Catalunya al món

Internacionalització, això és el que cal; internacionalització de la qüestió catalana. No només, evidentment, perquè la feina no ens la faran pas des de fora; l'hem de fer nosaltres. Però aquells que tenen més experiència democràtica que els espanyols (i, per extensió i imperatiu legal, que els catalans), han de saber què es cou a les entranyes de l'estat d'on molts som ciutadans per imposició.
.
Que ho sàpiguen fora de les nostres fronteres, que sàpiguen que a Espanya s'estigmatitzen consultes populars (les mateixes a què son convocats els suïssos, setmana sí, setmana també, fins i tot per decidir els colors de les papereres dels seus pobles i ciutats), mentre s'autoritzen manifas de feixistes, els mateixos que, 70 anys enrere, van decidir unilateralment trencar l'ordre constitucional a l'estat i marcar-se uns "paseillos" militars per la península. Ara pretenen marcar-se uns "paseillos" per Arenys de Munt, i per això estan convocant altres feixistes com ells, de tot l'estat, per ser demà a AdM i mirar de rebentar la consulta popular.
.
.
Que ho sàpiguen de primera mà, fora de les nostres fronteres. Amb l'única arma que cal utilitzar, la paraula, expliquem-los quin és el concepte que els espanyols tenen de "democràcia". Des d'ahir, els irlandesos i escocessos que han conectat amb les Indymedia locals tenen una mica més d'informació. Que no siguin els únics; Europa, l'Amèrica Llatina, tot el món occidental, i l'oriental... tothom ha de saber, de la nostra mà, què passa en aquesta part del món.
.
Que la de demà sigui una festa en pau, que ningú respongui als feixistes, que els arenyencs de munt que ho vulguin puguin donar la seva opinió, sigui aquesta la que sigui, i que l'ideari que va portar a la fundació de la Falange Española de las JONS quedi per a les hemeroteques i, tan de bò, per a l'oblit:
.
Si nuestros objetivos han de lograrse, en algún caso, por la violencia, no nos detengamos ante la violencia. Porque ¿quién ha dicho —al hablar de ‘todo menos la violencia’— que le suprema jerarquía de los valores morales reside en la amabilidad? ¿Quien ha dicho que cuando insultan nuestros sentimientos, antes que reaccionar como hombres, estamos obligados a ser amables? Bien está, sí, la dialéctica como primer instrumento de comunicación. Pero no hay más dialéctica admisible que la dialéctica de los puños y las pistolas, cuando se ofende a la Justicia o a la Patria.
.
(José Antonio Primo de Rivera, fundador de Falange Española)
.
Visca Catalunya lliure!
.

20 comentaris:

Assumpta ha dit...

Visca Catalunya Lliure!!

Ferran... l'enllaç ;-))

http://www.indymediascotland.org/node/16673

Roger ha dit...

Ben dit Ferran! Cal que informem al món del que passa a casa nostra!

XeXu ha dit...

Esperem que la de demà sigui una consulta pacífica i ningú intenti sabotejar-la. Tot i que em fan més por que una pedregada, si passa alguna cosa el govern encara tindrà excusa dient que ho ha fet la falange i que ells no congenien amb aquestes idees. T'imagines? Això ja faria la situació surrealista total.

Asimetrich ha dit...

Com diu en Xexu, no les tinc totes, venint d'aquests pallussos. Espero que sigui un petit pas per a una vila, però un gran salt per a una nació (ja em permetràs el plagi ;-)).

Visca Catalunya!

Joana ha dit...

Llegint aquestes quatre ratlles finals em ve un calfred enguniós.
Tnt de bo no haguéssim de remetre'ns a tamps que sovint semblen actuals...
Bon diumenge i Visca catalunya!

nur ha dit...

Completament d'acord amb tu: cal exportar-ho i que se sàpiga. Tot plegat és tan vergonyós! Espero que sigui una jornada tranquil·la i que hi votin molts arenyencs en el sentit que els sembli, però que puguin votar!

- assumpta - ha dit...

Un referèndum per la llibertat, en total llibertat, així és com hauria de ser. Com diuen en XeXu, la Joana, etc. però, em ve un calfred en llegir l'últim paràgraf.
Visca Catalunya!!!
IIII

kweilan ha dit...

Totalment d'acord. I tampoc no les tinc totes de què avui a Arenys sigui un dia exclusivament festiu.

kika ha dit...

potser tambe ho hauriem de fer saber a espanya, com a part que es tambe de la resta del mon, perque no tothom alli deu ser falangista, no? be, aixo espero....

certament aquest ultim paragraf fa por... quines ganes de ser a arenys avui!

marta ha dit...

Visca Catalunya lliure!!

Expliquem-ho a Espanya. I si alguna cosa falla és que alguna cosa falla. Algú ha pogut fer-ho amb èxit? Jo no.

Tristancio ha dit...

Saps que al meu escriptori tinc una senyera del teus pais?

Des-de Xile...

Visca Catalunya lliure!!

Ferran ha dit...

Hehe, estàs en tot, ASSUMPTA; gràcies :-)

Ei ROGER, en ello estamos, que diuen els espanyols.

