A Ginebra hi falta gent!

14 mesos i un dia després d'aquell 10.000 a Brussel·les, la capital europea ja té qui la rellevi com a ciutat que acollirà una marxa de milers de catalans, que reivindicaran amb seny i, esperem, un punt de rauxa imprescindible, el dret a ser ciutadans de primera, en aquesta Unió Europea que, per ara, només als estats dóna carta de naturalesa.
.
Una introducció llargueta, per començar, però és que la cosa no és per menys: coi, que s'està organitzant una segona edició d'aquella moguda, que no és cap broma! Estan passant moltes coses al nostre país, en aquests últims temps; no sé si en som del tot conscients, però entre Brussel·les i Ginebra hi haurà hagut, si no hi ha sorpreses, tres tongades de referèndums, per preguntar als catalans si volen la independència de Catalunya; tres, ni més ni menys! Arenys de Munt va obrir el foc, el 13 de setembre passat, i d'aquí a una setmana arriba la segona onada amb més de 160 municipis (cent-seixanta!) donant l'opció de dir-hi la seva a 700.000 catalans! Tot un referèndum "oficiós", que té el mèrit de posar la qüestió catalana sobre la taula mediàtica de mig món. La tercera "volta" s'està gestant per a finals de febrer.
.
En aquest sentit, no em cansaré mai d'insistir en la importància d'exportar l'assumpte. Els de la Coordinadora per la consulta sobre la independència ho tenen molt clar, no hi ha dubte; també l'hi tenen els de 10Mil en xarxa per a l'autodeterminació, que s'estan especialitzant en saltar fronteres. I parlant de saltar fronteres... 10Mil? Perquè no hi anem 100Mil? El 8 de maig de 2010 és dissabte i, de Catalunya estant, a Ginebra s'hi arriba molt ràpidament: poc més d'una hora de vol, una nit de tren o set horetes de cotxe. Som-hi?
.
To Geneva!
.
On May 8, 2010, a demonstration will take place in Geneva, that will drive thousands of Catalans to this Swiss city. This will be the second round of an action that started on March 7 this year, when thousands of fellow countrymen flooded the streets of downtown Brussels, the European capital, with Catalan flags. The intention of that flooding was to make it obvious for the international community, that we are a people and want to be legally recognized as such.
.
As well as these "international actions", so to put it, unofficial referendum are being organized in all of Catalonia. The question to answer, with a 'yes' or a 'no', is "Do you agree that Catalonia becomes an independent, democratic and social state, in the frame of the European Union?". A small town close to Barcelona, called Arenys de Munt, was the first one to organize such a referendum, last 13 of September. A bunch of towns and cities follow now, on the 13 of December: more than 160, which means over 700.000 people. Unfortunatelly, the result cannot be binding, since the Spanish government has prohibited such question to be asked to the people (quite hard to understand in a democracy), but will at least give an idea of the impact of a possible future referendum on independence.
.
Things are moving in Catalonia, and I hope this movement will lead to the secession of this nation from Spain, better sooner than later.
.
Nach Genf!
Am 8. Mai 2010 werden tausende Katalaner sich in Genf demonstrieren (darunter ich), um der Welt zu zeichen, dass wir ein freies Volk sein wollen. Spanien ist nicht mehr unser Land, zumindest für eine grosse Menge Katalaner, und mit einer solcher Veranstaltung machen wir der gazen Welt es deutlich. Weitere Infos sind auf englisch unter catalanstate.blogspot.com zu lesen.
.

26 comentaris:

òscar ha dit...

Moure'ns, moure'ns i moure'ns. Portem massa anys de només bla-bla-bla, paciències i anar donant mans com a tòtils.

merike ha dit...

When do you invade Hèlsinki??? I would love it!!!

Anònim ha dit...

A Ginebra també fan referèndums molt interessants... com el de prohibir minarets per pura islamofòbia populista!

No sé jo si es gaire bona idea...

Anònim ha dit...

Tot el que sigui internacionalitzar el fet independentista català és positiu. Quant més ressò aconseguim, millor!

zel ha dit...

Osti, a veure, ja començo a estalviar??? Em penso que sí, que ja puc començar a moure el cul de la cadira... Petons estimat!

Judith ha dit...

