Lobo, tomízame

La cosa es así: se lobotomiza a los valencianos con la consigna que el coco viene del norte, del norte del río Ebro, para ser precisos; una vez conseguido el efecto sin que se note el cuidado se les convence, vía medios de descomunicación afines al régimen, de que Valencia y comarcas son el paraíso en la Tierra (Mítica) mientras, por si acaso, se prosigue con las tareas de lobotomización: "Preveníos, recordad, al norte del Ebro vive el coco, y Tv3 es la autopista por la que os quiere venir a comer. Booh!". Los zombies, lobotomizados, siguen votando en masa al coco, al que de verdad les está devorando las entrañas, desde dentro, como un alien cualquiera...

Tarantino haría una peli, fijo. Y sería un exitazo de taquilla.

El diario El País publicaba este domingo, 15 de enero, el artículo "El desvarío", excelente radiografía de un sueño forjado a base de seres sin cerebro y depredadores sin verguenza:

http://www.elpais.com/articulo/reportajes/desvario/elpepusocdmg/20120115elpdmgrep_1/Tes


11 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

i després de l'obscé malbaratament de València només es demana comptes a Camps per quatre vestits. Vaig estar a Terra mítica al començament i ja es veia que alló no podia anar, si no hi habia aigua, ni un putu arbre, i no parlem de la Ciutat de les ARTS i les ciencies, el gran premi de Fórmula 1, Marina d'or, etc etc, aixó no és causa d'enjuiciament es veu.

Xavi ha dit...

Aix, sempre haig d'anar donan-te llçons de geografia... al sur del río Ebro hay una porción nada desprciable de la nación catalana: las tierras del Ebro. A ver si viajamos un poco por tu tierra nene.

garbi24 ha dit...

tan de bo fos una peli de tarantino....però no!!!

XeXu ha dit...

La situació al País Valencià és molt preocupant, potser algú pot no prendre's bé el que en dius, però la visió que en tenim des d'aquí dalt és talment aquesta. Hi ha gent que lluita, però no s'entén que la gran majoria combreguin amb el govern que tenen, que superen amb escreix el que és imaginable en matèria de corrupció. Alguna cosa molt estranya passa allà. Penso que només ho poden entendre els que són d'allà... potser ni així.

Yáiza ha dit...

Què estrany se'm va llegir-te en castellà!!

Sí que la cosa fa por... des dels meus pocs coneixements en la matèria, la sensació que em produeix és estranya. Mentre jo penso en "Països Catalans" i els voldria rescatar de les urpes de Madrid tant com a Catalunya, ells reneguen de nosaltres i s'estan convertint en el pitjor enemic, quasi. Alguna cosa falla. Passem d'ells o seguim intentant convèncer-los que els bons som nosaltres?

Joan ha dit...

El Camps és com el Capone, després de tot el mal, el tancaran per una fotesa.

Pel que fa a la llengua cal parlar d'autoodi, com feia Ninyoles. Es tracta de menystenir tot el que sia català. Diferenciar-lo del valencià (i en aquest pas hi tenim molta culpa per l'actitud sovint paternalista...) i finalment, rebutjar el valencià perquè s'assembla massa al català. Clar, passant-se al castellà.

Mentre segueixin associant català amb anti-valencià, no anem bé. Mentre segueixin associant valencià amb castellà, tenim un problema. Tots.

Van sostenir la llengua durant molt de temps. Ara ens han ensenyat de quin mal hem de morir.

Ventafocs x ha dit...

Aquesta història del coco em sona, només que a nosaltres ens separa la mar. Divideix i venceràs...
Així i tot, jo i molts altres mallorquins som bons nedadors.

Deric ha dit...

el cas de València és totalment surrealista.
En el futur molt futur, quan estudiïn la història d'aquesta regió, seran incapaços d'entendre res.

rits ha dit...

tela marinera. Has sentit les trucades del cas del Camps? brutals!! i li comencen a tocar el crustó a la Rita Baberà, ja era hora!!!

Eduard Ariza ha dit...

Saps que és el pitjor? Volien fer una segonda "Terra Mítica" a Castelló. La cosa no s'ha ni començat, però la mietat del conjunt ja està pagat. A qui...? Això és un misteri.

Ferran ha dit...

A veure, una cosa: el concepte Països Catalans me la trae al pairo, com diuen els espanyols. Catalunya, i quan la resta de "pobles catalans" ho vulguin, ja en parlarem, de Països Catalans.

El tema és complex... o no gaire, de fet: a base de menjar-los el tarro a molts valencians, el PP els està robant als nassos. Per a aquella majoria, però, continua sent més important el "coco" català que cap altra cosa. Els únics que perden, en aquest joc surrealista, són els propis valencians -i no diguem els valencians que no estan cecs, pobres; no sé si puc imaginar-me què deu ser viure allà tots aquests anys. A ells, el meu suport més incondicional!

►Rits, he sentit alguna de les gravacions i... no tinc paraules, sembla que no pugui ser veritat!

►Eduard, saps que em sona d'haver-ho llegit en alguna banda, això d'aquesta "Terra Mítica 2"? I'm speechless O: