The truth is out there

Hi ha vida fora del nostre planeta, o no n'hi ha? Ningú ha pogut demostrar, a data d'avui, ni una cosa ni la contrària. Posats a no tenir cap fonament empíric al qual agafar-se, en cap sentit, jo m'inclino pel sí, per creure que altres formes de vida ens acompanyen en l'aventura de ser. Perquè hauria de pensar que en un espai en teoria infinit, només hi habitem X mil milions d'éssers vius (racionals + no racionals), tots arreplegats en una minúscula taca en l'univers, de nom Terra?? He de suposar que tooot l'espai més enllà d'aquest "nanopunt" on vivim, és mort?? No, no cola.
.
.
De la qüestió se n'està parlant aquest cap de setmana a Sitges, on s'està celebrant una cimera d'exopolítica; aquest concepte va néixer amb el nou segle i, segons la defineixen els seus impulsors, és la ciència que "estudia els aspectes polítics de la interacció entre les diferents civilitzacions extraterrestres i la civilització humana". Buf! Definitivament, que jo cregui que els terraquis no estem sols a l'univers, no vol dir que "compri" qualsevol teoria al voltant del fenòmen extraterrestre. Vull dir que, segur, en aquesta cimera sitgetana hi deu haver una munió d'il·luminats, amb teories que van molt més enllà de la meva senzilla creença sense pretensions. Un d'aquests il·luminats podria ser en Michael Salla, un politòleg australià afincat a Hawaii que està convençut que les civilitzacions extraterrestres habiten entre nosaltres, i que controlen l'agenda política internacional. Mmmm... jo no sé si algú controla l'agenda política internacional (ni tan sols algú humà, de fet), però el que sí és segur, com deien a The X-Files, és que la veritat és allà fora!
.
The truth is out there
The European Exopolitics Summit is taking place this weekend in Sitges, a beautiful town some 30 km south of Barcelona. Here you can read what is exopolitics about; in short, it is related to extraterrestrial life. And this is what this summit deals with. I would not go so far as to say that there is life beyond the limits of our planet, but actually believe so. For a number of reasons, but especially for one: being the universe such a huuuge, endless area, how come only a few billion rational and non-rational beings live in it? No, this makes no sense.
Of course, believing in ET-life does not mean I take any theory for granted. I mean, these guys interested in the exopolitics claim that being from other civilizations live amongst us, even that they kind of control the political agenda in our world. Ok, that, sorry, I don't take; I guess our politicians know very well how to make things complicated, without any external assistance!
.

19 comentaris:

Mireia ha dit...

Quan ahir vaig sentir la noticia a Catalunya informació, vaig pensar el mateix que hi hauria una colla d'il·luminats, tot i que jo també crec que no podem estar sols, tant espai desaprofitat no pot ser oi? ;)

Assumpta ha dit...

Ferran, ara que no ens llegeixi ningú, t'ho he de dir...

Sí, Ferran, la teoria de Michael Salla és certa. Nosaltres som aquí. Entre vosaltres. No ens podeu distingir. Fins i tot tenim blogs amb papallones que només poden ser vistes amb l'Explorer (és una de les nostres característiques)

El problema és que això de controlar l'agenda a vegades es fa difícil...

En fi, seguirem en contacte.

Clic.

Roger ha dit...

Penso exactament el mateix.

La probabilitat que hi hagi vida a altres planetes de l'univers és infinitament alta.

Ara bé, de segur que la majoria de l'assistència del congrés de Sitges són freaks amb ganes de creure. L'altre dia sortien per la televisió dues àvies avorrides, que podien triar entre ser forofes de la reina d'Anglaterra i prendre el te cada dia a les 5 o creure en ovnis que arreglaran els problemes de contaminació i malgovern del nostre planeta. Com que els temps evolucionen han optat per la segona opció. Bé pel planeta, doncs.

Jaume Puig ha dit...

Hosti tu i a la terra què. N'hi ha o no de vida? Jo no ho descarto, però tampoc vull semblar místic ;-)

Clidice ha dit...

pelet friki no? :P en tot cas m'has fet pensar en una imatge del venedor de còmics dels Simpson, que diu: "passeu passeu que estàvem fent una cimera intergalàctica" i té, al voltant de la taula, tot de ninots de cartró de personatges "extra-terrestres" :D

No som capaços de gestionar correctament la Terra i pretenem fer-ho amb els marcianitus?

Assumpta ha dit...

Per cert... quan deies que "només hi habitem X mil milions d'éssers vius (racionals + no racionals)" la referència als "no-racionals", podries especificar per a qui anava?

:-)))

ddriver ha dit...

Nomes faltaria que vinguessin guiris de mes enlla encara,mes alcoholics arrosegant-se per Bcn!!

ddriver ha dit...

Nomes faltaria que vinguessin guiris de mes enlla encara,mes alcoholics arrosegant-se per Bcn!!

Charlie Hi-Hat ha dit...

Oitant que existeixen! D'ón ha sortit sinó en Xavier Sala i Martín?

Asimetrich ha dit...

Jo em decanto més per la opció de la vida extraterrestre, perquè hi vull creure i perquè, per estadística, el més probable és que existeixi.

I això dels alienígenes que viuen entre nosaltres i conspiren, què vols que et digui? Quan llegeixo alguna comunicació de la fundación FAES (per posar un exemple) acostumo a dubtar de la condició humana i terrícola dels seus membres ;)

Míriam ha dit...

Justament ahir després de veure una enquesta on el 83% dels enquestats deia que creia en la vida extraterrestre, li vaig demanar això mateix a l'àlex i ell em va contestar: home, i tant! Veig que ho teniu tots molt clar.

