Què t'afarta més de l'ajuntament de Barcelona?

What makes you sick of the Barcelona town hall? Such is the question of the survey on the letf side of the blog. The current mayor, Jordi Hereu, belongs to a party which has been ruling the Catalan capital ever since 1979; enough is enough! Fortunatelly, a change seems possible this time: there are elections in May next year and, very probable, the current chief of the opposition will become Barcelona's mayor. Fresh air is needed!

Ja ho veieu: enquesta a l'esquerra del blog, sobre l'alcalde de Barcelona. El format enquesta no permet (ni caldria, de fet) explicar-se gaire, així que aprofito per puntualitzar un parell d'aspectes: Jordi Hereu, com diuen algunes veus que el defensen, porta poc temps com a alcalde. Sí, esclar, ell sí però no així el seu partit: més de 30 anys! El tuf arriba a les portes de la Hauptstadt; és insuportable. Fa 30 anys jo era adolescent, i ja aleshores vaig començar a escoltar noms que, a dia d'avui, encara rulen i campen per les terres barcelonines com si fossin al jardí de casa seu. Això fa ràbia perquè sí, però encara provoca una cosa pitjor: que alguns acabin creient-se que, efectivament, Barcelona és el jardí de casa seu. Llegia ahir per internet la història aquesta de les amenaces a la regidora que va dimitir i se'm posaven els ulls rodons com a plats; què més ha de passar perquè definitivament, aquest cop sí (aquest cop = maig de 2011) els socialistes saltin d'una vegada de l'ajuntament de Barcelona i deixin, d'una vegada, tots els carrecs haguts i per haver que ocupen de fa dècades? Res, segurament no ha de passar res més: aquest cop, n'estic convençut, el PSC saltarà de la Casa Gran de Sant Jaume.

El cas de la regidora González el vaig viure de (molt relativament) a prop. A més d'amenaçar-la, van entrar dos cops a casa seu, dos cops, en menys de sis mesos. Va marxar espantada, sembla evident que temia per la seva vida i no sé si potser també per la vida de la seva gent. Don Corleone i els seus s'han instal·lat a Ciutat Vella; només faltava això!

De l'ajuntament de la meva ciutat ja només espero dues coses: que l'any que ve tingui un alcalde d'un altre partit i que el nou alcalde recuperi l'exregidora González pel càrrec que, amb absoluta dignitat, va intentar tirar endavant mentre va poder. Seria una primera passa excel·lent en la línia de retornar a la ciutat la dignitat perduda.

El tò de veu de l'Hereu
El model de ciutat de l'Hereu
El posat chuloplayas de l'Hereu
El PSOE de l'Hereu
L'oposició convergent a l'Hereu
L'oposició republicana a l'Hereu
L'oposició popular a l'Hereu
Els trileros de l'Hereu
Les putes de l'Hereu
Les multes de l'Hereu

L'enquesta estarà activa fins al vespre de divendres vinent, dia 15. Teniu doncs una setmana per dir-hi la vostra, cosa que també podeu fer, naturalment, en els comentaris a aquest post. A veure si entre tots descobrim què és el que fa més ràbia de l'actual alcalde (i, per extensió, del partit al qual pertany). Gràcies!

28 comentaris:

Carme ha dit...

De fet, a mi, el que em molesta més de l'Hereu no surt a l'enquesta, (tot i que podria incloure's dins del Model de ciutat) són les idees peregrines i poc útils per Barcelona i que no porten enlloc, per exemple el tema dels Jocs olímpics d'hivern, el tema de la Diagonal... etc...

No em permet posar més d'una opció l'enquesta, quan clico la segona se m'esborra la primera...

Per tant jo voto el Model de ciutat

McAbeu ha dit...

No sóc de Barcelona així que votaré, tal com tu mateix dius, "per extensió" i encara que com a la CARME m'agradaria poder triar més d'una opció alhora perquè tinc un afartament dels polítics en general em quedo amb l'opció 4.

Assumpta ha dit...

Jo també he votat "el model de ciutat" el que "tot està bé" i Barcelona és mega-guay... plena de porqueria, de soroll, de gamberrisme...

Júlia ha dit...

També voto pel model de ciutat, que inclou molts dels altres temes. La veu no m'agrada però no és culpa seva com no ho és de Pujol ser baixet, per exemple. Ara, aquests atacs d'histèria de quan s'enfada fan, realment, por.

