Glaçats

Ho he vist i m'he quedat mut. Continuo preguntant-me quan petarà tot plegat, i preguntant-me també quina devia ser la guspira que va convertir la indignació dels ciutadans de l'hexàgon en una operació de neteja a fons, a cop de guillotina. És real, tot plegat, o és només un malson sense final?Aquests del PP són el que van guanyar les últimes eleccions a l'estat amb l'absoluta? El partit que a València té uns representants que foten un tuf a xoriço que no se l'acaben, i que malgrat tot són "no culpables" a ulls de jurat "popular"? ... Estem parlant de l'estat dels 5,2 milions d'aturats, un gendre reial al punt de mira, Millets i Montulls enfotent-se de tot des dels sofàs de casa seu, ajuntaments que amenacen de no pagar les nòmines dels seus treballadors, funcionaris (i no funcionaris) a qui es demanen "esforços" extra dia rere dia? Del mateix estat on un jutge seu davant d'un altre jutge per haver volgut esclarir crims que una amnistia postfranquista pretenia mantenir tapats?

Espero que la primavera ens porti llum i color, molta llum i molt de color. Aquest hivern, segons les nostres sensacions tèrmiques poc hivernal, paradoxalment ens està glaçant les entranyes.

12 comentaris:

garbi24 ha dit...

crec sincerament i en el fons em fa certa por que si no aturen una mica la seves malifetes fent-ho pagar al poble....hi haurà merder i del gros, que ja aniria bé, però fot mitja basarda, les conseqüències que sempre paguem els mateixos

montserratqp ha dit...

No veig el camí i el més fotut és n´hi ha pocs que tenen la brúixola ben enfocada. Mentrestant cal fer el que tu fas , Ferran...encara que ben glaçat,ens fas saber el que passa (encara que sigui tan trist). Molta més gent ha de saber de quin peu calcen.

pati di fusa ha dit...

bon post, ferran!

jo no sé quina guspira cal per despertar d'una p*** vegada. i no dic "despertar" en el sentit de penjar enllaços i vídeos de denúncia al facebook i als blogs (que està molt bé i s'ha de fer, ojo). dic "despertar" en el sentit de fer denúncia real, de plantar-nos, de diu prou i d'actuar. no sé quines poden ser les conseqüències, però està clar que callar i empassar ha de tenir un límit, per força, i espero que el trobem aviat, si no...

mentrestant sí, esperem que la primavera ens porti llum i color.

Francesc Puigcarbó ha dit...

no passa res, mai passa res Ferran, en el fons som uns covards més o menys acomodats i ningu es vol mullar.

Xavi ha dit...

Cert. I el PSOE, el partit espanyol de centre dreta, s'absté. També s'absté de fer opossició i de tenir una mica de vergonya. Merda de Pais.

Dafne ha dit...

Un poble que té por no pot avançar en res, sempre pendent dels altres; és hora de fer d'una p, vegada, que semblen titelles. Ens retallen, doncs mira quatre mecaguns, i au a seguir, ERES per tot arreu, i la gent per tal de mantenir la feina, torna a callar. Retallades a sanitat, i marxem a la privada, més de 5 milions d'aturats, i aquí NO PASA NADA!!!!
Tant de bo la primavera arribi però perquè desglaci la corrupció i mal funcionament; qui sigui culpable que ho pagui, i aquells que paguem que puguem gaudir dels nostres diners.
N'estic farta de ser "cornuts i pagar el beure" dels altres.

Jpmerch ha dit...

Amic Ferran, abriga't que la primavera de llum i color encara tardarà.

Elfreelang ha dit...

Anem apanyats Ferran! ben bé hem entrat a un període obscur i tètric ...pitjor que en l'antiga edat mitjana o medieval....ah i per cert ja he donat la cara per la independència!
abriguem-nos Ferran!

Carme ha dit...

Tot això a mi se'm menja la moral, del tot. I no sé què dir, bé, de fet, ja ho has dit!

Galionar ha dit...

Tens molta raó, Ferran. Trigarà molt a arribar la primavera aquest any, em penso, i mentre ho trobem tot inconcebible seguim callant per mantenir el poc que ens queda. Sóc una de les interines a qui retallen el 15% del sou, i per vergonya meva procuro no fer merder perquè no em facin fora directament; perquè amb tota la impotència del món prefereixo quedar-me amb 850€ al mes que no pas sense res... El meu fill ja fa 5 anys que treballa a Irlanda i no es pot plantejar tornar, tot i que allí tampoc lliguen els gossos amb llonganisses...
En fi, ben decebedor tot plegat, i a sobre amb la sensació d'impotència, faci el que faci.
Abraçades.

Ferran ha dit...

garbi24, jo també crec que sense un cop de puny a la taula, això no hi ha qui ho arregli. I també em fa basarda, però al mateix temps no veig altra sortida.

montserratqp, noia, com tenim el pati... :-(

pati di fusa, aquest és el tema, aquest: què serà el que desperti el monstre adormit?

Francesc, és així fins que alguna cosa activa la guspira. Tunísima i el nord d'Àfrica en són clars exemples ben recents: qui hauria dit, fa dos anys a aquestes hores, que Mubarak, Gaddafi i companyia ara serien morts o detinguts? Va saltar una guspira...

Xavi, el PSOE em va pràcticament la mateixa angúnia enorme que el PP.

Dafne, jo n'estic tip, també, i compartim esperances.

Jpmerch, menys del que temem, espero!

Elfreelang, ben abrigats encarem aquesta segona part de l'hivern. Que la primavera ens sigui (més) propícia!

Carme, entenc perfectament el que vols dir, i comparteixo (segur que tots nosaltres compartim) aquesta moral rossegada que suportem.

Galionar, és així de terrible i d'això se n'aprofiten: de la por de la gent a quedar-se amb el poc que ja té. És lògic que tú, qualsevol!, prefereixi poc a res, i ells ho saben, ho saben. Prou que els acabarà esclatant als nassos, espero!

XeXu ha dit...

El fragment aquest en que escrius totes les desgràcies humiliants i vergonyoses que ens hem d'empassar cada dia esgarrifa un munt. Com diu un amic, i jo subscric, Espanya és un país de pandereta. Afegeix-hi Catalunya, que no ha demostrat ser massa millor.