Crec

Crec en la força de la pedagogia, crec en el poder de la insistència, crec en internet com a mitjà per transmetre informació, crec en la internacionalització del cas català -com a mínim a nivell europeu, crec en la difusió, crec en els altaveus cibernètics, crec en la blogesfera, crec en mi, en tu, i en tu també, crec en la bona gent, crec en la llibertat, i en la llibertat d'expressió; crec en la democràcia, crec en el bon govern, crec en la independència, crec en el meu país, Catalunya.
.
.
No crec en l'autoritarisme, no crec en el feixisme!, no crec en la irracionalitat, no crec en la mentida, no crec en la hipocresia, no crec en la imposició, no crec en l'insult, no crec en l'estupidesa, en l'adoctrinament ni en la incapacitat de reflexionar; no crec en la nul·la voluntat d'entendre la pluralitat, no crec en el cafè per a tothom, no crec en la democràcia aigualida, no crec en Espanya.
.
I believe
Today is September 11, a remarkable date in history: the US were in panic (and the rest of the world in astonishment) while NYC and other spots in the country were being atacked (2001); President Allende was assassinated by the Chilean fascist Pinochet (1973); France annexed the Kingdom of Piedmont (1802)... Earlier than all that, on September 11, 1714, the Spanish Bourbon troops entered Barcelona, and as a result of that, Catalonia lost its institutions and rights. The catalan people had supported the Habsburg Archduke Charles for the throne of Spain, while most of the rest of the country had given its support to the Bourbons. Ever since, that's almost 300 years ago, the Catalans have had to stand the Spanish way to understand democracy (and dictatorship!), so hopefully Catalonia will, sooner than later, be able to join the European Union on equal terms than the other EU-members. We're working on it...
.
.

27 comentaris:

JUDIT ROSELLÓ I MORGADES ha dit...

Feliç Diada Ferran!

Lula ha dit...

Chapeau!

Bona diada
:-)

Petons

- assumpta - ha dit...

Crec que jo, no ho hauria expressat pas millor.

Feliç Diada a tothom!!!

IIII


(Bona la vista, eh? quina envejaaa!)
;)

mar ha dit...

em sento molt propera a les teves creences...

n'afegiria una de creença... que segur que ja hi és entre totes les que has anomenat però per a mi és important... crec en l'amor... (encara que soni ... una mica ... com ho diria... una mica utòpic? poc actual? ...)

tant se me'n dóna com soni... m'agrada creure en l'amor i en la llibertat d'acció i de pensament...
en la flexibilitat, en la tolerància, en la convivència pacífica i riquesa que ens aporten les diferents cultures...

bona diada !

Mireia ha dit...

Crec en moltes de les coses en què tu creus.
Bona diada!

Rita ha dit...

Sempre m'agraden els teus apunts, però darrerament estàs més que brillant, Ferran!

Crec el tot el que tu creus, no crec en el mateix que tu no creus, però jo hi afegiria els polítics: no crec en cap dels líders que tenim actualment, tant els que governen com els que no, i crec que ara més que mai en faria falta un bon líder per tirar endavant amb aquest país que s'està esmicolant.

Bona diada a tothom!

Sergi Marzabal ha dit...

Ben dit!
Bona Diada!

XeXu ha dit...

Tu ho has dit. Això creus tu, i la majoria (per no dir tots) dels que llegirem aquest article.

nur ha dit...

Que bonic el balcó! Bona diada :)

kika ha dit...

renoi, quin credo!
i quina fot mes xula!
feliç diada!!!

helenna ha dit...

M' encanta Ferran. Una abraçada i molt bona diada!

Clidice ha dit...

Crec en qué només si nosaltres creiem tot és possible. :) bona diada i bon credo :)

Oscar ha dit...

Crec que ha arribat el moment de plantar-nos. ARA o MAI.

kweilan ha dit...

Excel.lent declaració de principis!Bona Diada, Ferran.

Asimetrich ha dit...

A Irlanda ha anat a parar? Fantàstic!

Bona diada!

zel ha dit...

