Live from Buenos Aires and Tegucigalpa

Aquests dies, dues són principalment les noticies que ens arriben des de l'Amèrica Llatina; l'una fa referència a la Grip A, que està fent estralls a l'Argentina: col·legis tancats (en aquesta època de l'any, en ple hivern, les escoles argentines fan normalment una setmana de vacances; donat el caire que estan prenent les coses, el govern ha obligat les escoles a tancar... un mes sencer! No cal dir que el debat està servit. Us ho imagineu, mares i pares, que de sobte, en ple hivern, us diguin que els vostres fills no tenen escola durant quatre setmanes?!?), teatres i cinemes amb poquíssima assistència, prohibició d'entrar a determinats espais públics a les persones a priori més vulnerables, etc.
L'altra punt calent és a l'Amèrica Central, concretament a Hondures, on un cop d'estat, al qual va seguir l'expulsió del país del fins aleshores president Manuel Zelaya, ha suposat una cleca al procés democratitzador a la regió. Malauradament, els llatinoamericans han tingut ocasió sobrada d'acostumar-se als cops: prop de 250 n'hi va haver al llarg del segle XX!
.
Informació continua sobre tots dos fets en podem obtenir de mitjans catalans -no cal anar gaire lluny. Però és que pel mateix preu, gràcies a internet podem seguir l'actualitat a l'Argentina i a Hondures a través de mitjans locals. Gràcies a la xarxa, i gràcies també al fet que la castellana és una llengua que els catalans dominem perfectament; avantatges de ser bilíngües, no com altres (hehe). Així doncs, uns quants links per si us interessa viatjar al centre de la notícia, per 0,00 euros:
.
des d'Argentina, dos diaris: La Nación y Clarín i també una televisió d'informació continua (un 3/24, vaja, però en argentí): TodoNoticias (es veu perfectament si amplieu la imatge). Aquesta nit, per exemple, emeten un especial sobre la Grip A; això sí, a les 10 del vespre locals, les 3AM als Països Catalans...
des d'Hondures, també dos diaris: La Tribuna, de Tegucigalpa, i La Prensa, de San Pedro Sula.
.
És obvi que, avui dia, qui no està informat d'alguna cosa és perquè així ho vol!
.
Live from Buenos Aires and Tegucigalpa
In case you feel interested in learning more about what's going on in Argentina, with regards the swine influenza, which is modifying the habits of most citizens, these days; or in case you want to know what is happening in Honduras, after the coup which took place there a few days ago, then why not travel directly to Buenos Aires and Tegucigalpa? You can do it for no cost, just clicking on the links above. They'll take you to a couple Argentinian and Honduran newspapers. Just get ready to practice your Spanish, and keep updated!
.
Live aus Buenos Aires und Tegucigalpa
Falls Du interesse daran hast, mehr über die letzte Informationen aus Argentinien und Honduras zu wissen, dann einfach klick auf die Links oben. Dadurch kann man mehr über die Schweinegrippefälle lernen, ebenso wie über die Situation in Honduras, nach dem neuerlichen Putsch. Dafür braucht man natürlich, Spanisch zumindest verstehen zu können.
.

16 comentaris:

XeXu ha dit...

Doncs mira, jo estic molt desinformat, però és que no m'hi poso, ho he de reconèixer. Perdona el meu desconeixement, però creus que n'hi ha per tant amb això de la grip A? Jo em pensava que era una grip com una altra, virulenta i prou, i que ens la venien per desviar l'atenció de la crisi. A veure si resultarà que anava de debò...

Asimetrich ha dit...

Doncs gràcies pels links. Avui en dia el que hi ha a la xarxa és una quantitat tan ingent d'informació que, paradoxalment, el difícil és poder destriar la informació fiable!. Així que merci per fer la feina ;)

Assumpta ha dit...

Al meu blog entren algunes persones des d'Argentina... En el seu darrer post totes elles, a part del tema que tractaven, feien referència d'alguna manera a la grip A.

Amb aquesta informació súper-directíssima va ser com em vaig adonar de la preocupació real per aquest tema allí :-(

Clidice ha dit...

A vegades penso que caldria quantificar quin percentatge de la preocupació de la gent és real o producte de l'excés d'informació (o desinformació) i l'amarillisme. Tanmateix gràcies pels hipervincles, si no llegim difícilment formarem el criteri :)

kweilan ha dit...

Jo connecto bastant des de la xarxa amb medis d'allà i el todonoticias de Buenos Aires és un dels que més segueixo per curiositat i per veure com enfoquen els temes des d'allí. Per exemple l'any passat amb tot aquell enrenou del Messi de si anava als Jocs o no, era espectacular la diferència entre tv3 i ells. En aquest cas era molt divertit.

Rita ha dit...

Gràcies pels links!

Ets el nostre informador oficial! :-)

Ferran ha dit...

XEXU tinc la intuició -però només és una intuició- que no n'hi ha per tant. Tot i això, avui m'he llevat amb mal de gola, així que callo per si les mosques! :)

De res, ASIMETRICH. Tu també ho fas, i molt bé, donant-nos informació interessantíssima que a la majoria de mortals se'ns escapa molt!