Per sort, XEXU, fins ara tot ha anat com una seda, sense cap incidència; podem donar-nos per satisfets.

Plagi acceptat, ASIMETRICH :-)

No m'estranya, JOANA; realment fa molta angúnia. Els hereus d'aquell, d'en Primo de Rivera, són els qui han tingut permís per manifestar-se avui; té nassos la cosa...

Ho ha estat, NÚRIA; com li deia a en XeXu, podem estar contents. Jo n'estic.

Sí senyora, -ASSUMPTA-: que cadascú triï i voti el que vulgui. Aquí no hi ha violència de cap tipus, a diferència del que malauradament passa al País Basc; tot i això, tot i l'absència de violència, tampoc no han volgut permetre que el poble pugui parlar.

Molts temiem què pugués passar avui, KWEILAN, però finalment... democràcia, només democràcia.

KIKA, tens raó; als espanyols convé que també els expliquem moltes coses; molts ho fem, cada cop que en tenim ocasió.

No et pensis, MARTA: hi ha espanyols a qui se'ls poden explicar les coses i t'escolten; mai es posaran de la "nostra" banda, esclar (cadascú escombra cap a ca seva, naturalment), però n'hi ha que escoltar, escolten.

TRISTANCIO, celebro llegir-te novament; feia molt de temps... M'agrada saber que tenim un "ambaixador" a terres xilenes :) Una abraçada cap a la teva terra!

Fina ha dit...

Si ha calgut tanta policia per a que tot anés bé, és que alguna cosa no ha anat bé.Clar que podria haver estat pitjor, però ,això no ens ha de consolar.Crec.

Ferran ha dit...

FINA, moltes coses no han anat bé: per començar, la justícia ha prohibit una consulta al poble i, al mateix temps, ha autoritzat una manifestació d'un grup d'extrema dreta antidemòcrata (s'ho diuen ells mateixos, això, no jo). Policia n'hi havia d'haver per evitar problemes que, finalment, no s'han produït pràcticament; això últim ja és una excel·lent notícia.

Fina ha dit...

Penso que estem dient el mateix però amb diferents paraules.
Estic totalment d'acord amb tu.Avui. :-)

Toledo ha dit...

Ridículo, no se puede nombrar de otra forma este teatro absurdo, montado a base de pegotes, pues ni los jueces lo permiten y al que se presentan a votar 4 gatos de un pueblecillo sin ningún tipo de representación. Lo dicho, RIDICULO... Y no penseis que soy anticatalanista, precisamente mañana lunes voy a Barcelona por trabajo y estaré toda la semana allí. Tengo mucho y grandes amig@s en Barcelona, pero todos son gente que se considera Catalana y Española. Bueno, hay, como en botica, un cerrado, por no llamarlo de otra forma, que lo unico que hace es insultar y protestar del resto de las comunidades. NUNCA, nunca sereis país, ir acostumbrandoos. Sobree el autor del blog, e leido en su cumentario en El País y me redirigí y comenta que se habla de ESTA RIDICULEZ en muchos medios... Vale, tambien hablan de prostitución, drogas y asesinatos en todas las noticias... piyas la indirecta... Venga, bona nit desde el que sí es Paìs Valencià

Toledo ha dit...

Anda, si me acabo de dar cuenta, de que los comentarios solo salen si "el propietario del blog lo autoriza..." pues venga chato, a ver si eres tan democrático, y pones en el todos los comentarios

Ferran ha dit...

Hehe... entès, FINA :-)

Hola TOLEDO, gracias por tu comentario. Lo de "autorizar comentarios" está activado sólo con un fin: evitar posible spam a los lectores; los comentarios que no son spam los publico siempre.

Para ser el referéndum de Arenys "ridículo", según tú, te veo un pelín nervioso. Yo sí creo que la independencia de Catalunya está cada día un poco más cerca, y creo que los españoles os tendréis que ir acostumbrando. No pasa nada: el AVE entre Barcelona y Madrid seguiré existiendo, Salamanca seguirá siendo bellísima y el jamón español, excelente.

Y, por favor, no mezcles cosas: yo también tengo amigos españoles (un par de ellos del PP, para más señas), hablo castellano perfectamente, no odio a nadie (no, no odio a nadie)... me gusta España, lo creas o no; sólo para visitarla, claro, pues no la siento como mi país. Si ésto te sabe mal, chico, no es mi problema; es lo que hay.

Si, durante alguna visita tuya a Barcelona, te apetece que tomemos un café y hablemos sobre estos temas, contáctame; por mí no hay ingún problema. ¿Lo tendrías tú?

Un saludo.

Llibreria L'Illa ha dit...

Si Espanya té tanta por d'un referèndum convocat en una petita vila de 8000 habitants, potser hauríem de començar a creure en la força que tenim com a país.

Ferran ha dit...

Amics de la LLIBRERIA L'ILLA, aquesta és, al meu entendre, la grandesa de la consulta de diumenge: demostra que la qüestió és sobre la taula, que mobilitza gent. Caldrà estar atent als pròxims capítols.