La queixalada impossible

<- En castellano con el traductor de Google

"No hay manera de incarle el diente a ninguno de los asuntos que atañen a la monarquía. En una república está prevista la manera de exigir responsabilidad al jefe del Estado, o de investigar si hay alguna sospecha, algún indicio"

Isabelo Hererros
associació Manuel Azaña

(minut 52 del reportatge "Monarquia o república", emès per Tv3 dc 15 de febrer de 2012. Si encara no ho heu fet, el podeu veure clicant aquí)

Talment és, a les proves em remeto: la fiscalia de Hannover ha sol.licitat, aquesta tarda, l'anulació de la immunitat de què gaudeix el president alemany, Christian Wulff. Vol investigar-lo per uns delictes comesos el 2008, quan era president del land de Baixa Saxònia. La investigació ve motivada per un préstec que Wulff va rebre d'un matrimoni milionari amic, préstec que seria liquidat amb un crèdit atorgat per un banc públic... amb condicions favorables.

L'assumpte està sent portada informativa des de fa dos mesos. Un dia abans de fer-se públic el cas, per cert, el president va ser prou maldestre per pressionar un cap del diari Bild (el més llegit a Europa, poca broma): no volia que es publiqués la informació. És possible que el president acabi dimitint.

Tornant "a casa", penso en les amistats perilloses que el rei ha anat cultivant aquests últims anys -com Mario Conde, el famós banquer empresonat durant 15 anys per corruptel.les vàries. "No hay manera de incarle el diente a ninguno de los asuntos que atañen a la monarquía. En una república está prevista la manera de exigir responsabilidad al jefe del Estado, o de investigar si hay alguna sospecha, algún indicio"...

5 comentaris:

Alyebard ha dit...

Ells estan acostumats a que tothom passi comptes. Aquí patim pel Barça. Diga'ls que hi ha una fundació amb el nom de l'anterior cap de l'Estat, que en pensarien ells d'una que portés el nom del darrer Reichskanzler.

DooMMasteR ha dit...

Està blindat i ben blindat, i parlar d'ell està vetat al congrés... No ens el treurem de sobre fins que no es mori... o fotem el camp ;-)

Xavi ha dit...

Veiam que passa amb el cas del gendre. De momengt, pinta malament (no per ell, és clar)

magazine.cat ha dit...

Això be a ser el mateix que, "con la iglesia-monarquia hemos topado"!!!
No ens els traurem de sobre ni rascant amb espart.

Ferran ha dit...

Alyebard, són aquestes coses que em posen frenètic (entre tantes d'altres). Fa uns anys, no gaires, en un poble de Castella, vam parar a dinar de camí a Madrid. Quan ens en vam adonar, vam flipar: nom del carrer on era el restaurant on vam parar? Av. José Antonio.

DooMMasteR, o abans, qui sap... Em fa l'efecte que l'onada republicana s'estén cada dia més. Cal veure.

Xavi, voldria que el gendre pringués, si es demostra que és culpable com sembla, però considerant el precedent Camps...

magazine.cat, el que li deia a DooMMasteR: vull ser optimista, ho necessito! Esperem que la república acabi arribant, aviat.