9 de novembre: LA data

Sí, 9 de novembre. I què, pensareu? doncs que el 9 de novembre porta al sarró una història molt, molt interessant, creieu-me. O més ben dit, unes quantes històries. Probablement desconeixeu què tenen en comú els anys 1918, 1923, 1938, 1967 i 1989... i el que tenen en comú és una data al calendari: el 9 de novembre, avui fa 93, 88, 73, 44 i 22 anys. Teniu tres minuts? http://tinyurl.com/cshxt37

En castellano, aquí: http://tinyurl.com/cs2ofzt
In English, here: http://tinyurl.com/6mn6tqg

14 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Quines coincidències! quants dies 9 de novembre crucials....ai las i demà(avui) què serà? la Merkel anunciant alguna novetat sobre la crisi europea?
Ah m'agrada l'Itinere.de

Jordi ha dit...

Ostres, quina por. I avui és 9 de novembre!!

McAbeu ha dit...

Un article molt bo aquest que ens enllaces. Està clar que es tracta d'una casualitat però són ben curioses aquestes casualitats de la història.

pati di fusa ha dit...

em fascinen aquestes coincidències numèriques. molt interessant l'article de l'itinere.de, una bona manera de començar la jornada. gràcies per compartir-lo!

estarem expectants a aquest 9 de novembre... ;)

Carme ha dit...

Sí que val la pena de llegir-lo, sí!

Realment és una passada ràpida i molt interessant per la història d'Alemanya. Curiositats numériques o coincidències, està molt bé, l'article.

Gràcies per acostar-lo!

Assumpta ha dit...

Molt interessant!! :-)

Ha passat alguna cosa avui? ;-) esperem que si passa sigui bona!!

Per cert, què vol dir exactament la frase de la pancarta?

magazine.cat ha dit...

Quina passada!!!
A veure com transcorre el dia :)

Alyebard ha dit...

És veritat!! jo només queia amb la caiguda del mur.

Joan ha dit...

Estableixo la meva aliança amb vosaltres: cap criatura no serà mai més exterminada per les aigües del diluvi, no hi haurà mai més cap diluvi per a devastar la terra.
(Gènesi, 9,11)

garbi24 ha dit...

de moment ha caigut en berlusconi.....no es gran cosa però per que quedi apuntat ja servirà

Assumpta ha dit...

Per cert, que abans m'he adonat que un 9 de novembre vaig crear el meu blog gran hehe. Avui he fet quatre anys ;-)

Ferran ha dit...

L'Elfreelang és bruixa: doncs sí, la Sra. Merkel ha anunciat la "novetat" que vol una Europa a dues velocitats. Com diuen els alemanys, "kein Wunder" (no és estrany) -tal com estan les coses, em sembla el més normal del món.

Assumpta, la pancarta vol dir "Entre les togues - 1000 anys de brutícia". Els estudiants protestaven perquè consideraven que Alemanya no havia fet net entre les classes dirigents (també a la universitat), després del nazisme. Això dels "1000 anys" feia referència als nazis, qe havien dit que el Tercer Reich duraria 1000 anys.

Curiosa la informació del 9 de novembre, oi? Celebro que l'hagueu trobat interessant :) La setmana que ve, nou article a itineri.de!

Assumpta ha dit...

Ah!! d'acord, "entre les togues", o sigui, corrupció a la justícia. Gràcies per la traducció!! ;-))

Ferran ha dit...

Estrictament, Assumpta, el tema de les "togues" anava dirigit a les elits de les universitats. Aquesta protesta va tenir lloc en mig d'un acte acadèmic, encapçalat pel rector de la Uni. d'Hamburg, on ell i la resta de "mandamases" anaven vestits amb toga.

Però de manera més genèrica, els estudiants protestaven contra les elits (polítiques i econòmiques).