Ben dit

És d'aquells vídeos que, per més que ja l'haguem vist en una ocasió (o en dues, fins i tot), paga la pena tornar-hi. No vull perdre de vista tot allò que m'indigna, no perque m'agradi autoflagelar-me sino per no oblidar què és important, inclús prioritari. Daniel Cohn-Bendit és un eurodiputat francès que viu a Alemanya, i que no té pèls a la llengua. No estic segur de fins a quin punt és "útil" el fet de parlar com ell ho fa, explicant el que explica... No sembla que des que va dir tot això, les coses hagin millorat gaire. Com a mínim, però, ha remogut consciències d'uns quants milers de ciutadans; o hi ha ajudat.

Que no decaigui, Monsieur Cohn-Bendit: la fortor és insuportable, necessitem un cop de puny a la taula, ben donat, sense demora!

11 comentaris:

Xavi ha dit...

Es fort, és fortíssim. Aquest discurs té més d'un any i sembla que donada la situació, l'haguès fet la setmana passada...

Carme ha dit...

Sí, jo ja l'havia vist, aquest vídeo.

Daniel Cohn-Bendit, per la gent de la meva generació és tot un referent. Des del maig 68 francès que ja ens va arrossegar i admirar... ara, continua dient veritats, però com tu dius, desanima una mica que dir tot això no bellugui res o gaire res.

garbi24 ha dit...

és fotut de saber que ens roben per els quatre cantons i no poder-hi fer res

El porquet ha dit...

Malauradament gent com aquesta (a casa tenim l'Arcadi Oliveres, per exemple) no reben el ressò que es mereixerien. Remou més consciències veure "Salvame"....

Clidice ha dit...

No em vull donar per vençuda i penso que mentre quedin persones com ell, o com tu que ho escampes, tenim oportunitat de millorar. Canviar ja no ho sé, que els humans tenim més aviat tirada a prendre mal. Ànims!

Assumpta ha dit...

Sí, jo també l'havia vist fa temps... la veritat és que diu les coses ben clares... però no li fan cas.
Fas molt bé de recordar-lo!

magazine.cat ha dit...

La veritat es que esta molt be que ens obrin el ulls de tant en tant el que passa es que no en trèiem res.
El millor seria actuar, que la gent fos capaç d'unir-se pels seus interessos comuns i no pels interessos propis.

Ferran ha dit...

M'empapo, poc o molt, del pessimisme que es desprèn de les paraules de magazine.cat: "no en treiem res". Suposo que tens raó, i pensar-hi és per desanimar el més pintat. Tot i això, suposo que el millor que podem fer és continuar donant batalla. "De perdidos al río", crec que diuen en castellà...

Gràcies a tots, com sempre, per passar per aquí!

Eulàlia Mesalles ha dit...

Doncs jo crec que sí que en traiem alguna coseta. Conscienciació. No estem on estàvem fa un temps. De mica en mica ens anem adonant, i com una taca d'oli es va estenent, que la panacea neoliberal que ens han venut durant molts anys era una fa·làcia. I això queda. Potser en sembli que no en traiem res. Tot arribarà.

pati di fusa ha dit...

un discurs de chapeau! però només cal veure la cara de patata que fan els altres per saber que per una orella els entra i per l'altra els surt. a barroso només li ha saltat l'alarma quan cohn-bendit s'ha equivocat al dir que havia perdut unes eleccions. penós.

Ferran ha dit...

Tens raó, Eulàlia. De vegades costa ser optimista, però tens raó: mica en mica s'omple la pica, i això no és cap bestiesa. La veritat és que cada cop costa més trobar-se persones que no estiguin conscienciades de la situació, persones fartes de tanta mentida i manipulació.
Sí, tens raó: pot no semblar-ho perque ens agradaria veure ja, d'avui per demà, una nova societat, millor que la que tenim. Les coses no van així, de sobte, però s'està "fent feina".
Gràcies per recordar-m'ho :)

pati di fusa, és terriblement cert el que dius. Ara que, com diuen per aquí dalt, la "gota malaya" també té el seu efecte; cada cop som més al "nostre" bàndol, sense dubte.