Tot aquest cas de gangsterisme i coacció que no acabarem d'aclarir fa més que por, fa basarda.

sànset i utnoa ha dit...

Des de més de 100 quilòmetres de distància (vamos, a tocar de l’àrea metropolitana) només puc afirmar que va sent hora que els PSC plegui. I no només pel to de veu de l’Hereu (que també) sinó per la sensació de propietat que sembla que tinguin. El torn democràtic és necessari, i més després de 30 anys. Cal fer neteja. Tal com considero que va ser necessari el primer tripartit, crec que Barcelona requereix un canvi de color polític.

Bon cap de setmana!

*Sànset*

Alyebard ha dit...

Des de GRO ( que també hi manen/passegen/fan els que els rota) els del PSC?-PSOE des del 79, el model de ciutat; que es pensen que és d'ells.

òscar ha dit...

D'aquest home (sense el "bon" previ de cortesia) em destorba la seva actitud de governar la ciutat com si talment fós la seva casa pairal.

Espero que ben aviat marxi a la seva veritable casa pairal.

XeXu ha dit...

Jo trobo que hi falta l'opció 'Els aires de grandesa de l'Hereu', que és la que votaria jo. Aquest home ho vol tot gran, el millor, el més important d'Europa, i passa de les necessitats dels Barcelonins. Fa molta ràbia que passi de tot i faci el que li sembla. No sé qui s'ha cregut que és. Probablement ell salti, però no sé si el seu partit ho farà, a la corona de Barcelona hi ha molts votants el PSOE, més de la meitat, és difícil que es moguin. Que bé que encara estic empadronat a la city i podré votar en la seva contra!

Xavi ha dit...

La saps quina és l'alternativa oi?
Entrarà Trias amb el suport de Jorge (el del PP).
El futur de les ciutats passar per dotar a la gent de més capacitat de decissió. Que les qüestions importants, passin per les urnes. No només cada 4 anys alhora d'escollir alcalde. Aquestes properes eleccions municipals, seran les primeres que votaré censat a Barcelona. Els socialistes han de sortir del poder... Qui hauria d'entrar?

Josep Lluís ha dit...

Jo he votat pel PSOE de l'Hereu tot i que podia haver votat per altres opcions (com el model de ciutat per exemple). Però el PSC avui en dia no deixa de ser un reflex del que és el PSOE a nivell de tot l'estat una falta de categoria moral i política vergonyosa. Encara que a un nivell molt més petit, a la meva ciutat, Reus,les coses van igual. Hi una colla de gent instal·lada al poder des de l'any 1979 i no el deixen ni per mal de morir. Salutacions.

Mireia ha dit...

jo ara ja no hi visc, però estic totalment d'acord que el model de ciutat s'ha de canviar i que 30 anys fan que, certament, el principi fonamental de la democràcia (l'alternança9 trontolli, perquè es creuen que la ciutat ès com una mena de "coto" de caça on només poden fer i desfer ells.

Anònim ha dit...

El que és increible és que encara algú els voti. Es comporten talment com una màfia. Bé, això és realment el que són aquesta colla d'animals impresentables amb posat dictatorial.
D'entre els opcions que dónes, escollir-ne només una és molt complicat!

Lluïsa ha dit...

Jo no pateixo directament les decisions del senyor Hereu, això no vol dir que no me n'adoni d'algunes coses quan he d'anar a Barcelona.

Ferran ha dit...

Carme, pots creure que en el moment d'escriure el post no vaig recordar el tema dels Jocs Olímpics? Si és que n'hi ha per sortir corrent, de debò!

McAbeu, si dels déus volen, al PSOE l'enviarem a l'oposició de tot arreu, una temporada. Clar que l'alternativa tampoc no és per saltar d'alegria, en general; però si més no a l'ajuntament de Barcelona... emergència, canvi ja!

Assumpta, com s'ha de veure la teva estimada Barcelona, eh? (i la teva també estimada Reus, pel que ens expliques de vegades...)

El tema de la màfia de Ciutat Vella, Júlia, dius bé, fa pànic. La de merda que hi ha incrustada a les altes esferes municipals deu ser com per no poder-la netejar ni amb lleixiu. Esperem que no sigui així.

