"Babybook"

Recentment he activat un perfil a Facebook, no el meu (aquest ja el tinc actiu de fa temps) sinó el d'una federació esportiva catalana on he començat a portar l'àrea de premsa i comunicació. A Facebook, els contactes s'estenen com una taca d'oli; en quatre dies, el perfil ja va cap als 80, i sense pràcticament moure un dit. A Catalunya hi ha uns 3.500 federats de vòlei, la immensa majoria dels quals són joves que, com no pot ser d'una altra manera, són presents a totes les xarxes socials hagudes i per haver, Facebook la primera. Aquí rau una de les curiositats provocades per l'activació d'aquest perfil: quan hi entro, em trobo continuament avisos d'aquells de "XXX vol ser amic/ga teu"; normal, juguen a vòlei i volen estar al cas dels avisos de la FCVB a través de Facebook. El que és curiós i se'm fa estrany és acceptar "amistats"... de nanos que sovint voregen els 15 o 16 anys, fins i tot menys! Ara resulta que quan entro a Facebook com a "Ferran", hi veig missatges d'amics, presencials o virtuals, que poc o molt són de la meva quinta, mentre que quan hi entro com a "Federació Catalana de Voleibol" tinc la sensació d'estar en un pati d'escola!
Molt de vòlei no sé si practicaré, jo, no ens enganyem, però potser portar la premsa de la FCVB em servirà, també, per fer un estudi sociològic sobre els adolescents i les xarxes socials (1). La materia primera ja la tinc!
.
(1) He vist alguns dels missatges que jugadores de vòlei adolescents (la majoria són noies) deixen a contactes seus, òbviament de la seva quinta, i són prou "interessants" (notin-se les cometes); potser els acabaré dedicant un post!
.

10 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Osti, un estudi sociològic sobre adolescents?, això són paraules majors! Ja tardeeees :))

Clidice ha dit...

Per diverses raons he estat sempre en contacte amb adolescents com a "amiga" (no sóc mestra), i són gent molt atractiva :D vull dir que mai se m'acudiria dir allò de: "el jovent d'avui dia ...", perquè són com el jovent de sempre :) Esperem el post, jove!

Sara Maria ha dit...

Jo tinc dues nebodes (16 i 18 anys) afegides al facebook... Interessant l'estudi, si.

Edu ha dit...

Coneixo uns quants jugadors de volei, ja els diré que s'afegeixin al grup!

Esperarem l'estudi sociòlogic i el post sobre les frases :)

òscar ha dit...

vaja ferran: jo hi vaig jugar (o atemptar, segons es miri) aquest passat diumenge.

com el nen segueixi insistint en organitzar partits, em federo i així pujo una mica el segment d'edat del futur estudi. sigues benèvol, això sí! :)

Babunski ha dit...

Sóc professor d'ESO i batxillerat i tinc contacte directe amb unes quantes desenes d'adolescent. Què vols que t'expliqui?

A més, al tenir Facebook i tenir-los a ells agregats (el Facebook té unes qualitats educatives que poden anar molt bé, sobretot pel batxillerat) puc conéixer en tot moment les seves relacions, afers, preocupacions. El Facebook és un bon lloc per aprendre moltes coses d'aquesta "canalla".

mar ha dit...

doncs jo, li diré a la meva filla que s'hi afegeixi, ja que compleix les dues condicions... adolescent i jugadora de vòlei...
fins ara!

Assumpta ha dit...

Tot això és bastant desconegut per mi... No tinc Facebook :-))

Xavi ha dit...

Res home!!!
això és que els has fet gràcia i van a per tú!!! :-)

Ferran ha dit...

ASIMETRICH a sobre tinc una neboda camí dels 15 i un nebot que n'ha fet 11. SOS!

Tens tooota la raó, CLIDICE: són com sempre! Miro enrere i me n'adono que jo mateix, ara una persona amb el cap més o menys moblat i certa dosi de seny, era un "crapulín" que pa qué, d'adolescent! L'adolescència és una època fotuda, què caram, i sempre ho ha estat, oi?

Els comentaris dels adolescents al Facebook, de vegades, fan una mica de yuyu, SARA MARIA :)

Fes-ho, EDU, i t'estarem molt agraïts!

Haha! Em sembla una excel·lent idea, ÒSCAR. Sort que també hi ha força jugadors "granadets", que sinó sí que em sentiria mestre de guarderia; ai!

BABUNSKI em destapo? Va, sí: vaig ser professor (d'anglés) d'adolescents durant mooolts anys. La veritat és que m'ho passava bomba :-)
Si necessito "material" per saber-ne més, pel futur possible post, et contacto!

Fantàstic, MAR! Si s'hi afegeix, estarà al dia del que passa a nivell de campionats a Catalunya: on hi ha torneig, qui l'organitza... i quan s'acabi, qui l'ha guanyat (que també té la seva gràcia :)
Ah!, benvinguda a l'In varietate concordia!

ASSUMPTA seré una mica més feliç el dia que aconsegueixi "captar-te" per la secta Facebook, jiji... No dubtis que ho intentaré! ;)

Ni en broma, XAVI, no fotem!