On signo? On puc posar el meu segell que digui estic amb tu? Una declaració d'intencions i d'idees, de persona compromesa, ets el meu estimadíssim heroi, ara mateix! Bona vida amb aquests principis, Ferran, un petonàs de cor!

Fina ha dit...

Crec que t'has deixat el: VISCA CATALUNYA I VISCA EL CATALÀ!(tot dient-ho amb la mà al pit, o al cor :-))

Assumpta ha dit...

Molt bé, Ferran!! Això és paraula i acció!! :-)))

I com que he intentat un munt de vegades fer gran el retall de pantalla clicant al damunt sense aconseguir-ho, doncs aquí deixo l'enllaç ;-))

http://www.indymedia.ie/article/94009

Babunski ha dit...

Personalment no crec en la pedagogia quan quan l'altra part no vol baixar del ruc.

Míriam ha dit...

Bona diada a misses dites!
CREURE, això no ens ho treu ningú!

Ferran ha dit...

Espero que tots, tots hagueu passat una bona Diada. Amb celebracions o sense, amb senyeres o sense, amb Segadors o sense... però amb Catalunya al cor i a l'horitzó. Anem tots junts cap a aquest horitzó que a tants ens emociona intuir? Som-hi!

-ASSUMPTA-, sí que és xula la vista, sí; molt! Em té el cor robat.

Gràcies per afegir creences tan maques a la llista, MAR. Les faig meves, totes elles.

Estic amb tu, RITA: ens cal un LÍDER, un LÍDER amb majúscules, que sàpiga ser a lloc, que sàpiga engrescar-nos a tots a lluitar junts per assolir el nostre objectiu. El trobarem? Tan de bò!

ZEL, jo també t'envio un petonàs; cada dia, o gairebé ;)

Ei ASSUMPTA, és veritat, no vaig ser gaire hàbil amb la imatge incrustada. Gràcies per publicar el link :-)

BABUNSKI és que m'he deixat la continuació de la frase: "Crec en la pedagogia... i crec que la paciència té un límit" ;)

MÍRIAM creure, sí, i un altre verb que també ens va molt bé: confiar (i treballar, i fer les coses bé, i perseverar, ...). Jo crec que ho aconseguirem!
Liebe Grüsse nach Berlin...!

Xavier ha dit...

Crec que creus amb el que creiem mols de nosaltres i que a la vegada som no creients amb una de sèrie de creences que altres professen.

Voldria creure que tot el que creiem es mantindrà en el temps i que ens portarà a una justícia de drets per a tots (que no es el café para todos ), no crec amb l’Espanya amb la que ens volen fer creure i que no es creuen ni ells.

M’agradaria creure que les generacions que ens segueixen arribin a veure el que ens agrada creure que hauria de ser el nostre país.

Encara que crec que s’ha de lluitar molt per arribar a aquestes fites que per dret ja tindrien que ser nostres sense tant d’esforç d’uns i mala llet de altres.

Crec que en fa una mica de por de que ens cansem de que no ens creguin i arribem a deixar que es pensin que ja no creiem amb al que som.

Se el que crec i a la contra m’agradaria poder creure mes amb els politics, però cada vegada mes m’obliguen a deixar de creure amb ells.

Crec que hauríem de fer mes, ja que tal com dius tot te un límit i la cosa no esta per tirar coets.

I de tant repetir “crec”, crec que aquesta bonica paraula acaba tenint el so d’ alguna cosa que es trenca, i crec que aquest soroll no m’agrada.

Com sempre, estàs brodat. Una abrasada.

Jesús M. Tibau ha dit...

compartirm creences, i molta gent també. Llavors, perquè guanyen gairebé sempre els segons?

Fina ha dit...

Aquesta és una pregunta que almenys portaria dos mesos llargs en ser resolta.Perquè qui no vol entendre no entendrà mai.

Josep Lluís ha dit...

Crec en tot el que tu creus.

Anònim ha dit...

Estais enfermos tios...

Ferran ha dit...

ANÓNIMO, alégrate de no estarlo tú, afortunado. Un abrazo.