Sànset, em sembla molt addient la referència que fas a la Generalitat. Exactament els mateixos arguments que donava l'aleshores oposició per explicar la necessitat d'un canvi, són aplicables a l'ajuntament de Barcelona (i a força altres ajuntaments catalans, pel que sé).

Alyebard, mira, el que li deia justament a Sànset aquí dalt :)

Jo suposo, Òscar, que és la xuleria pròpia de qui se sap membre d'un partit que fa i desfà durant dècades. Suposo que, a aquestes alçades de la pel.lícula, qualsevol socialista actuaria igual (de fatal) que l'Hereu. És el que hi ha.

Tot i que tens raó, XeXo, conec no pocs votants tradicionals d'esquerres que, aquest cop, aniran a picar la porta de l'actual oposició. Passió conservadora? no ho crec; més aviat és una qüestió de prioritats.

Xavi, justament com li comentava a XeXu aquí dalt... penso que en aquest cas, tal com estan les coses, ja no es tracta de si dretes o esquerres, uns o altres: es tracta de ventilar, d'obrir finestres de bat a bat. I si la única alternativa possible és la que és (que ho és)... doncs sigui.

Josep Lluís, doncs esperem que també a Reus us n'hagueu afartat, una majoria suficient com per fer neteja també a la vostra ciutat. 30 anys del partit que sigui (30 anys un darrera l'altre) són un perill per a la democràcia i el bon govern.

Justa, Mireia: fotem-los fora (els qui hi puguem votar, vaja) i tinguem l'esperança que els qui els substitueixin solucionin problemes i facin recuperar la il.lusió.

Albert, sense dubte hi ha una sucursal de la màfia instal.lada al PSOE de l'ajuntament de Barcelona, com estem llegint aquests dies. Realment brutal, el tema de Ciutat Vella.

Lluïsa, n'hi ha a cabassos, de coses de les quals adonar-se'n, a Barcelona, fins i tot anant-hi de visita. Viure-hi el dia a dia resulta francament angoixant.

Germà Capdevila ha dit...

Amb tots els problemes de la ciutat, la Guàrdia Urbana es dedica a empaitar els CAT de les matrícules...
Avui mateix surt al Punt de Barcelona: Multat al carrer “Caspe” per portar el CAT a la moto http://ves.cat/ak6k
I a l'agost, vaig patir-ho en carn pròpia: http://ves.cat/ak6j

merike ha dit...

I have voted although I'm not acquainted with the subject. For me everything in Barcelona is marvellous.. But I was lucky to make the so far second best choice!

Candela ha dit...

Oh quina rabia hereu

Mireia ha dit...

No visc, ni he viscut, mai a Barcelona i només hi vaig per feina un o dos cops per setmana; per tant tinc una opinió poc formada. però a mi em sembla que el model de ciutat que es proposa, no només fa quedar malament a Barcelona.

Elvira FR ha dit...

Hola Ferran et torno la visita jo si sabia qui eres tu ( bé almenys qui ets al blog...saber saber mai sabem del tot) també la trobada de Berlín i tot plegat ( no hi puc anar que si no potser m'hi hagués apuntat) I combrego amb la teva "devoció" pel Xulo del Hereu...per cert ja he votat...

Daniel Juvet ha dit...

Hola Ferran
Solament fa unes setmanes que segueixo el blog, tot i així ja me llegit uns quants dels teus posts, fent el recorregut cap enrere en el temps. Et felicito per tot, per l’interès dels temes, per la forma d’escriure i pel caliu que desprens a les teves respostes del comentaris.
Bé parlant del tema d’aquest post de la votació, si el que mes em molesta es... avia’m crec que tot, com els exàmens tipus test “tots els punts anteriors”. Ja he votat el que crec que em molesta mes, però es difícil decidir quan cap dels plats del menú no t’agraden.

Salutacions,Dani
i
Felicitats !!

Ferran ha dit...

No és normal això de les matrícules, Germà. Que mitja policia (barcelonina, catalana o espanyola) tingui aquesta obsessió per les matrícules, no és normal.

Merike, Barcelona has a number of great things, but when you live there you start realizing...

Tota la ràbia, Candela; tota i més, fa.

No ho sé, Mireia, no sé fins a quin punt el model de ciutat del PSOE barceloní afecta la resta del país, ni si l'afecta en absolut. A la capital sí, que l'afecta; prou que ho saben els que hi viuen.

