Si no ho dic, rebento: l'alegria per la victòria d'ahir es veu solapada per la ràbia que em produeix que el TN d'aquest migdia l'hagin obert, esclar, amb el putu futbol. Em sentiré una mica més feliç el dia que el meu país sigui prou madur per donar, a cada cosa, la dimensió que li pertoca.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

vols dir que hi ha alguna cosa més important que el futbol? au va! no diguis bestieses!

garbi24 ha dit...

es el que toca.....fins i tot de vegades va be per oblidar un xic les grans desgràcies que ens torturen cada dia

lolita lagarto ha dit...

sóc un ésser estrany a qui el futbol encara no ha penetrat.. tal qual PENETRAT!
Per a mi, i amb tots els respectes, hi ha coses que no en tenen de dimensió..

Ventafocs ha dit...

Has de reconèixer que és una molt bona arma per a no xerrar dels grans problemes que ens envolten, som joguines del sistema.
Jo hi afegiria que com és possible que es gastin aquestes absurdes quantitats de doblers quan hi ha tantes necessitats... el món és massa complicat per mi.
Salutacions, Ferran!

Salvador ha dit...

Molta gent pensa que el futbol és un joc a vida o mort: és quelcom més - William Shankly (1913-1981)

nur ha dit...

Doncs et recomano ferventment un programa que va fer la setmana passada Jordi Évole (el programa es diu Salvados, i la veritat és que jo no l'hauria mirat mai, però, vés, toca allò que no sona i no ho fa pas malament el noi) sobre la crisi del futbol i els motius que no se'n vagin en orris no sé quants clubs que estan en suspensió de pagaments: patètic!

Sí, trobo fora de mida això de posar-ho com a primera notícia del TN, però noi... pa i circ! :(

XeXu ha dit...

Fa una bona pila d'anys que és així. Normalment no és així, però després d'un clàssic, o d'una gran victòria del Barça, la notícia és aquesta. En part combrego amb tu, només és futbol, jo ahir vaig estar nerviós i emocionat durant una hora i mitja. Abans, potser neguitós. Després, content, però ja està. Només futbol. No és motiu d'obertura d'un TN, però he de dir que les notícies són prou avorrides, tristes i depriment com perquè per un dia no comencin així. Tranquil, que després de parlar del Barça el món continuarà sent una puta merda com cada dia. Si només haguessin parlat del Barça tota l'estona seria ofensiu, però després van parlar de les altres merdes, oi? Doncs apa, tots contents. No hi ha cortines de fum, tots sabem el que hi ha. Almenys el futbol distreu.

Elfreelang ha dit...

De totes maneres Ferran jo els comprenc als del TN....no hi ha cap bona noticia darrerament....i aleshores les dimensions es trastoquen...fins i tot començo a pensar en la trista imatge dels nostres polítics sense saber més idioma que el propi i en Guardiola responen en català, castellà, anglès italià..i aleshores ....ja no sé què pensar...

Martí ha dit...

Hi ha noticies més importants, més trascendentals, però el que no podem negar és que durant una estoneta moltíssima gent estavem pendents de la piloteta, i aixó ho reflecteixen les notícies. Demà ja pensarem en els mercats, atur, política, Durbhan... però per una estona el més important va ser el partit. I queda molt bonic dir el contrari, però era la notícia del dia per moltissima gent

Francesc Puigcarbó ha dit...

es que no hi ha res més imporant que el Barça, es veu, a él PERIÓDICO la portada i les 3 o 4 primeres pàgines eren pel Barça també. Deia Valdano que el fútbol és elmés important de totes les coses que no tenen importáncia.

Yáiza ha dit...

Doncs jo estic molt d'acord amb tu. És per això que el futbol m'ha tret de polleguera la major part de la meva vida (ara podríem dir que el tolero, i que mig-gaudeixo d'un partit com el d'ahir). Se li dóna una importància excessiva, i la gent veu una pilota i 22 tios perseguint-la, i perden el món de vista. I després critiquen les religions per absorvents i rentadores de cervells, però... ehem.

Jpmerch ha dit...

Home has de comprendre-ho, si estan tota la setmana amb el clàssic per a esmorzar, dinar i sopar, per un dia més no anaven a "cagar-la"

El porquet ha dit...

Ui, doncs jo trobo pitjor que es posessin a les 3 de la tarda a fer programes especials. Mira que sóc culer (ja ho saps) però al final vaig haver de tancar la tele perquè ja se m'estava pujant la mosca al nas.

