Subvencions partidistes

La notícia, que publica avui el diari homònim, és aquesta. I la d'aquí sota, la carta que hi he enviat en relació amb el tema que s'hi explica. Segurament podeu imaginar-vos d'on agafaria els polítics sense ètica ni moral, i potser fins i tot el que els faria; ells solets s'encarreguen de desprestigiar la bona feina que tantíssims altres fan des dels despatxos i carrers dels pobles que governen. Definitivament, hi ha polítics i polítiques que són una maledicció; per sort, no són la majoria.
.
Llegeixo l'article "ERC premia ERC", a l'AVUI, i sospiro. Les subvencions que, des de la Conselleria de Governació de la Generalitat, dirigida pel republicà Ausàs, s'han atorgat majoritàriament a ajuntaments governats pel mateix partit independentista, són una mostra més que els ressorts de control dins els governs o bé fallen o bé, per increïble que sembli, no existeixen. En aquest cas, s'han concedit unes ajudes no en funció de l'interès general, sinó del color polític del govern local: ets dels meus, et dono diners; ets dels altres, te'n quedes sense. Un cop més, les necessitats de les persones queden en segon (o tercer) terme.
Aquest, no ens enganyem, no és un mal exclusiu d'ERC; tots els partits fan el mateix, tots els governs concedeixen ajudes amb més "alegria" als seus que als altres. Per això deia al començament que el problema és de manca de ressorts de control. Sigui com sigui, una causa més (i en van...) que provoca allò que se'n diu "desafecció política"; el problema és que aquesta desafecció ve donada per la pèssima gestió dels diners de tots. Com a pagador, exigeixo l'establiment de mecanismes de control transparents i eficaços a les administracions públiques!

.

16 comentaris:

Matty ha dit...

indignant. siguin del color que siguin.
A més a més, si els ajuts es donen per compartir afiliació política... mai no me'n donaran a mi! I mira que me'ls mereixo!

nur ha dit...

Això no era el que havia de fer l'Oficina Antifrau. No sé si ja està constituïda (diria que sí), però des de l'any 2005 tenim aprovada una Llei de l'Oficina Antifrau, que no sé si fins ara ha investigat alguna cosa com ara allò dels estudis "xorres" encarregats a coneguts i saludats o això que ara s'explica a l'Avui d'avui.

És decebedor llegir que passen coses així i, sí, siguin del color que siguin, però quan és el partit en qui mínimament havies dipositat alguna esperança de canvi... encara fot més.

Deric ha dit...

això és una cosa que sempre han fet, governi qui governi.

Gatot ha dit...

només una anècdota /fent un parèntesi de les meves vacances silencioses o quasi);

fa uns 8 anys, a Bescanó, poble del Gironès governat inefablement per un alcalde de CiU, vaig tenir accés a un estudi en el qual es demostrava que el volum de subvencions aconseguit per l'equip de govern era una mica per sota de l'aconseguit per altres pobles de diferent color polític però de mida i necessitats semblants;

en aquest cas, però, cada cop que s'acostaven eleccions municipals algú feia correr pel poble -i es va convertir en el leit motiv del vot- que si la Generalitat invertia era pel bon fer i els bons contactes de l'alcalde...

dades, Ferran, dades...

em sap greu però si dono poca fe a la premsa escrita, radiofònica i televisiva durant l'any "normal", encara n'hi tinc menys els mesos d'estiu...

una abraçada!

ddriver ha dit...

i nosaltreds anem votant anem!!
MAI FARAN FUNCIONAR NI L'OFICINA ANTIFRAU NI CAP MECANISME DE CONTROL PERQUE NI A UNS NI ALS ALTRES ELS INTERESA.
Ara que ben mirat, voslatres donarieu pasta als vostres enemics en la seva situacio??? ep que la cadira costa de manntenir com per posar-la en joc tant facilment

nur ha dit...

Ups, ara m'adono que m'he deixat un interrogant: Això no era el que havia de fer l'Oficina Antifrau?

