AMPLIACIÓ 11.45h.

Per qui no tingui problemes amb l'idioma, aquí, el discurs del president dimissionari, Christian Wulff: http://www.n24.de/mediathek/ruecktritt-christian-wulff-die-komplette-rede_1534336.html

AMPLIACIÓ 11.40h.

Merkel ha fet una compareixença curta: en un parell de minuts, ha mostrat el seu respecte per la decisió del ja expresident Wulff i ha anunciat que el govern (coalició de CDU i FDP), vol acordar amb la SPD i Els Verds el nou candidat a la presidència...

11.25h.

Primer Wulff, ara és el torn de Frau Merkel (cap a les 11.30h, Livestream http://www.n24.de/mediathek/n24-livestream/stream.html)

El ja expresident no ha entonat cap mea culpa, només ha reconegut que ha comès "alguna falta". Els primers analistes, que estic escoltant ara, jutgen el seu discurs de comiat com a "massa poc". En tot cas, us deixo una altra dada d'interès: Wulff és el segon president de la república que dimiteix en menys de dos anys (Horst Köhler va plegar al juny de 2010, per unes declaracions que havia fet sobre la intervenció alemanya a l'Afganistan...).

Recordeu: 11.30h des de la cancelleria, Angela Merkel en directe!

10 comentaris:

Yáiza ha dit...

Carai tu! Això és informació punta! Mira, ara faré una mica el ridícul, però no era massa conscient que hi hagués un president l'Alemanya, a part de la presidenta del govern!

Clidice ha dit...

Serà per la distància, però de debò que em meravella.

Alyebard ha dit...

Quan siguem Estat jo vull polítics amb aquest sentit del càrrec: Si la cagues, plegues. Si la cagues molt, plegues i vas a presó. Aquests alemanys fastigosament civilitzats... Deu ser la fred.

Joan ha dit...

La llàstima és que per aquí seguim sent una mala còpia. I lloem els corruptes. Spain is veeeery different.

Elfreelang ha dit...

almenys el president aquest ha dimitit, a l'Espanya profunda de pandereta quants càrrecs no haurien de dimitir !

Dafne ha dit...

És lloable, que algú que l'erri, dimiteixi. Com diu el Joan , aquí la cagues, la recagues,i et tornen a escollir. I ni "mea culpa" ni res de res. A cobrar, i mantenir la poltrona.

rits ha dit...

No sé què dir, Ferran. Tot és tan nou per a mi,... que algú dimiteixi perquè ha estat corrupte,....no ho havia sentit mai. Em deixa a quadres.

Ferran ha dit...

Yáiza, no pateixis gens: segur que no ets la primera!

Clídice, jo estic a menys distància (geogràfica, del poder alemany) que tú, i també em meravella.

Alyebard, voto pel mateix: estat propi, sense demora, i amb polítics comme il faut, no el cutrerio que patim avui dia!

Joan, tenim un càncer i no sé jo com sanarem...

Elfreelang, cert del tot. La seva corrupció seria catalogada de menor, a Espanya, però òbviament va actuar fatal i ara plega. Respekt, dins del que cap.

Dafne, és francament d'agrair. Llàstima que ni tan sols els alemanys s'escapin a les temptacions corruptes, però com a mínim tenen la decència de fotre el camp a casa (això sí, amb 200.000 euros/any a la butxaca, en aquest cas, com a expresident. Fins que es mori. Té 52 anys)

Rits, i ojo, que sí, que s'ha aprofitat del càrrec, però allò per la qual cosa ha dimitit, a escala espanyola fa riure absolutament. No són pocs els alemanys no conservadors que diuen que han anat una mica a per ell, amb això t'ho dic tot.

Dafne ha dit...

Collonsssssssssssss!!!! No hi cap una altra expressió. Així també dimitiria jo. Això dels seus vitalicis, és vergonyós i fastigós!!!! Doncs, apa una altra Benach, aquí amb 52 anys i un sou vitalici per haver estat president del Parlament, aquest no va li va caldre dimitir, però el fet és el mateix. Quina merda tot plegat!!!!

Ferran ha dit...

A mi també em resulta incomprensible. Diguessis... mira, un sou anual durant una legislatura més, doncs encara, però la resta de la seva vida???? No sé què dir, només sospirar desesperadament.