No amb els nostres diners!

Perquè ja n'hi ha prou, perquè retallen "per falta de diners" quan el problema és COM gestionen els diners que sí hi ha; perquè un tal Millet roba el que no està escrit, s'aprofita dels seus càrrecs i contactes per fondre's diner públic sense cap vergonya, i continua a casa seva amb total impunitat; perquè es retallen els mitjans públics de comunicació i al mateix temps es regalen 2 milions d'euros a una empresa privada, el Grupo Godó; perquè un conseller de Salut és capaç de dir que "no hi ha un dret a la salut, perquè aquesta depèn del codi genètic que tingui la persona, dels seus antecedents familiars i dels seus hàbits", quedar-se tan ample i continuar en el càrrec; perquè la política a Catalunya i l'Estat, ha esdevingut una manera de viure, aprofitant-se dels diners que TOTS aportem a les arques generals, amb sous que no tenen res a veure amb els que cobrem la immensa majoria de la resta de la societat, més dietes per kilometratge, més iPhone, més... més... més...

Els diners públics són de TOTS, volem poder estar permanentment informats d'on inverteixen els polítics-gestors els nostres diners! No pot ser que no n'hi hagi per a l'educació i sí per fer trens que utilitzen 10 persones i aeroports on no aterra cap avió! (però que al polític-gestor de torn li han suposat quantiosos beneficis econòmics en forma de comissions). Transparència amb els diners de tots!

Perquè se'ns estan pixant a la cara, ja n'hi ha prou!
http://www.facebook.com/NoAmbElsNostresDiners?sk=info (si sou a Facebook, podeu fer-vos seguidors de la pàgina; només cal que hi entreu i cliqueu el "M'agrada" a la part superior, al costat del nom)

Enviada al Parlament de Catalunya, dg 27.11.2011 a les 14h.:

Benvolguts,

Voldria saber on es pot consultar, a internet, el sou dels 135 diputats del nostre Parlament. Voldria conèixer aquesta informació, desglossada en "sou base", complements diversos, dietes i, en fi, totes les possibles partides, diputat a diputat. El mateix en el cas de la Presidenta, la Sra. Núria de Gispert.

Imagino que aquesta informació és accessible en algún lloc del web del Parlament, però lamentablement no he sabut trobar-la.

Moltes gràcies,


Penjaré la resposta al Mur d'aquesta pàgina de Facebook de seguida que la rebi.

18 comentaris:

El porquet ha dit...

A veure què et responen...

D'altra banda no només els polítics són el problema. No sé si has sentit les pensions milionàries que s'havien "regalat" directius de Caixa Penedès...

Aquest sistema està fent aigües per tot arreu. No sé on podrem anar a parar, però ho redefinim tot això o la nostra societat s'aboca a una crisi de valors, econòmica i de referents que ens pot portar a una travessa al desert de difícil sortida.

Ferran ha dit...

És correcte això que dius, Porquet, però aquells a qui escollim i que, per tant, tenen la responsabilitat de la gestió, és als polítics. Ells han de ser els qui "tirin del carro" perquè la resta funcioni com un rellotge.

No només no ho fan: boicotegen el rellotge, constantment, perquè no funcioni ni a patades. La responsabilitat és seva, els primers a qui hem d'aturar els peus és a ells. A per la resta ja hi anirem després.

Francesc Puigcarbó ha dit...

abans, quan la gent es revoltava, quan n'estava fins els dallonsis, solia cremar convents i esglesies, però aixó ja no es tendencia actualment, i potser es arribada l'hora de la revolta i s'ha de començar per cremar els Bancs i més d'un Conseller. El poder el tenim nosaltres, només cal exercir-lo.

ah!pregunta també quants cotxes oficials té la Gene i el que costen a l'any

Elfreelang ha dit...

Completament d'acord Ferran els que ens retallen tant i tant els primers a donar exemple....per afegir només una altra dada per embolicar la troca amb els pobres perceptors del anomenat PIRMI....es van gastar un munt de diners en una empresa externa.....quan podien haver-se aprofitat de la feina que fa anys feia el personal propi els treballadors socials i altres...ara introdueixen a les escoles uns brillants llicenciats joves per promoure l'excel·lència i lluitar contra el fracàs escolar.....pagant és clar....i mentrestant al professorat se'ns augmenta el nombre d'alumnes per aula, se'ns disminueix el salari ja per segona o tercera o ja no sé quina vegada i se'ns diu que hem de fer encar més per menys...doncs que s'estalviïn aquestes beques a aquests brillants universitaris i reparteixin els diners entre les escoles i instituts....o a cavi que no se'ns retalli el sou....indignació total

Jordi Dorca ha dit...

Estava intrigat amb el cas d'un conegudíssim periodista de TV-3 que va deixar TV-3 per anar-se'n en una televisió privada de poca audiència. Ara entenc per què se n'hi va anar. Sabia més coses que nosaltres.

Deric ha dit...

Digues que sí! Jo et vull votar de president!

XeXu ha dit...

Primerament, ovació per tu, per l'escrit, per tenir les coses clares i per posar-hi un parell de collons. Alguna cosa hi haurem de fer, i tu ja ho fas.

Et puc demanar el favor de que pengis la resposta aquí al blog també, o almenys un post que enllaci amb el facebook? Ja saps que els que no fem servir el carallibre (els pocs...) no estarem al casa si no ens avises d'alguna manera, i això jo no m'ho vull perdre.

Ole tu!

Jpmerch ha dit...

Res a afegir-hi. Ho has pogut dir més alt, però no més clar.

rits ha dit...

Ferran, completament d'acord.

Hi ha tantes coses que no entenc.

