Amunt la catosfera!


La feinada que deu suposar l'organització del c@ts no me la vull imaginar. Jo no sé quants blogs en català hi ha al món; quants poden ser? uns centenars? més aviat uns quants milers, oi? Sí, milers més que no pas uns centenars, segur. Diuen que el català és una llengua forta, molt present a internet. M'ho crec: els catalans som així, ens toquen la pera amb la llengua, que mira que no fa anys que van començar, i naltros, tossuts, a okupar la blogosfera per continuar sent.

Els del c@ts, deia, es deuen passar mig any organitzant un acte que, al final, es poleix en qüestió de minuts. Vaja, com allò de passar-se quatre hores a la cuina preparant alguna menja suculenta, que els comensals, afamats (i agraïts per aquelles textures i flaires), es poleixen en deu minuts.

Aquest escrit no vull que sigui per posar cap medalla a cap de nosaltres en especial, perque què voleu que us digui... no em ve de gust. No, de debò, no me'n ve i ho dic. I no crec que ningú em malinterpreti: d'agraïit personalment, com a Ferran de l'In varietate concordia ho estic molt, moltíssim, perquè algú ha decidit que aquest blog mereix un reconeixement. Com tants altres. A mi, però, què voleu que us digui... el cos em demana fer una altra cosa: des d'aquí, des d'aquest text escrit des d'un teclat sobre una taula davant d'una finestra que em mostra una part de la ciutat on visc, envio un aplaudiment gran, molt gran, a tots i cadascún dels blocaires, catalans i no catalans, que dia a dia posen un granet de sorra en la defensa de la nostra llengua, aquella amb què ens toquen la pera, que mira que no fa anys que van començar, i naltros, tossuts, a okupar la blogosfera per continuar sent.

L'aplaudiment ens el mereixem tots i cadascún dels milers de blocaires que fem més per la nostra llengua que molts peixos grossos de despatx, d'aquests que enguany no cobraran paga extra, o una de les nòmines o no sé què (però que seguiran utilitzant la VISA de tots nosaltres per anar a dinar amb els seus amics, que es pensen que ens mamem el dit, aquests). I també, sense dubte, per la seva empenta i les seves ganes, els organitzadors del c@ts:  com si no en tinguéssim prou, cadascú de nosaltres, amb les nostres vides, ells se la compliquen una mica més muntant una història com aquesta, amb la sola pretensió d'il.luminar la catalana blogosfera. I a fè que ho aconsegueixen, només cal veure'n el ressò entre centenars de blogs.

Moltes gràcies a tots nosaltres, a tots els blocaires que escrivim en català, i no poques gràcies extra als organitzadors dels c@ts pel vostre Engagement, com diuen els meus conciutadans. Amunt la catosfera!

21 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Moltes felicitats!!!

McAbeu ha dit...

I tant que si: AMUNT LA CATOSFERA!!
Moltes felicitats pel premi, Ferran.

XeXu ha dit...

Des de sempre aquesta ha estat la voluntat de c@ts, donar una empenta als blogs en català d'una manera distreta però no del tot competitiva, ja que és la gent la que reconeix els blogs, i no ells els que es volen fer veure. Som molts els que dia a dia escrivim en aquesta nostra estimada llengua i que l'estem convertint en una de les més potents a la xarxa, el futur, per davant de moltes d'altres amb més parlants. Que tu ho destaquis està molt bé, perquè ningú millor que algú com tu, que viu la catalanitat des de l'estranger, i des d'una terra que t'estimes també com si fos teva, per saber apreciar la importància de seguir endavant amb aquesta 'feina' que fem els blogaires catalans (i d'on siguin, però que escriuen en català). És un bon motiu per donar un reconeixement al teu blog també, molt merescut, i això t'ho dic a títol personal, no només com a català a l'estranger, sinó digne de guanyar en altres categories també, però aquest és un premi que t'escau, t'hi posis com t'hi posis, ja que ets 'el nostre home a l'estranger', el nostre corresponsal. T'ho ben mereixes, creu-me.

I com a administrador de c@ts, dir-te que és una feina que fem de molt bon grat i que a mi deixa d'importar-me quan veig la bona acollida que té el projecte i la il·lusió que hi posa la gent. La gala és la culminació d'un treball força elaborat, però la recompensa, veure tanta gent pendent, fent posts per anunciar-la, fent un miler de comentaris en una hora i mitja... se m'estan posant els pèls de punta només de pensar-hi. Per no dir-te que ahir estava en un estat de nervis preocupant, volia que tot sortís bé... i ara sóc feliç de veure tanta gent contenta. I saps... també em sembla que hi ha gent no tant contenta perquè no han guanyat... malgrat que no vulgui dir massa aquest premi, la gent comença a donar importància a gunayar-lo... i per mi això és un cosa que m'omple d'orgull.

