És amb esperit de servei públic, inherent a l'In varietate concordia, que aquest espai virtual que no imaginari fa arribar al respectable dues informacions d'interès. Això no obstant, l'administració del blog vol recordar al respectable que en el post anterior té una oportunitat que, amb franquesa, fóra tonto perdre's, de veure un document únic de la nostra, de barcelonins i per extensió catalans, acolorida història col.lectiva. Tan fàcil com clicar aquí amb el botó dret del vostre ratolí, i tindreu al vostre abanst un pou de noms il.lustres i de llocs a voltes vergonyants, sempre atractius, que sense dubte us faran passar una molt bona estona (recordeu: acompanyats d'unes patates fregides i/o unes escopinyes, tal vegada regat, tot plegat, amb una Moritz o allò que més us abelleixi).

Un cop vist el document, In varietate concordia, aquest espai virtual que no imaginari, us facilita les dues informacions que, de ben segur, esteu esperant amb ànsia. Som-hi:


◄►La Lluna en un Cove, una publicació mensual en paper de relats de ficció en català. Un magazín literari... Bé, podeu seguir llegint aquí: http://relatslallunaenuncove.blogspot.com

Els de la Lluna busquen col.laboradors, nous autors que tinguin una bona història per explicar, que puguin contar un relat interessant, sorprenent, màgic... Busquen gent que, a través de les seves històries, dels seus relats, sigui capaç de transmetre la màgia de la literatura. Info detallada sobre el projecte la trobareu aquí:
http://relatslallunaenuncove.blogspot.com/p/enviar-relats-per-seleccio.html

◄►La segona informació de l'In varietate concordia fa referència a la imprescindible democràcia, la que dóna cobertura a les nostres circumstàncies personals i socials. Ferida (de mort?), cada cop més ciutadans demanem que l'invent es renovi embolcallant-lo amb els ropatges dels nostres temps. D'aquí neix...

Inicio

El moviment Democràcia 4.0 en demana l'aplicació en la seva essència: una persona, un vot, el govern del poble, diferent d'allò que als polítics interessa perpetuar. El Partit Pirata de Catalunya, germà dels pirates berlinesos que en les últimes eleccions han aconseguit entrar al Parlament regional, propugna que cada llei sigui votada pels ciutadans, aprofitant les noves tecnologies. L'objectiu és acabar amb allò en què fins ara s'ha sustentat la política: votar un cop cada quatre anys per atorgar, així, 48 mesos a un grup de gent perquè decideixi en què inverteix o llença, segons el cas, els diners públics que administra, que per cert són els nostres.

A la vista d'esdeveniments polítics i econòmics que tots tenim al cap, preocupa la gestió actual de la democràcia. Informar-se sobre les noves propostes, que estan fent bullir l'olla arreu del planeta, és el primer pas per crear una nova generació de ciutadans, un nova societat, imprescindible per canviar allò que manifestament no funciona i que és urgent millorar.

El moment ha arribat.

10 comentaris:

Abogadaenbcn ha dit...

M'ho apunto això de democràcia 4.0 , alguna cosa havia sentit però no sabia exactament què era. Em sembla molt interessant! Bon dia!

Ferran ha dit...

Abogadaenbcn, Democràcia 4.0 és el present de la nova gestió de la democràcia, un imprescindible que no serà fàcil assolir però que no podem deixar escapar. Bon dia tinguis tu també :)

El porquet ha dit...

Bones iniciatives, sens dubte. No en coneixia cap. La de La lluna en un cove està molt bé... llàstima que es cenyeixin a relats de ficció... diríem que se'm dóna millor les imatges costumistes!

Pel que fa a democràcia 4.0 m'ho miraré més detingudament, però del que comentes, no acabo de veure clar que cada llei hagi de ser votada pels ciutadans. Saps que passaria? Hi acabaria havent una desmobilització semblant a l'actual. El ciutadà corrent, generalment, t'acabarà dient que no l'emprenyis amb tanta votació i tanta història que el que ell vol és viure tranquil. I així acabaríem tornant a un sistema regit per la minoria habitual més interessada i compromesa amb la política. D'aquí l'origen del nostre sistema de democràcia representativa.

garbi24 ha dit...

mare meva hi ha més informació en un apunt teu que en tota la wiki....
Interessant la proposta 4.0 encara que difícil de tirar endavant.

RECOMENZAR ha dit...

Buscando siempre nuevos blogs te encontré Me has gustado .Tus letras espléndidas
un abrazo desde RECOMENZAR

Elfreelang ha dit...

M'agraden totes les teves recomanacions, (avui em veig sencer el vídeo! aniré a veure aquesta iniciativa de relats...i la democràcia 4.0....l'altre dia un alumne meu me'n va parlar hi vaig prest! Bon cap i cos de 7mana Ferran!

XeXu ha dit...

M'agrada aquesta iniciativa de la democràcia 4.0, però vols dir que els partits majoritaris això ho voldran donar com a bo? Em temo que no els interessa gens...

Ferran ha dit...

PORQUET no ho crec, això de la desmotivació. Si més no, els suïssos voten gairebé un cop al mes en referèndum, sobre les qüestions més diverses que et puguis imaginar. Tinc uns quants amics d'allà, tots ells lloen aquest sistema com el més proper a una veritable democràcia.
En tot cas, qui no vol votar no vota, però la qüestió és tan fàcil com aprofitar les tecnologies, que vol dir internet, i fer així la democràcia realment participativa. No com el simulacre que tenim ara.

GARBI24 difícil... o no: voler és poder, en aquest i en qualsevol altre cas. N'estic convençut.

RECOMENZAR gracias por tu mensaje. Si vuelves a pasar por aquí significará que no sólo pretendes tener un seguidor más; entonces pasaré por tu blog. Un abrazo.

ELFREELANG regala't l'oportunitat de veure'l! (el vídeo)

XEXU sembla ben probable que no els faci punyetera gràcia, però aquest no és el nostre problema. La nostra feina és treballar fins a aconseguir una democràcia millor que la que tenim, i això passa sense dubte per fer-la més participativa (i per tant, sí, se siente, treure als partits la capacitat de fer i desfer que tenen ara)

zel ha dit...

Vaig volant a ca la Democràcia 4.0, i després torno.

Recorda, vull una adreça per fer-te un present!

Ferran ha dit...

ZEL la idea bàsica de Demo 4.0 és molt simple... i de calaix. Pròxim objectiu de tots nosaltres? democratitzar la democràcia!
ps: ahir et vaig respondre el mail a Facebook :-) D'antuvi, milions de gràcies, guapíssima!!