ASSUMPTA, sí que ho deuen estar, de preocupats, per prendre totes les mesures que estan prenent. Però vist de lluny, és una mica difícil avaluar seriosament com de real és l'amenaça, i fins a quin punt no s'està exagerant, tot plegat.
En tot cas, serà qüestió d'anar seguint els mitjans d'allà que tenim a l'abast, gràcies a internet.

Totalment d'acord amb tu, CLIDICE. Com més fonts properes als fets tinguem, més ben informats podrem estar.

KWEILAN boníssim exercici aquest que fas, de seguir mitjans de fora! Tothom ho hauria de fer!

RITS sóc un obsessionat de la informació! :)

Matty ha dit...

us recordo que tot plegat va començar a Mèxic i a hores d'ara ja ningú no en parla. I només fan que sortir ofertes per a viatjar a Cancún i altres llocs del pais. Si realment fos taaaaan greu, creieu que seria així?

Natxo Rovira ha dit...

Sobre aquest tema de la Grip A, la meva opinió és que tot plegat és ridícul, que els mitjans han trobat en les alarmes socials relacionades amb la seguretat col.lectiva un filó per 'vendre' notícies.
ÉS UNA GRIP. Una nova varietat de la grip, fins i tot més benigna que la d'altres anys. La grip és una malaltia greu, que pot arribar a matar a persones de certs grups de risc... com tantes altres!!
Moren cada dia molta, moltíssima més gent al món per desnutrició, malalties tropicals, sida, càncer, malalties cardiovasculars, accidents de trànsit, violència, malalties degeneratives, etc, etc...
Però quanta gent necessita d'un motiu per alarmar-se, sentir-se vulnerable i distreure així la seva ment...
Osti, és un tema que m'indigna.

Albert ha dit...

potser es mes inquietant la situació a honduras, i sobretot quina forma està agafant, i com sempre ara que l'esglesia i l'exercit s'han alientat,,,

marta ha dit...

Sobre la grip nova, estic molt d'acord amb el Natxo. A part, la desconfiança se me'n va cap a les indústries farmacèutiques i cap als riscos lligats a tota la movilitat actual.

Sobre Hondures... tens raó que aquesta vegada la informació és més fàcil d'obtenir però, com sempre, és un embolic, i jo m'hi atabalo. Però això no és una excusa vàlida per no estar-ne al cas, si es vol.

Faltaria parlar del que ha passat a la Xina.

Joan ha dit...

A mi em sembla que ens afectarà més la 'síndrome de la contínua fi del món' que no pas la grip A. Tenim certa psicosi a aquests temes d’extinció global. Segurament perquè ens la juguem tan sovint que ens sembla un miracle que encara no n’hagi passat cap de grossa. I gairebé ho esperem ...

Ara mateix Hondures (o la Xina, com apunta la Marta) em sembla molt més preocupant. No ens calen grans pandèmies, nosaltres solets ens apanyem prou bé per a embolicar la troca.

Anònim ha dit...

250??? Juer!
Sens dubte els cops d'estat es la herència me´s nefatsa q Espanya ha deixat a les seves ex colònies!

Musafir ha dit...

La grip A, o del porc, o com vulguen dir-la!
De fet, el preocupant no és tant la seua virulència, que de moment, és minça, en comparació amb la grip habitual o d'altres pandèmies del XX. No sabem ben bé res de la grip A. Allò preocupant, és que el virus tinga mutacions inesperades i es combine amb el virus de la grip del pollastre, (vaja, un altre animalet domesticat implicat)

Jo crec que eixe panorama és el que té als científics sense son; un virus fàcil de mutar, i de ràpida expansió, amb alta mortalitat.... esperem que esta hipòtesi apocapíptica no passe!

I bo, referent a la difussió de les notícies a Internet, doncs sí: el coneixement de hui en dia és molt superior al de fa, 15 anys, per eixemple. I una vegada més, la meua opinió tocant als idiomes: quants més coneguem, més oportunitats de conéixer... el castellà, és una llengua de difussió universal, ens agrade o no. I moltes vegades, ens pot servir per a tindre info de primera mà d'allà on es produeix la notícia. Tenim sort els catalans i valencians de coneixer-la i parlar-la; no com a element de repressió, sinó de coneixement... així ho veig jo. De la mateixa manera que jo, tot sent castellano-parlant, intente conservar i utilitzar el català sempre que tinc l'ocasió.

Saludets,

- assumpta - ha dit...

El tema de la grip nova, A o del porc, sembla que potser està controlat de moment i que fins hi tot és més benigne que el de la grip comú. El que ja no sé que pot passar és si fa una mutació i agafa llavors a tothom "en calces".

Respecte a la situació (en general)a Llatinoarmérica, sembla que sempre hi hagi d'haver algú entestat a desequil·libar-la. Paisos en molts casos rics, però rics de debó en recursos i malaguanyats totalment per culpa d'uns mandataris ineptes. (Ep!, que d'aquests també en tenim aquí i una bona col·lecció).
He agafat alguns dels links que he entrar per a mirar-m'ho amb més calma.
Gràcies per facilitar-nos, com sempre, la recerca. ;)

Ferran ha dit...

Gràcies a vosaltres, MATTY, NATXO, ALBERT, MARTA, JOAN, ROGER, MUSAFIR i -ASSUMPTA- pels vostres comentaris!