Auf Wiedersehen, euro

Abandonar l'euro i tornar al D-Mark? Merkel diu que no, però... (http://tinyurl.com/62pym9e) ►¿Salir del euro y volver al D-Mark? Merkel dice que no, pero... (http://tinyurl.com/622xm96) ►To leave the euro and get back to the D-Mark? Merkel says no, but... (http://tinyurl.com/66faxes)

8 comentaris:

magazine.cat ha dit...

I tornaria ven contenta a la pesseta :)

El porquet ha dit...

Potser és que havíem d'haver fet com els suecs... referèndum i va sortir que ja ni hi entraven (clar que això dels referèndums a les "mesetes" ibèriques posa els pèls de punta...)

XeXu ha dit...

Si els alemanys deixen l'euro, llavors sí que quedarem fotuts els altres...

garbi24 ha dit...

el més greu es que en el seu dia no veiessin que no estàvem preparats per la unió monetària....ara tothom a pringar

Joana ha dit...

La Merkel diu que no però jo no n'estic tan convençuda. Vols dir que no li agradaria tornar-hi???
Tots hi hem perdut i Alemanya també o no? Ferran...potser vaig equivocada
Vinga bona nit i sí a mi també m'agradaria tornar a no necessitar internet i ho estic intentant :)

Elfreelang ha dit...

jo aniria més enrere encar i tornaria a l'època anterior a la creació de les monedes...intercanvi!

Puji ha dit...

Doncs vaig sentir un economista alemany a RAC1 que deia que Espanya havia de sortir de l'Euro per salvar-se, però no recordo per quin motiu, això tampoc era viable. I que l'única solució era que l'Euro seguís en marxa i qui en sortís fos Alemanya. Llavors tot tornaria a rutllar.

Clar, que d'opinadors econòmics, aquests dies n'hi ha per donar i per vendre.

Ferran ha dit...

Jo penso que l'euro no és el problema, que de fet l'euro és un invent fantàstic que hauria d'haver arribat molt abans. El problema és, com sempre, la pèssima gestió dels polítics: una política monetària comuna (euro) sense una política econòmica unificada (ministeri d'economia europeu) senzillament no funciona. I ja se sabia, que no funcionaria, però com sempre, els polítics miren al curt termini i el pollastre ja se'l trobaran els que vinguin després nostre (i els ciutadans, òbviament, però això se'ls en refot).

No, el problema no és l'euro i estic d'acord amb Frau Merkel que s'ha de seguir remant, tots, en la mateixa direcció, sense abandonar ara el vaixell. El que cal és posar mecanismes de control d'una punyetera vegada, que se sàpiga què passa amb els euros que gestiona cada govern. El govern de Grècia va falsejar els seus números (perquè no són a la presó els ex primer ministre i ministre d'economia?), i a partir d'aquí el que ha vingut és una història que no pot sorprendre ningú.

Abandonar l'euro? de cap manera. No crec que ho faci ningú, ni alemanys ni molt menys espanyols, tot i que caldrà veure com evolucionen les coses. Si vénen mal dades molt de temps més, potser sí que algú al nord del Rin se n'acabarà afartant.