Abans de engegar rocs a la babalà pel cap de la gent cal rumiar-s'ho ben bé un parell de cops:

A Ginebra i d'altres cantons francòfons, com ara el de Vaud (Lausana), Neuchâtel i també a Basilea-vila (aquest darrer de parla germànica) una clara majoria justament ha votat CONTRA la prohibició, fet que representants de la comunitat musulmana de Suïssa han agraït de tot cor:

http://la-croix.com/afp.static/pages/091201201053.xzm5y7xf.htm

Ferran ha dit...

> ÒSCAR, movem-nos nosaltres, mentre puguem, efectivament, perque si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú!

> MERIKE, demonstrating in Helsinki? Hmmm..., yes, why not? ;) I hope you'd join us!

> És la grandesa de la democràcia, GLAMBOY69: preguntes al poble, i el poble s'expressa. L'expressió del poble pot agradar o no, però això no té res a veure amb el fet d'autoritzar un referèndum. A més, del tema minarets a Suïssa, jo no n'he dit ni mu, encara.

> D'això es tracta, ALBERT, exactament. No deixem d'explicar-ho, si és el que ens interessa.

> ZEL, jo també ho faré; començar a estalviar, vull dir. Génève nous attend!

> Gràcies per la info, JUDITH. Coneixia els resultats globals, en el conjunt de Suïssa, però no dels cantons francòfons.

Roger ha dit...

Doncs tornarem a fer les maletes, com l'altre cop!

merike ha dit...

naturalment, estic la primera!

kweilan ha dit...

Som nosaltres els que ens hem de moure.

Anònim ha dit...

El Palau Sant Jordi??? Lleno? Cuántos?? Catalanes?? Qué cantaban?? Ésos van a ir a Ginebra?? A ésos se les tiene en cuenta??? Digamos que cualquier movimiento medianamente bien organizado puede llevar 15000 personas (o más) a cualquier sitio pero lo único que represntan son a 15000 personas agrupadas en movimiento medianamente bien organizado.

Assumpta ha dit...

Doncs el meu suport als que hi pugueu anar :-) Jo, com no em toqui la primitiva o la travessa, ho tinc impossible.

Així doncs, endavant!!
Aconseguim que Europa sàpiga el que volem!! :-)
Visca Catalunya!!

Ferran ha dit...

> ROGER, aquest cop tinc la intenció de fer-les jo, també!

> MERIKE, em fa content llegir-ho. He de dir que, de fet, ja m'ho imaginava :-))

> Ni més ni menys, KWEILAN.

> ANÓNIMO, supongo que eres el anónimo de los últimos posts. No te dé palo escribir tu nombre, como hacen los demás; cualquier comentario respetuoso es bienvenido.
X personas representan lo que representan, cierto; pero eso vale en todos los casos, no solamente cuando hablamos de catalanes que se manifiestan en Ginebra, o donde sea.
PS: El viernes y el sábado, el St Jordi ha acogido a no pocos españoles llegados de allende las fronteras de Cataluña, como muy probablemente sabes.

> ASSUMPTA, els qui no pugueu anar-hi, pel motiu que sigui, però hi sigueu en cor i ànima, també compteu :-)
Visca Catalunya!

El Anònim ha dit...

Cataluña (no sólo el Palau) acoge (en presente) a no pocos a no pocos españoles llegados de allende de los "confines" de Cataluña. Es más, Ginebra acogerá a no pocos llegados a Cataluña de allende de sus fronteras en la segona edició d'aquella moguda. Porque, como muy probablemente sabes, muchos ilustres catalnistas pueden ser catalanes de adopción pero no lo son de origen.
Puedes llamarme El Anònim. : ) Un saludo

Assumpta ha dit...

Amb permís :-)

Anónimo... Has vist "La 2 de TVE" aquest migdia? jajaja
La immensa majoria de la gent que ha estat aquests dies al Sant Jordi venia d'España, xato!!

M'ha encantat el reportatge:

"Gente llegada de todos los puntos de España para animar al equipo español de la Copa Davis:

- ¿Y ustedes de dónde vienen?
- Nosotros de Asturias!

- ¿Y ustedes?
- De Madrid.

- ¿De dónde vienen?
- De Granada... ¡¡No nos hemos perdido ni una final de la Copa Davis!!

- ¿Desde dónde habéis venido?
- De Badajoz.

