ni se m'havia passat pel cap!

Mireia ha dit...

Escolta, i no serà una eina per tenir més sondejos, opinions de la població??
Jo crec que l'objectiu real no és ajudar-te a decidir què votar si no tenir un estudi sociològic i detectar què volen els europeus en funció del país...o potser no, hehe.

Salut!

Clidice ha dit...

hahahahahahahaha jo!!!! votar ICV!!! hahahahahahahaha ai que em moro hahahahahahaha aisssssss Sauraaaa iuhuuuuuuuu hihihihihihi això que vol dir? que hauré de parlar de "bassalona" i anar amb mocador palestí tot el dia? judert!!!

Gatot ha dit...

doncs malgrat el que et vaig dir fa uns dies... i que segueixo pensant...

la meva opció del "no vot" és una opció conscient antisistema...

no crec que hi hagi manera de canviar la mecànica dels partits ni la definició de voluntats fins que hi hagi un absentisme del 60%...

no els hi hauria de costar tant entendre (als dirigents) que Europa no és Amèrica, ni Xina, ni India...

però no fan res per arreglar la disglòssia...

petons absents!

nur ha dit...

Doncs precisament el partit que ha sortit... no el votaré, vés per on. A mi m'ha agradat molt una que es diu Ester Vivas (deu ser pel cognom) :)

Que tinguem molt d'encert votant!

Assumpta ha dit...

Ja ho tinc!!

M'ha tret un missatge que deia:

"LA OPCIÓN QUE LE GUSTARÍA NO EXISTE. ¿QUIERE USTED CREAR UN NUEVO PARTIDO POLÍTICO?"

I jo he respost:

Parla'm en català, màquina!!

I ella ha dit:

D'acord, d'acord, vota CiU

Jejeje... de fet, l'he fet fins al final, però quan ella mateixa m'ha preguntat a qui votaria (de veritat, eh?), doncs he pensat que si la màquina fa trampes jo no jugo!! jajaja

Assumpta ha dit...

He respost la veritat!!!!

He de votar COALICIÓN CANARIA!!

I resulta que la meva ideologia està entre Izquierda Unida i Ciudadanos/Esquerra Repuplicana a parts iguals!!!

Observeu vosaltres mateixos l'índex de concordància...


1. Coalicion Canaria 71,3%

2. Izquierda Unida 61,6%

3. Ciudadanos-Partido de la Ciudadania 54,6%

4. Esquerra Republicana de Catalunya 54,6%

5. Partido Nacionalista Vasco 54,2%

6. Bloque Nacionalista Galego 52,9%

7. Partido Socialista Obrero Español 50,4%

8. Convergencia i Unio 47,2%

9. Partido Popular 45,0%

10. Union Progreso y Democracia 39,9%

11. Iniciativa per Catalunya Verds 39,5%

Efrem ha dit...

Crec que és fantàstic que tant els partits anarquistes (si és que n'existeix algun amb tants pocs remordiments de consciència que és capaç de presentar-se) com els feixistes, tinguin una certa presència als parlaments. Crec que la crítica i la diversitat ideològica, malgrat que ha implicat els pitjors desastres, també ha implicat un món millor i fins i tot somnis i esperances. La diversitat ideològica enriqueix la crítica i actua indirectament com a eina de millora del poder, per la pressió i per la quantitat-qualitat de perspectives que aporta.

Edurne ha dit...

Yo clico y me pone: Listo, pero la pantalla... blanca!
Vaya, curioso, no? Jajajaja!
Esto es una merienda de negros (y que me perdonen los negros, sólo uso la expresión tal cual)!
En fin, pues después de los resultados de los que ya han votado... huyyy, da un poco de yuyu, no crees?
Hala, petons!

Josep Lluís ha dit...

Demà a votar, és clar que si. Per tenir dret a dir la nostre, a reclamar si no ho fan bé, hem d'haver anat a votar abans.Sinó, a callar i aguantar.

El programet m'ha sorprés, hi ha opcions amb les que m'hi acomodo molt bé... caram!

Natxo Rovira ha dit...

Bé, jo ja m'he despatxat a gust comentant el teu post anterior (aquest encara no l'havia llegit). No afegiré res més.

Sí, aniré a votar, i tant que hi aniré. Malgrat el ínfim nivell i la porqueria acumulada. No perdo la fe que algun dia surti algun líder o algun grup amb vertaderes ganes de gestionar tot això d'una manera més generosa, justa i honesta. No perdem la fe.

Nacho Hevia ha dit...

tots a votar!

pe-jota ha dit...

És la primera vegada que he anat a les urnes amb la desil lusió pintada a la cara

Dani R. ha dit...

Curios...

Ferran ha dit...

AMICS, gràcies a tots per les vostres aportacions. Ja ho heu vist: una participació baixíssima, CiU i ERC seguiran representats a Brussel·les i Europa, desapareguda. En parlo en el pròxim post.