Narinant...

Un cop més, la catosfera es mostra terreny propici per a la feina en equip: la magazine.cat ha trobat el mail, servidor ha enviat un correu al Brasil. Recordeu el link del post anterior, oi? aquell que porta a un web amb informació de tots els estats del món, entre ells d'espanyol, segons el qual a Espanya només hi ha una llengua: la castellana...

Dear Mr. Vianna,

I am contacting you from Berlin, Germany. I recently discovered a very interesting website that quickly caught my eye: http://www.ibge.gov.br/paisesat/main.php The site has apparently been created by the Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística, for which work I really thank the institution and those in it who have done a great job.

Nonetheless, I would like to point out a mistake that I just stated, with the hope you -or those responsible for the site- will find convenient to correct it. On the information corresponding to Spain, only Spanish appears in the field 'Language'. This is true, but only partially since this information fails to mention three other languages, also official in their territories: Catalan, spoken by some 12 million people in Catalonia, Valencian Counties and the Balearic Islands; Basque, which is official in the Basque Country, and Galician in the north-western part of the country.

The problem of partially correct informations -as it is the case-, is that many visitors to Spain simply are not aware of the existence of these other languages, bringing this eventually to missunderstandings.

Once again, I would like to thank the IBGE for its excellent work.

Best greetings,

Falta veure si respondran i si corregiran la informació. Com a mínim, el primer pas està fet.

Us deixo amb una imatge d'aquest febrer gèlid a la capital alemanya. Les aigües que la travessen estan glaçades, aquest dies; no en va, en fa ja prop de 15 que les temperatures no pugen dels 4° o 5°C sota zero, nit i dia. Al fons de la imatge hi podeu intuir la Heilig-Kreuz-Kirche, l'Església de la Santa Creu, una magnífica construcció de finals del segle XIX situada al districte de Kreuzberg.


17 comentaris:

Carme ha dit...

Doncs sou fantàstics!

Fins i tot congelats sou fantàstics!

Ja ens tindràs al corrent, Ferranet!

garbi24 ha dit...

Molt bona rèplica, a veure si fan cas.
I en quan a la imatge....espero que ara que teniu tant de glaç no us quedeu sense whisky....;)

XeXu ha dit...

Ei, sou unes màquines! Això sí que és tirar pel dret, avui ensenyeu una bona lliçó, la veritat. Jo sempre predico que si una cosa et molesta però no fas res per canviar-la, és com si no et molestés. Però miro de posar-ho en pràctica a més petita escala, vosaltres dos heu tirat pel dret i us poseu en contacte amb una font equivocada per defensar el nostre país, i això és digne d'aplaudiment. I això us ofereixo, un aplaudiment ben sentit i la meva felicitació. Falta conèixer el desenllaç!

rits ha dit...

Aviam què passa!

una abraçada mooolt calurosa!ànims

montserratqp ha dit...

Bon dia i bona feina...i bon fred. Si ho corregeixen podríem mirar la manera de donar-los les gràcies.

Ferran ha dit...

Amics, al final va resultar que el mail al Sr. Vianna se'l van retornar: l'adreça ja no existeix. Cap problema: vaig buscar-ne una altre i l'he enviat a una bústia que sembla que sí està activa...

Carme, compta-hi! :)

garbi, he sentit whisky? Ecs!! Em puc demanar un suc de poma? amb glaçons, naturalment!

XeXu, completament d'acord amb tú. I normalment és així, que si una cosa considero que s'ha de fer, la faig. Odio sentir-me lamentar-me... i no fer res.

Rits, abraçada mooolt rebuda i agraïda! :)

Montserrat, si ho corregeixen, t'asseguro que un mail de resposta meu, agraïnt-los la correcció, està més que garantit!

magazine.cat ha dit...

Que be que has trobat un altra adreça, estic impacient a veure que et diuen, Ferran.
Guardat del fred :)

kira permanyer ha dit...