- Hola, ¿de dónde venís?
- De Valencia.
"

Tots els que he pogut memoritzar pensant en tu (ja veus que el teu comentari, que he llegit aquest matí, m'ha fet riure tant que m'ha quedat gravat)

En definitiva. Que sí, que com tu dius és bastant fàcil aconseguir que s'ompli en Palau Sant Jordi... sempre hi ha gent de peles (o d'Euros) (es nota que les coses els hi van bé, deuen tenir un bon finançament) disposades a omplir-lo de banderes de l'Estat veí.

Ferran ha dit...

> ANÓNIMO, vale

> ASSUMPTA, gràcies per la dada. No he vist la retransmisió, però el que expliques concorda amb el que havia llegit per alguna altra banda. No hi ha més cec que qui no vol veure.

Assumpta ha dit...

Glamboy... ara me la jugo, eh? Però davant de coses així:

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/3664378/judici-islamista-condemnar-dona-morir-adulteri-valls.html

Jo també votaria que no vull mesquites amb minaret.

Ferran ha dit...

QUe no te la jugues, Assumpta; que això no és un bingo i aquí tothom pot dir la seva!

La notícia de que parles... ho he llegit fa una estona al 3cat24 i he flipat a sac. Vaja penya!!

Assumpta ha dit...

Jajaja ho dic perquè pensarà que sóc una intolerant, una racista i totes aquestes coses que a vegades es diuen si avises de que hi ha alguns límits intolerables...

Jo ho he sentit a TV3 aquest migdia i m'he quedat de pedra. Això és molt greu, eh? Això no es tracta de ser respectuosos o no, de ser tolerants o no...

Això sí, anem a treure totes les Creus dels edificis públics, que fan molt de mal i són molt ofensives.

Ferran ha dit...

La qüestió de les religions, de fet, està molt mal portada en general. I també penso que, al nostre país (i no només), s'ha acabat sent massa tolerant per algunes coses i massa poc per a d'altres. Vivim temps de correcció política, Assumpta; malauradament, perquè la por a dir segons què i/o no dir segons què, desvirtua el debat, impossibilita la reflexió serena.

Penso.

Assumpta ha dit...

Penses bé...

Crec :-)

El Anònim ha dit...

Qué bonita es la libertad de circulación. verdad??? Es una suerte que las fronteras de Cataluña no sean tales, verdad??
En la TV3 podían preguntar a los de Ginebra? De dónde son tus padres??? Sería así

Gente llegada de todos los puntos de Cataluña ha venido aquí a Ginebra llevando la estrelada y la butiferra??
- ¿Y sus padres de dónde vienen?
- Los nuestros de Asturias!

- ¿Y los suyos?
- De Madrid.

- ¿De dónde vienen?
- De Granada... ¡¡No nos hemos perdido ni una movida de estas de la estrelada!!

- Y SALDRÍA Montilla y Carod, etc

Y al final saldrían otros, como Albert Costa, y otras miles de personas que había en el Palau que dirían, no,no, yo soy catalán.

Las cosas son así. Está pasado eso de ir con la estrelada y la barretina. Ser de Soria y ser un independentista redomado es como ser blanco, haber nacido en Moscú y decir que tú te identificas mucho con la causa negra porque: "Hemos sufrido mucho". Pues vale, es respetable, pero no es racional.
Ponme un vale y p'alante Ferrán. Assumpta, tú tb me has hecho gracia : )

Ferran ha dit...

> Ai, ANÓNIMO, que el tema da pa mucho y a base de comentarios es un poco complicado llegar a un mínimo entendimiento. ¿Sabes que te quiero decir? Oye, pégame un toque cuando vengas a Barcelona, y nos vamos a tomar una copa; será más fácil hablar de todo y de más, no? ¡Lo digo en serio! :)

Anònim ha dit...

Pues encantado... Un abrazo

Assumpta ha dit...

Per mi és una llàstima, Anònim... preferiria que aquestes mostres d'exaltació del nacionalisme espaÑol no es fessin a Catalunya.

No crec que hi hagi molta gent de Soria amb una estelada, la veritat. I si hi ha algú de Soria que ha vingut a viure a Catalunya i s'adona de com són les coses i defensa la causa nacional catalana, doncs molt benvingut... Si tu el vols insultar dient-li "irracional", jo el que diré és que és molt intel·ligent perquè s'haurà adonat de com estan les coses.

I com no m'agrada discutir-me a blogs que no són el meu (i al meu no vindràs perquè només accepto gent a cara descoberta) doncs per mi aquí acaba la història.

Anònim ha dit...

al tuyo no iré porque no me interesa.