Ferran ha dit...

MATTY treballadora, doctoranda, quatre cops mare... sense dubte, tu te'ls mereixes més que moltíssims altres! Que jo ho sé!

NÚRIA l'Oficina Antifrau està operativa, efectivament, però no hi crec; els fets avalen la meva nul·la confiança, d'entrada perquè va néixer coixa, sense el suport dels partits a l'oposició. Estic convençut que als "aparells" no els interessa posar-se d'acord; si comencen discutint per la persona a qui se'n nomena responsable, sempre hi haurà qui se sentirà legitimat per dubtar de les seves decisions. És un repugnant peix que es mossega la cua.
(Tema de l'interrogant, entès ;-)

Cert, DERIC; la qual cosa no la converteix en menys terrible.

GATOT Té, unes quantes dades; són notícies que segurament recordaràs, de quan van saltar als mitjans: 1, 2, 3, 4 i també una cinquena. Totes elles reflecteixen el mateix: la concessió (o no) d'ajuts econòmics (digues-li subvencions) a diverses entitats, basant-se no en criteris tècnics sinó en les fílies i fòbies de qui ha de decidir. I no passa, com dic en el post, en un partit o un altre: els esquitxa ABSOLUTAMENT a tots. Una prova més que el sistema de partits fa aigües per tot arreu.
Bentornat.

DDRIVER no sabria expressar-ho amb més claredat.

Assumpta ha dit...

Aquests d'ERC no eren els de les "mans netes"? jajaja

Quina barra!!

La carta està genial, però potser una mica massa suau, Ferran :-))

Sara Maria ha dit...

A mi el que em revolta més és que, tot el que criticàven, amb més o menys raó, dels altres, ara ho fan ells amplificat per deu... I no diguis res en contra!! Ni els diaris gossen fer-ho!! Clar que aquest són uns venuts...

Ferran ha dit...

Els d'ERC s'han tornat bojos, ASSUMPTA, i ja fa molts dies, d'això. De totes formes, repeteixo, el parttidisme en la concessió de subvencions no és exclusiu dels republicans: CiU, PSOE, PP... tots els qui han tocat poder al nostre país i al del costat, han fet el que els ha donat la gana; tots.

Deu n'hi do, SARA MARIA, com està el pati. Si els que estem relacionats amb l'administració pública ja veiem el que veiem... t'imagines perfectament què deu ser el que intenten que no veiem!

Assumpta ha dit...

(jiji... al nostre pais i al del costat... jiji... molt bo!!...)

rits ha dit...

ais, Ferran.... crec que prefereixo no dir gaire.... xò vols dir que només passa a Governació?

Júlia ha dit...

La veritat és que qui més qui menys sap casos d'aquesta mena, com també el cobrament de diners en negre, o el no pagament total de factures, i m'han explicat casos escandalosos sobre gent de diferents partits, moltes vegades no es pot demostrar ja que pots perjudicar gent propera i normalment no hi ha documentació pel mig. Un altre tema són els amiguismes, les convocatòries que es convoquen quan la plaça està donada, els enxufats en entitats que tenen subvencions... La veritat, de vegades m'estimo més no saber-ho, com l'estruç.

Ferran ha dit...

ASSUMPTA :-)

No, RITS. Pel que sé a través d'amics i coneguts a l'administració pública (bé... i per mi mateix, com si diguéssim), no és només a Governació que les coses van com sembla :-(

No sé què val més fer, JÚLIA: si lluitar per fer net a les administracions públiques, o mirar cap a una altra banda per no caure malalt. Suposo que els "malfactors" compten que els ciutadans optem per la segona opció...

rits ha dit...

x això t'ho deia, per això.... n'he vist cada una....

Ferran ha dit...

Vaja tela, eh? Allò de "no hi ha un pam de net", per la part que jo he pogut veure, és absolutament cert. Buf, que m'agafa el mal humor! :-(