Molt ben fet! una carta molt ben redactada... l'únic que crec que als valencians i als balears no els hi agradaria gaire que se'ls fiques dintre del sac del català... ja saps com va això. Per ells ,també els catalans som colonialistes!
En fi, a veure si et fan una miqueta de cas. Abraçada

Dafne ha dit...

Tant de bo, ho esmenin, i el català pugiui lluir amb tota la dignitat. Com et deia, la solució, pot ser que incloguin CAtalunya com a estat, i llavors no cal que facin cap correcció a Ecspanya!!!
Bravíssim!!!!

toni ha dit...

ben dit! ja mencarregare de deixar als brasilers que a espanya hi ha mes dúna llengua!

Ferran ha dit...

magazine.cat, si responen em donaré per satisfet. No tant com si corregeixen la informació, naturalment.

Kira, no et confonguis, no parlo de política sinó de llengua. Els Països Catalans em deixen més fred que l'hivern berlinès. Que el català es parla a tots aquests territoris (i altres), en les seves variants dialectals, només ho discuteixen els cromanyons del PP; la gent normal de la resta del planeta, no.

Dafne, em semblaria genial poder triar Catalunya en la mateixa categoria que la resta d'estats que apareixen al web. ¿Próximamente en sus pantallas?

Toni, et nomenarem ambaixador in pectore, però fins que no aconsegueixis els primers resultats com a tal... situa't, passa-t'ho molt bé, aprofita l'estada i cuida't molt, fes-me el favor :)

Assumpta ha dit...

Ben fet FERRAN!! A veure si la segona adreça fa que el teu escrit arribi a qui hagi d'arribar!! :-))

Ens mantindràs informats? :-)

Quin fred, noi... ja t'ho vaig dir que mai més em queixaré de l'estiu... però ningú em creu!! :-DD

Assumpta ha dit...

Estava mirant la web... i diu coses molt curioses "Atualmente, a Espanha ainda é assombrada pelo fantasma do terrorismo, mas a nação passa por uma excelente fase de prosperidade econômica e estabilidade política."

Així doncs, actualment el que més ens preocupa és el terrorisme... sort que passem per tanta prosperitat econòmica! Menys mal :-))

MPG ha dit...

Bé això de les respostes als correus és un "estrany i misteriós" món. Jo a la meva feina els contestem tots, inclús alguns que amb ganes diries quatre fresques.
Ah! i també corregim els errors que ens comenten.
Espero que aquests siguin com nosaltres i que aprofitin la gent i els seus comentaris per millorar, perquè en certs àmbits, ja sabem com poden colar-nos-en gols sobre coses que ens queden llunyanes.....

Elfreelang ha dit...

Jo espero que et facin cas! quin fred! jo estic congelada i en veure tot això em gelo més...

Joan ha dit...

Mira, saps què? Si no et fan cas, un servidor es compromet aquí a insistir amb una carta semblant. Si hi insistim, ens hauran d'escoltar. I tal com estan les coses, cada petita victòria és un pas importantíssim.

Ferran ha dit...

Assumpta, haha! Ja vaig veure que unes quantes dades del web no estan gaire actualitzades (posen l'any, i són de 2007, 2008, ...); d'altres sí ho estan més. A saber si algú encara se n'ocupa, o si va ser un projecte que finalment va quedar aparcadot.
Us en mantindré informats, si hi ha novetats, i tant!

MPG, això que vosaltres tan bé feu, hauria de ser un must en totes les empreses, institucions i... casos, en tots els casos. Com a mínim respondre, sempre. A veure si serà el cas.

Elfree, sóc d'hivern... però començo a estar-ne tip, de tant de fred. Aquesta nit passada: 15° sota zero i per avui ens espera una màxima de 7° negatius. Prou, prou, prouprouprou, que diria aquell ;)

Joan, a veure com va la cosa. Sí que cada passa endavant, per petita que sigui, sempre és millor que quedar-se quiet on un és.