No vull entrar-hi, xq aquesta setmana ha estat molt difícil (crec que vas ser dels que vas rebre el correu electrònic incendiari que vaig enviar sols enterar-me de les retallades, em sap greu) i demà toca matinar ... amb il·lusió!... I no és que em silenciïn, al contrari, no sé què hem de fer. Ens ofeguen per totes bandes mentre 4 es fan rics, rics.

Esperarem la resposta... creus que te'n donaràn alguna?

Carme ha dit...

Un bravo per a tu Ferran... Jo també et demanaria com en XeXu si ens portes la resposta fins aquí... al facebook, jo no hi arribaré!

Ferran ha dit...

Francesc, a veure com respiren amb la pregunta (espero una resposta que no digui res... però contratacaré), i també aniré a pels cotxes oficials, sí.

Elfreelang, és ben bé que el problema rau NO en una suposada manca de diner, sinó EN QUÈ s'inverteixen els diners que sí hi ha. Aquest és el problema, per suposat.

Jordi, en Cuní, a banda d'insuportable, és part del muntatge político-mediàtic que hem de suportar.

Deric, m'acabaré presentant, algun dia, i et recordaré el comentari ;)

XeXu, promès, penjaré aquí el link perquè ho pogueu llegir també els no-facebookians.

Jpmerch, és el que hi ha. Quan respirin, us ho explico.

Rits, estic encantat de ser destinatari dels teus correus, ho dic de debò. No deixis d'incloure'm al mailing. No sempre te'ls responc, depèn del moment en què m'enxampes, però t'asseguro que sempre me'ls llegeixo amb molta atenció.
Que no decaigui, Rits, que no decaigui. Aconseguirem fer neteja.

Així ho faré, Carme!

Alyebard ha dit...

Això fa molts anys que molts països ho tenen clar. S'ha de donar compte de cada euro del contribuent. Bona iniciativa.

Dani R. ha dit...

Obtindràs una millor resposta si escriu a la gent de Solidaritat Catalana. Fa dies que Lopez Tena i companyia lluiten per coneixer aquestes dades al detall

Joan ha dit...

I es veu que alguns cobren dietes específiques per anar a juntes d'emergència on decidir per on retallar (als altres, és clar, en jornada laboral, és clar). És a dir, dietes per fer la seva feina. Maco de debò.

Assumpta ha dit...

Em sembla molt bona idea. Els paguem entre tots i hem de saber què fan amb els nostres diners, per tant, molt ben fet FERRAN,... a veure si tenen la dignitat de respondre, però no ho crec. Cada dia tinc menys confiança en aquest tipus estrany de gent anomenats "polítics".

Ara bé, també vull afegir que és una llàstima que idees tan bones no les tingués ningú quan manava el tripartit que dilapidava els diners a carretades i que ha deixat el país fet un desastre. Serà que ells eren més simpàtics, o que tenien alguna mena de protecció que desconec i no se'ls podia preguntar...

Ferran ha dit...

Alyebard, al.lucinant l'opacitat de l'administració pública. Si ho sabré jo, que m'he passat anys ficat dins les seves entranyes!

Dani, justament "lluitar" és el que no podem tolerar. No pot ser que s'hagi de batallar per aconseguir una informació que hauria d'estar perfectament disponible per a tothom.

Joan, i també n'hi ha que declaren la seva segona residència com a primera, per poder justificar els kilòmetres que han de fet per anar al Parlament, i així cobrar més dietes per aquest concepte.
I sí, el que tú dius és... una altra, una més!

No, Assumpta, aquest cop no hi ha partidismes que valguin. Hem caigut al fons del pou i allà ens hi ha portat, precisament, el partidisme que tant interessa... als polítics: mentre ens tenen distrets ("la culpa és del tripartit", "els convergents són lo peor", blablabla), ells, tots, uns i altres i els de més enllà, s'estan omplint les butxaques amb els nostres diners. No vull tornar a parlar de partits: vull parlar de neteja entre la classe política. I crec que tots hauriem de jugar a la mateixa lliga.

Assumpta ha dit...

Bé, de fet jo ja t'he dit que ho trobava una bona idea, tan sols he lamentat que quan manava el tripartit ningú l'hagués tingut... i ho segueixo lamentant :-)

Perquè és ben cert que no hi ha d'haver partidismes quan es tracta de lluitar per una causa justa i, evidentment, evitar que juguin amb els nostres calers és una causa justíssima... però també ho era abans... i el partidisme està en no haver-se queixat abans -quan la gestió era tan indecent- i esperar-se a fer-ho ara.

Tots juguem la mateixa lliga... i tant què si, i t'asseguro que tinc les mateixes ganes de transparència que tu, perquè estic fins al cap de munt de poca vergonyes... Ara bé, per participar en aquesta lliga es poden tenir diferents visions del joc i, mentre la gent -el poble, vull dir- defensi aquestes posicions de bona fe, jo les respecto totes... perquè, com diu el teu blog en un títol que m'agrada moltíssim, "In varietate concordia".

Ferran ha dit...

Això per suposat, Assumpta (les diferents visions del joc). Ara, ¿perquè no hi va haver abans tan de soroll amb aquest tema, i ara sí? Honestament, no crec que tingui res a veure amb "simpaties"; més aviat diria que té a veure amb el nivell de cansament de la gent. Com a mínim parlo per mi, que sóc qui en aquest cas està tirant endavant la "iniciativa" (demanar la informació al Parlament). De fet, les dades que demano al Parlament són sobre tots els diputats, no els d'un partit o els d'altre. Tots.

El partidisme, n'estic més segur a cada minut que passa, és l'arma d'aquests professionals dels atracaments per tenir-nos dividits i que no posem atenció allà on no els interessa, a cap d'ells, que la posem.