Hola Elvira :) gràcies per passar i pel teu comentari. Ai, l'Hereu... :(
Ens llegim!

Hola Dani. Caram, amb una "entrada" com aquesta no cal dir que ets més que benvingut sempre que vulguis ;) Gràcies de debò.
Entenc que també ets de Barcelona, o si més no que coneixes prou la ciutat. Em sembla que Hereu i companyia tenen poc recorregut al davant, com a alcalde i "adjunts"; cada cop costa més trobar algú que els doni suport, i no m'estranya :(
Una abraçada, i merci altre cop.

Daniel Juvet ha dit...

Ara mateix no visc a Barcelona, però hi he viscut pràcticament tota la meva vida i encara tinc lligams, i baixo sovint.
Dani

Elvira FR ha dit...

Ens llegim Ferran! de fet algun cop ja t'he llegit però no he dit res...

DooMMasteR ha dit...

He votat pel model de ciutat. Insostenible, guarra, escaparatista, de façana...

Malgrat tot, afegiria una opció més: Que ni es pentini ni es renti el cap abans de sortir per la tele!

Ricard ha dit...

Si que caldria un canvi. Ja són massa anys de PSC a l'Ajuntament. El problema és que no m'acaba de convèncer cap de les alternatives.
El Portavella m'havia agradat però també m'ha decepcionat amb algunes coses que m'han explicat d'ell.
No sé no me n'acabo de fiar del Trias. Per descomptat que no votaria mai al Jorge Fernández, ni als Ciudadanos aquests!
Crec que si surt un Ajuntament de dretes (ja sigui CIU o bé PP) el primer que farien es prioritzar l´ús de l'automòbil per sobre del transport públic a la ciutat, i això no m'agrada gens. Els de CIU o els del PP són capaços d'eliminar el Bicing i això no m'agradaria gens tampoc.
El que trobo a faltar és una mica de "ma dura" en el metro de Barcelona. És can pixa! S'hi cola tothom, i això fa molta ràbia. El que passa al Metro de Barcelona és una veritable vergonya que no succeeix a cap altre metro d'Europa. He vist a gent colar-se davant dels "segurates" o dels treballadors del Metro i aquests no fan absolutament res. Miren cap a l'altre cantó. Pot ser això és una de les poques coses que la dreta solucionaria. És trist haver de dir això però és que a vegades em sento realment idiota cada cop que pago el meu bitllet.
Podria seguir parlant d'altres coses que no m'han agradat gens de l'Ajuntament de Barcelona en els darrers anys. Però també en podria dir algunes de bones!
De totes formes estic convençut que convé un canvi després de tants anys!

Ferran ha dit...

Vaja, Dani, que visquent-hi o no, és clar que tens elements de sobra per jutjar per tu mateix l'estat de la ciutat. Tu també la pateixes!

Elvira, doncs a partir d'ara penso dir-te coses, que això no pot ser :)

Això és, DooM: una ciutat de façana, un "Port aventura" com a capital del país. Empenyem els qui vinguin després de l'Hereu perque facin una ciutat millor! Per poc que s'hi posin, no els hauria de costar gaire...

Ricard, en definitiva, el missatge és que cal un canvi, que 30 anys son molts anys i que la ciutat està "dominada" pels mateixos, que se la reparteixen com si d'un joc de cartes es tractés.
Pel que fa al possible nou govern municipal, jo diria que CiU no gosarà governar amb el PP; n'estic convençut (també n'estic que no gosarà governar amb el PP a la Generalitat). I no crec gens que se'ls acudeixin coses com carregar-se el Bicing: és una bona idea, només que probablement ca gestionar-la millor.
Ja ho veurem, eh?, però penso que un nou govern municipal, més que carregar-se coses que ja existeixen solucionaran les que no funcionen. Tan de bò.

mai9 ha dit...

eps, on és l'escrit de la regidora? el cites però no l'enllaçes!

Ferran ha dit...

Ei mai9, quin escrit és el que cito? la notícia es va publicar als diaris (ho vaig veure en les versions digitals dels mitjans); no m'ha semblat necessari posar-ne els enllaços, perquè ho pot veure tothom a qualsevol diari. Fora d'això, no cito cap "escrit de la regidora"; la part de "vaig viure de (molt relativament) a prop" es refereix a la informació oral que em va arribar via una persona que té línia directa amb l'exregidora.