Anna Griera ha dit...

Bé, no és cap novetat. Quants dies porten parlant d'aquest partit? jo ni tan sols el vaig veure, però potser sí que era el més improtant, tenint en compte el panorama polític i de crisi que hi ha. Com a mínim una bona notícia, perquè s'estan posant tant pesats amb la crisi que jo he optat per no veure més TN. és que fan agafar ganes de tancar-te a casa i no sortir mai més. són tant sensacionalistes i exagerats... :S

El periodisme d'avui és el que li correspon al moment que estem vivint. Tan de bo les coses vagin canviant

Montse ha dit...

Imagina´t què en penso jo d´aquest tema quan el futbol no m´importa en absolut, ni el Barça, ni el Bayern ni cap. M´és igual qui guanyi o qui perdi. I m´he d´empassar totes les parrafades sobre el partit en qüestió, q evidentment ni vaig veure ni m´interessa!

Assumpta ha dit...

Doncs jo penso que un Madrid-Barça és un Madrid-Barça... i que és notícia.

FERRAN... jo porto uns dies cansada, aixafada, amb una mica d'esgotament físic i psicològic... ja va passant, però per a mi un partit com el d'ahir té efectes terapèutics i estic esperant veure els gols repetits mil vegades.

I, tot i estar cansadíssima, vaig aguantar fins les DUES de la matinada (d'avui) per veure entrevistes, comentaris... i em va fer gràcia escoltar a l'INIESTA que, per fi, s'ha decidit a parlar català...

Aquest migdia he vist les notícies de TV3 fins als esports i, quan han acabat els esports, m'he passat a TVE, perquè m'encanta veure com diuen que el Barça ha guanyat al Madrid, demostrant que és molt més equip, i ho diuen des de la televisió estatal... sí, tinc aquest puntet sàdic.

Jo avui estic contenta, molt contenta... i com aquest partit el van veure 500 milions de persones a tot el món... i d'aquest partit s'ha parlat als diaris de tot el món... el fet que la TELEVISIÓ DE CATALUNYA ho digui com a primera notícia (només un avanç) em sembla genial :-))

Eulàlia Mesalles ha dit...

Pa i circ, ja ho van inventar els romans. Ara que el pa falla, una mica més de circ.
Seria un exercici instructiu veure el TN amb un cronòmetre a la mà i quant de temps dediquen a les niotícies i quen als esports, que diguin el que diguin, no hauríen de formar part dels informatius, sinó dels programes d'entreteniment.

Anònim ha dit...

En aquest país tenim un problema amb això del futbol. No hem sabut mai prioritzar i per això no resolem els problemes.

Potser ens aniria bé que el Barça deixés de guanyar i estiguéssim per la feina!

Joan ha dit...

Mira, és cert que se'n fa un gra massa. I sovint penso que ens volen distreure d'altres coses, però també és cert que mentre que la resta del TN només parla de fracassos, en els esports és parla d'èxits.
Potser és que n'estem molt mancats.

Jordi Dorca ha dit...

Caldria saber destriar. I que no ens entabanessin més del compte. I això depèn molt de nosaltres: de les ganes de treballar que tinguem, i de les ganes de formar-nos que tinguem.
No és fàcil, suposo.

Ferran ha dit...

Amics, una consideració genèrica i important: el que critico, quedi clar, no és el futbol per se: el que critico perquè trobo repugnant és la importància que, al nostre país, els mitjans donen al futbol. No és el mateix una cosa que una altra, em sembla que s'entén.

Que el futbol distreu i dóna alegries (als culers, avui per avui), d'acord; que en mig de tanta desgràcia, aquestes alegries són molt benvingudes... doncs mira, suposo que s'entén. El que no accepto de cap manera és el patetisme que suposa la preponderància que se li dóna a 1 entrenador, 1 pilota i 22 jugadors, això no!

El fet que cada dia hi hagi futbol (quan no és la Lliga és la Champions, o la Copa del Rei, o la copa de no sé qui)... que pràcticament cada dia hi hagi futbol és una forma claríssima d'intentar manipular la població, de tenir-la distreta. I perdoneu, no em guardeu rancunia per pensar com ho faig: temo que en bona part ho aconsegueixen.

Menys futbol i més revolució, cony!

pe-jota ha dit...

Continua somiant !!!!

Ferran ha dit...

En ello estoy, pe-jota, en ello estoy, hehe...