De menys (graus) i de més (gent)

After a pretty bad summer, with lots of rain and gray skies, now the fall has arrived: last night we reached the minus temperatures (Celsius), which equals below 32°F. Welcome, scarfs, gloves and caps!

Ja la tenim aquí: la Tardor, així, amb majúscules i amb un parell. Aquesta nit passada hem baixat dels zero, comença la diversió. Benvinguts, bufandes, guants i gorres vàries!

Ep, que no volia interrompre la pel.lícula. Feu, feu que us esperen el gran Luppi i companyia, a Martín (Hache)! Jo, mentrestant, aprofito per recordar tothom que avui, 15 d'octubre, és dia de sortir al carrer. Tothom. No s'hi valen tonteries de "perroflautas", d'"això no va amb mi", d'"els indignats són uns perdedors" i de tota la tirallonga d'estupideses que se senten per aquests móns de Déu.

Avui toca sortir al carrer perquè fa anys i panys que ens estan donant pel sac i ja n'hi ha prou. Perquè "falten diners" per la sanitat i per l'educació, perquè hi ha gent que es mor de gana (!!), que ha de deixar casa seva perquè no pot continuar pagant a uns bancs de merda que actuen com a veritables Tío Gilito, comptant cèntim a cèntim els seus miserables beneficis; perquè entre quatre s'ho maneguen com volen i la resta ballem al so de la seva música; ... perquè ja n'hi ha ben bé prou, caram!

De diners n'hi ha, esclar que n'hi ha! N'hi ha de sobra per tenir una bona cobertura sanitària, per a l'educació i per tot allò que cal garantir per a tothom! Que no paguem impostos, nosaltres? És que és molt fort: amb els nostres diners es munten les seves guerres, i després diuen que per segons què no n'hi ha. És mentida, esclar que n'hi ha!

Aquesta tarda surto a prendre els carrers de la meva ciutat. Em sabré acompanyat per milions de persones arreu del planeta; la indignació és cada dia més gran i més global. Sé que aconseguirem canviar el que no funciona, que no és poc. Al carrer!

9 comentaris:

montserratqp ha dit...

Si tots ho tinguéssim, tinguessin tan clar!!! Aquestes veus clares i contundents, com la teva,són impresicindibles per veure-ho encara més clar. Ja fa massa temps que estem indignats!

Jordi ha dit...

Realment et podries dedicar a polític eh! Però polític dels bons, dels honestos, dels de traca i mocador, dels que es posen bufanda quan fa fred (hehehe).

Aquí a Esterri, 8 graus. Brrrrr quin fred!

Deric ha dit...

Jo també crec que ens estan enganyant amb això de la crisi i que sí que tenen diners, si més no els governs centrals, els autonòmics potser no i els municipals és claríssim que no tenen un €.
Vull anar a Berlín i passar fred!!!! Estic cansat de la calor!

Assumpta ha dit...

Jo en aquests moments tinc calor!!... Espera'm que vaig cap a Berlín!! ;-)

Elfreelang ha dit...

Que vingui ja la tardor i el fred...avui no sé si tinc temps de sortir al carrer però tant si hi vaig com si no no dubtis que jo també sóc gosflauta

garbi24 ha dit...

Avui mentre les temperatures es refreden, els carrers s'escalfen.....a veure si aconsseguim alguna cosa

rits ha dit...

continues buscant motius xq ens vinguem cap aquí, eh!!!
A BCN la tardor s'està fent pregar moltíssim. Anar amb avarques a hores d'ara és una mica escandalós (xò recordo altres anys que tb ha passat)

va anar molt bé, oi? aquí tb!! pròxima estació.....

zel ha dit...

Tu és que ets un crak, Ferran, hauríem de saber tots el que cal... i defensar-ho a capa i espasa.

Per cert estimat, aquí la tardor encara no es deixa veure gaire!

Ferran ha dit...

Benvolguts, una cosa no podem canviar segur: la méteo, l'arribada de les estacions, graduar la temperatura com nosaltres voldriem. Però una sí podem canviar, i és la manera com ens gestionem.

Deixem en mans dels polítics i dels "mercats financers" el control dels nostres diners, dels diners de tots. Error. Greu. La situació demana noves regles de joc. Em nego que ningú continuï fent servir els meus calers per comerciar amb armament, em nego! No serà fàcil ni ràpid, però estic convençut que som en el bon camí.

Endavant les atxes!