Carme ha dit...

deixa'm que et copiï la frase, Ferran i que només et faci una abraçada ben forta amb el desig que continuem sent per anys i anys "naltros" i "tossuts"

"naltros, tossuts, a okupar la blogosfera per continuar sent"

marc ha dit...

Endavant, nois!!

Assumpta ha dit...

Una de les coses que jo sempre, sempre dic quan parlo de com m'agraden els Premis C@ts és per la promoció dels blogs en la nostra llengua a la xarxa i així ho vaig dir ahir, en fer la presentació als "C@ts Cultura" ;-) per tant, l'existència dels propis premis és ja un èxit i un homenatge al català.

Ara bé... ni que sigui per fer-te la murga una mica, deixa'm que et feliciti :-P

ENHORABONA, FERRAN, PEL TEU PREMI!! :-))))

Elfreelang ha dit...

Visca el Ferran! visca c@ts! visca el català! visca la catosfera!

SM ha dit...

Molt ben dit! Estic totalment d'acord amb el que dius. Els c@ts són un exemple de que la nostra llengua està viva a internet i ens hem de felicitar tots! És un plaer poder-hi participar cada any.

òscar ha dit...

Escriure en la nostra llengua, parlar en català, no hauria de ser cap granet de sorra per anar construint una muntanyeta. Hauria de ser un exercici quotidià, amb el mateix desig de normalitat que els nostres pares i amics ens deien “nen, vols fer el favor –mig empipats- de no deixar la roba del futbol a la bossa?” o “quedem a les nou per anar a fer una birreta?” -.això seria una frase més d’amics, la veritat-.

Fer passes enrere, com els crancs, no és cap exercici ni normal ni quotidià per nosaltres. I ara de fa una anys, amb aquesta conya marinera d’utilitzar la nostra llengua per tocar allò que no sona, escriure en català o parlar en l’idioma que ens doni la gana amb una dependenta o un taxista, és un exercici imprescindible.

Ara, escriure un blog en català és posar un granet de sorra a la muntanyeta. Amunt la Catosfera pel seu bon munt de granets!!!


PS: ahhhh .... moltíssimes felicitats, crack!!!

garbi24 ha dit...

moltes felicitats i sempre amunt....i que no decaigui.....

magazine.cat ha dit...

Moltes felicitats!!!
Amunt, amunt... :))

Clidice ha dit...

La millor manera de reivindicar-nos, els catalans, és exercint, i la llengua n'és la senyera imprescindible. Les iniciatives de c@ats, a més, són una mostra del pols viu i dinàmic de la nostra societat, més enllà de les prebendes, les subvencions i la cultura per decret. Moltes felicitats a tu i als c@ts :)

Rita ha dit...

Moltíssimes felicitats a tots els guardonats, per descomptat a l'organització i especialment a tu, preciositat, per aquest premi tan i tan ben merescut!
Petons!

Deric ha dit...

m'hi sumo a les teves paraules i et felicito pel premi!

El veí de dalt ha dit...

Noi, subscric plenament tot el que dius. Si ho has dit tan bé, perquè repetir-ho?

DooMMasteR ha dit...

Moltes felicitats Ferran! Molt i molt merescut!
Som imparables :-)

Alyebard ha dit...

Cop de barret Ferran! Wir sind und wir werden!

Ferran ha dit...

WIR SIND UND WIR WERDEN, Alyebard, sí senyor. Som i serem!

A tots, gràcies per passar per aquí i, ja sabeu, a continuar tots i cadascún de nosaltres a difondre la nostra llengua arreu del globus! És obvi que si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú.

Endavant, blocaires!!

El porquet ha dit...

Ferran, estic dempeus, aplaudint, traient-me el barret i fen-te reverències. Si no vols destacar el teu premi, ni el teu blog, jo destaco el teu post.

Som cultura, som terra, som llengua, som nació i som país. Tots units fem força! (ara m'ha quedat molt culer això).

Una abraçada de les de veritat!

rits ha dit...

oooh, quina preciositat de post, xò si, et mereixes aquest premi, i tant!!!!

i si, el c@ts és una festa!!! i que segueixi així!!! i els organitzadors son uns sants!!!!

Ferran ha dit...

Porquet, Rits, TOTS ens mereixem un c@ts. És per això que aquest tema no el porto gaire, gaire bé; agraït ho estic molt, ojo, però no acabo de veure clar destacar uns per sobre d'altres, quan el mar és mar gràcies a milions de gotes, no sé si m'explico.

Mil gràcies a tots, aplaudiments per tots!