Lo peor no es el ramalazo fascistoide que evidencia la nota (*), colgada en algún tablón de anuncios en las instalaciones de la balear IB3 Ràdio, sino que los neandertales que la han concebido y/o escrito no dominan siquiera la única lengua que probablemente conocen:  ni puntuación, ni uso de mayúsculas ni, por supuesto, terminaciones de los imperativos.

(*) ¡A ver, neandertales, cuándo habéis topado, en alguna parte de Cataluña, con una nota tipo "Informeu tots els col.laboradors que les factures han d'estar en català. Si no, Administració les retornarà"! Jo és que flipo: porten segles donant descaradament pel sac amb el tema de la llengua, i els radicals som nosaltres...

18 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

és que és es colmo!

Alyebard ha dit...

I do si voleu es doblers parleu foraster. Patètic

XeXu ha dit...

Mmm... el que sembla preocupant és que això sigui en un mitjà de comunicació, oi? Ja no perquè no puguin ser una colla de feixistes, però si una cadena on se suposa que han de ser exemple lingüístic per tots els que la miren escriuen així...

Ventafocs x ha dit...

Només em surt ràbia!!

El porquet ha dit...

Mala gent, Ferran, molt mala gent...

garbi24 ha dit...

I si està fet expressament per indignar i mantenir-nos allunyats dels problemes reals? Que malpensat que sóc.......

Clidice ha dit...

És tan sabut que ja no sé si fa ràbia o cansament, molt cansament.

Joan ha dit...

N'han fet tantes d'aquest color que ja no cal ni que s'amaguin. És que és es colmo, sí. Quina vergonya de país.

Dafne ha dit...

Deixeu que es retratin, que es vegi el que són, que nosaltres ja faríem si ens deixessin, i de ben segur que no interferiríem gens.

Carme ha dit...

Cansament, com la Clí, un cansament immens. Impotència.

Nosaltres anem flipant, i ells van fent, van fent, van fent.

Lluís Bosch ha dit...

Doncs mira, a mi em sembla que tot plegat és una manera ben tonta de distreure la gent amb collonades. Ens fan agafar enrabiades amb les coses de la llengua mentre els uns i els altres es dediquen a desmuntar-ho tot.
Jo ja n'estic tip, i ja no surto a defensar la llengua catalana enlloc: em sento manipulat. CiU es fa l'ofesa amb els decrets contra el català i les sentències, però es va venent l'estat a baix preu, i tant me fa la llengua que gastin per a les seves operacions de compra-venda, o els acords que acaben pactant amb el suposat "enemic".

Assumpta ha dit...

Només faltava posar "Por fabor".

I bé, algú ha dit alguna cosa? Hi ha resposta oficial?

Si jo fos col·laboradora d'aquesta emissora i no necessités massa urgentment els calers -perquè si els necessites t'aguantes i ho fas en castellà-, provaria fe fer una factura o nota d'aquestes en català, que me la "echaran para atrás", llavors els portaria als tribunals i "sanseacabó".

Yáiza ha dit...

Assumpta, radical!!

No, però seriosament... aquestes coses fan ràbia.

Violeta ha dit...

D'on no hi ha...no raja. Què hi farem...?

Elfreelang ha dit...

Ai cada vegada veig que anem vers el camí d'anar enrere com els crancs....ja ho pots ben dir ni saben escriure i a més fan tuf a feixisme!

rits ha dit...

és heavy si, xò reconec que en la meva feina, si es presenta una proposició en castellà,.... flipararem i no sé què farem. Amb la llei de política lingüística, la podriem rebutjar.

Ferran ha dit...

Lluís, no et pensis, els nostres punts de vista no estan gens llunyans. A mi també em repugnen, les retallades, la democràcia de pa sucat amb oli que tenim ("y que nos hemos dado todos", puaj) i la puta mare que els va parir. Peeerò... amb el tema que ens ocupa, com amb els altres, no m'indigno perquè ningú m'ho demani: m'indigno perquè és indignant, es miri com es miri, que encara estiguem així. M'indigno perquè m'indigna que en un estat "democràtic", en una UE "democràtica", un govern, i un altre i un més, puguin intentar carregar-se una llengua una vegada, i una altra i una més... i no passi res.
Esclar que els polítics aprofien qualsevol ocasió per mirar de guanyar adeptes a les seves putes sectes (partits, segons ells); però que ells facin el que vulguin: jo faig el que crec que he de fer. En aquest cas, denunciar una actitud repugnant.
I això no evita que em preocupin altres coses, com hauràs vist sobretot últimament, si t'has estat passejant pel blog.

Rits, amb les lleis s'hi pot estar d'acord o no, però estan aprovades per un parlament. Per contra, cap parlament aprova en quina llengua cal presentar una factura, ja que es dóna per suposat que es pot fer en qualsevol que sigui oficial del territori.

Gràcies a tots pels vostres comentaris. A seguir marcant els feixistes lingüístics com aquests de la nota, que sàpiguen com a mínim que ens n'adonem, del seu objectiu, i que no els el regalarem!

Josep ha dit...

Doncs jo l'he trobada molt clara i entenedora. Queda precisat que és administració; i, per tant, els de dalt els qui tiraran endarrere les factures o notes (tope de dret això) expediden en altre llengua que no sigui la de qui ho paga, que és el PP malgrat que ho faci amb els diners de tots els mallorquins i menorquins... i els que sobren dels catalans! Altra cosa és el paambtomàquet i/o la insubmissió fiscal.