Newsletter.KAT Nr 2 (Mai 2010)

En català a sota

.

Auf dem Bahnsteig der U-Bahnstation Alexanderplatz wartet ein junger Mann mit unverwechselbar germanischem Aussehen auf die Bahn, in der einen Hand ein Buch und in der anderen Hand eine mit den vier roten Streifen umwickelte Rose. Dies ist das erste Anzeichen dafür, dass Sant Jordi ist, fast 2000 Kilometer von der Heimat entfernt.
Seit fünfzehn Jahren findet jeden Mai im Berliner Stadtteil Kreuzberg derKarneval der Kulturen (KdK) statt, ein Festival großen Ausmaßes, dass die kulturelle und ethnische Vielfalt der Bewohner der deutschen Hauptstadt bekannt machen will.
El pont blau, wie der katalanische Verein in Hamburg heißt, organisiert vom 24. bis zum 30. Mai die ersten katalanische Filmtage in dieser Stadt. Auf dem Festival, das den Namen “Kino punkt cat” trägt, kann man fünfzehn katalanische Kinoproduktionen im Original und fast immer mit englischen Untertiteln sehen.
Am Wochenende 7., 8. und 9. Mai wird auf dem Circuit de Catalunyaerneut der Grand Prix der Formel 1 ausgetragen, an dem zahlreiche deutsche Rennfahrer und Fans teilnehmen werden. Seit ihrer Einweihung im Jahre 1991 ist dieser Grand Prix ohne Unterbrechung auf der Rennstrecke in Montmeló (Vallès Oriental) ausgetragen worden.
Der Innenminister der Regierung von Katalonien, Joan Saura und der Minister des Inneren und für Sport von Rheinland-Pfalz, Karl Peter Bruch, haben kürzlich ein Kooperationsabkommen unterzeichnet, um die polizeiliche Zusammenarbeit zwischen den beiden Regionen zu entwickeln und zu intensivieren.
Maurici Farré
Künstlerischer Koordinator
Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz, Berlin
A l’andana d’Alexanderplatz, un noi d’aspecte inequívocament germànic espera el tren amb un llibre a una mà i una rosa enllaçada amb les quatre barres a l’altra. És el primer indici de la diada de Sant Jordi a gairebé 2.000 quilòmetres de distància de la pàtria.
Cada mes de maig des de fa quinze anys, el barri berlinès de Kreuzberg acull el Carnaval de les Cultures (KdK), un festival de grans dimensions que pretén donar a conèixer la diversitat cultural i ètnica dels residents a la capital alemanya.
El pont blau, que és el nom del Casal català d’Hamburg, organitza del 24 al 30 de maig el primer cicle de cinema català d’aquesta ciutat. El festival, que porta per nom “Kino punkt cat”, permetrà veure quinze pel•lícules de producció catalana en versió original amb subtítols en anglès en gairebé tots els casos.
El cap de setmana del 7, 8 i 9 de maig es disputa al Circuit de Catalunyauna nova edició del Gran Premi de Fórmula 1, amb presència nombrosa de corredors i seguidors alemanys. Des de la seva inauguració, l’any 1991, aquest Gran Premi s’ha disputat ininterrompudament al circuit de Montmeló (Vallès Oriental).
El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Saura, i el ministre de l’Interior i d’Esports de Rheinland-Pfalz, Karl Peter Bruch, han signat recentment un acord de cooperació amb l’objectiu de desenvolupar i intensificar la collaboració policial entre tots dos territoris.
Maurici Farré
Coordinador artístic
Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz, Berlin

14 comentaris:

XeXu ha dit...

Estan passant coses molt rares per aquí...

Ferran ha dit...

"Solucionat", XeXu; vas entrar en ple canvi de plantilla.

òscar ha dit...

Quin luxe de blog que estàs parint! Amb plantilles així, suposo que saps que hauràs d'actualitzar molt i molt (i molt) sovint, Ferran!!!

sànset i utnoa ha dit...

Ostres, què és això! jaja

No entenc res, Ferran! Això del newsletter és el post!?!?!?

Estic una mica perduda, quin canvi d'imatge noi! T'ha quedat genial.

Utnoa

Deric ha dit...

m'he perdut!!!!

Rita ha dit...

I'm lost! :P

Ferran ha dit...

Òscar, ets molt amable... però vols dir que és tan xula, la plantilla nova? Aitx, que una mica trobo a faltar la d'abans (però aquesta m'agrada molt, sobretot per algunes qüestions "tècniques").

Utnoa, Deric, Rita... amics i coneguts tots: vejam, aquí hi ha dues coses:

1. ahir per la nit vaig canviar la plantilla; això salta a la vista, oi? La nostra estimada Assumpta en va ser testimoni en directe, i fins i tot em va ajudar a "donar forma" al renovat In varietate concordia.

2. des de fa tres mesos, treballo a la Delegació de la Generalitat a Alemanya, a Berlin. Hem posat en marxa un Newsletter mensual, en alemany i català, amb articles, una entrevista i l'agenda d'actes, per tot Alemanya, on hi participa algún català. Som tot just als començaments, encara, però fem el Newsletter amb tot l'interès per explicar Catalunya als alemanys... i Alemanya als catalans.

Ara ja sabeu d'on ve tot plegat ;)
Mil gràcies, com sempre, per ser-hi.

Anònim ha dit...

És un format més ric, variat i que permet una major flexibilitat. Això sí, ple que sembla, t'obligarà a treballar encara més!

Anònim ha dit...

I bona feina la de donar a conèixer el país a Alemanya! HO seguirem amb atenció!

Assumpta ha dit...

I és clar que és xula la plantilla nova!! Com pots dir que trobes a faltar la d'abans?? No hi ha color!! Aquella era estreta i tenia color verd... Molt millor aquesta!! On va a parar!! ;-))

Mira ell com ens va ensenyant totes les coses que es fan en pro de la cultura catalana a Alemanya!! Molt, molt i molt bé!! ;-))

Joana ha dit...

Ara sí que ens coneixeran a Berlin!
Quina feina més interessant! Felicitats per tot...per la plantilla també...jo no goso tocar res :(

Ferran ha dit...

Albert, gràcies noi. A veure si m'hi acabo adaptant del tot. M'agrada, però crec que necessito una mica de temps...

Assumpta, sí que hi ha color, dona; molt, n'hi ha, hehe... Com ha dit algú per en els comentaris del post anterior, sembla un anunci de butà :) Però m'agrada tenir més espai pels escrits, i pels vídeos que ja no es tallen! Alguna coseta canviaré, em sembla, però la base queda, t'ho prometo :))

Sí, dona, fem coses i encara en volem fer més. Temps al temps...

Joana, a Berlin i a la resta del país, amb una mica de temps. Gràcies!

Rita ha dit...

Aquesta sí que és una notícia fantàstica Ferran! Celebro que la teva ocupació sigui la de promocionar Catalunya perquè se't dona tan bé... Me n'alegro molt, de debò, per tu i per als berlinesos!
Petons!

Ferran ha dit...

Rita, m'encanta la feina. Imagina't: treballar pel país, i fer-ho des d'aquesta ciutat que tan m'agrada :)
Moltes gràcies, guapa. Petons per tu també.