Fa dies vam veure Cocoon de Ron Howard (1985) - aquests eren dels bons. Per si us interessa.

Deric ha dit...

No poden controlar cap agenda política perquè els polítics que tenim són estúpids!
Per cert, la veritat és allà fora! Gran sèrie!

Ferran ha dit...

Gràcies a tots, "creients" i descreguts, per dir-hi la vostra!

Això mateix penso jo, MIREIA. De què punyeta serveix tenir un univers que no te l'acabes... per tu sol??

ASSUMPTA, et veig incrèdula, hehe... Doncs no et pensis: creure que hi ha altra vida més enllà de la terrestre, no dista gaire de creure que hi ha una altra vida... després de la mort. I en això sí coincidim, oi? ;-)
Els "no racionals"... d'aquests en conec un munt, però tu també i segur que en més d'un cas coincidim!

ROGER sempre hi ha una àvia o altra que em sorprèn! :)

Hehe, JAUME, no me n'esperava una altra, de tu; ens coneixem una mica! :)
N'hi ha, n'hi ha, i una bona part és no-racional, com deia l'Assumpta. I d'aquesta, una part té la mania d'arribar als governs!

Tu ves-te'n enfotent, CLIDICE, que quan vinguin a buscar-nos els diré que no creies que existissin. Que no et passi res, haha!

Haha! Val, DDRIVER, entenc que a tu, que els has d'aguantar cada dia, se't faria pesat. No et pensis: si fossin alcohòlics, a mi també!

Haha! CHARLIE, en Sala-Martín i uns quants més que tots tenim al cap. I la majoria es dediquen a la política; casum...!

Osti, ASIMETRICH, els de la FAES són palabras mayores! Aquests sí són dels que controlen agendes... per desgràcia de tots!

MÍRIAM, m'encanta Cocoon! Com a mínim la primera (crec que hi va haver una segona part... o potser m'equivoco, no n'estic segur). O sigui que l'Alex també creu que existeixen? Ja et convencerem, dóna'ns temps! ;-)
Hey, liebe Grüsse!

DERIC perquè dir-ho amb paraules suaus, si podem dir-ho amb totes les lletres? ;-)
Sí que era bona, sí.

zel ha dit...

Jo sóc creient, Ferran, no seria pensable fer malbé tanta matèria certa, incerta, fosca i el no res, per quatre brètols que malmenem un petitó planeta de no res... Sí, crec...

Clidice ha dit...

ep ep ep que jo si que crec que existeixen, fins i tot els Romulans! no cardem! (no cardem :P) ara, això de què voltin per aquí són figues d'un altre paner :D

XeXu ha dit...

He vist la notícia al TN. Penso com tu, seria molt pretensiós per part nostra pensar que només hi ha vida en el nostre planeta, en un univers tan gran. D'acord que aquí es poden donar les condicions adients, però potser hauríem de parlar d'altres formes de vida, no basades en els nostres cànons. O sí, la mateixa química, però ben lluny d'aquí. Les preguntes són moltes, i les respostes difícils de trobar. Però la idea de que passen coses que no arriben a saber-se pel gran públic la tinc ficada al cap des que era seguidor de X-files.

Ara que, pensa que potser molts comportaments polítics es podrien explicar millor si tenim en compte la participació d'elements forans...

Edurne ha dit...

De pequeña veía la serie "Los Invasores" en la tele, Y recuerdo que eran distinguibles por llevar el dedo meñique tieso...
Jajajajaja! Nos volvíamos locos mirando los meñiques de todo el mundo, y hasta recuerdo de nuestra preocupación al haber descubierto que nuestra amama (abuela) también tenía el meñique tieso! jajajajaja! Era un vivir sin vivir en nosotros, qué angustia por dios!

Fuera bromas, seguro que no estamos solos, para nada! Lo mismo el nuestro es un mundo paralelo, un reflejo de otro(s)... vaya usted a saber!

Pues nada... eso, que me he quedado así, sin saber cómo hacer la desconexión...
;)
Muxus extralurtarrak!

XeXu ha dit...

Quan era més jovenet pensava que com podien saber que la química era igual a tot l'univers. No sóc qui per contradir els experts, però crec que és un deure científic superar el 'això és així perquè sempre ha estat així', i preguntar-se si hi ha altres possibilitats, almenys plantejar-s'ho. Si ens pensem que ho entenem tot, anem llestos.

Ferran ha dit...

ZEL, compartim al menys un motiu per creure-hi.

Ahhh!! Entesos, CLIDICE! Això que campen entre nosaltres, entre tu i jo, tampoc no m'ho crec gens...

XEXU, és interessant això que dius, d'altres formes de vida. No volia fer el post més llarg, per això no n'he dit res, però... és que em sembla curiós que hi hagi científics que neguin la possibilitat que hi hagi vida a tal o qual planeta o estrella... perquè no hi ha oxigen! D'acord, l'oxigen ens cal a nosaltres, però ¿on és escrit que no hi pugui haver altres formes de vida, per a les quals aquest gas no sigui necessari?

Edurne, EDURNE!, esto del mundo paralelo que dices... me hace gracia porque lo he pensado muchas veces! Es como si todo estuviera pasando aquí mismo, al mismo tiempo, solo que... buf, podría estarme horas teorizando y suponiendo; necesito un blog entero para el tema!

Ni més ni menys, XEXU; és estrany, oi?, que els experts s'entestin a dir que sense oxigen no hi pot haver vida? Perquè no??